سعید کریمی مسئول باغبانی جهادکشاورزی مهاباد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، اظهار کرد: در این شهرستان ۴۲۳ هکتار باغ هلو وجود دارد که امسال پیش بینی میشود به طور میانگین از هر هکتار بیش از ۱۷ تن محصول برداشت شود.
او با بیان اینکه ارقام مختلف هلو از جمله زعفرانی، انجیری و بومی پاییزی در این شهرستان کشت میشود، افزود: ۴۰ درصد از محصول تولیدی هلو به صورت تازه خوری و ۶۰ درصد به صورت فرآوری شده به بازار عرضه میشود.
کریمی ادامه داد: هلو از جمله میوههای هستهدار است که در فاصله بسیار کوتاهی پس از برداشت کیفیت خود را از دست میدهد و نیازمند مراقبت و مکان مناسب برای نگهداری است.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی مهاباد اذعان کرد: پیش بینی میشود امسال ۱۱ هزار و ۱۶۸ تن میوه هسته دار از سطح بیش از ۸۷۷ هکتار از باغهای این شهرستان برداشت شود که این میزان نسبت به پارسال ۱۰ درصد کاهش نشان میدهد.
این مقام مسئول با بیان اینکه میوههای هستهدار شامل زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو و شلیل، آلو شابلون و قطره و شفتالو است، ادامه داد: از این مقدار برداشت حدود سه هزار تن میوههای زودرس از جمله گیلاس، آلبالو، زردآلو زودرس به پایان رسیده و بقیه شامل میوههای دیررس از جمله هلو، شلیل، آلو شابلون و شفتالو و آلو قطره است.
او بیان کرد: بخش زیادی از میوههای هستهدار این شهرستان به صورت تازهخوری مصرف و بخش دیگری نیز برای تهیه آبمیوه به کارخانههای کنسانتره میوه فرستاده میشود.
کریمی تصریح کرد: در این شهرستان در مجموع ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ میوه وجود دارد که از این مقدار بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هزار هکتار بارور بوده که بیشترین مقدار آن به میوههای دانهدار از جمله سیب اختصاص یافته است.
انتهای پیام / س خ