سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اسپیلت‌ هایی که قرار بود راحت جان کیشوندان شوند/ کار را به دست غیرحرفه ای ها نسپاریم

اتصالات برق به ویژه کولرهای گازی با اختصاص ۲۷ درصدی آتش سوزی‌های کیش به خود، هر اسپیلت‌ را تبدیل به تهدیدی برای ساکنان آن کرده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، کیشوندان به علت گرمای طاقت فرسای هوا و شرجی بودن کیش حداقل هشت ماه از سال را مجبور به استفاده از کولر‌های گازی هستند و به جرات می‌توان گفت که خانه در جزیره بدون وجود کولر  چندان هم محل آسایش و آرامش نیست.

به همین دلیل در کیش هیچ خانه و سرپناهی بدون وجود کولر معنی پیدا نمی‌کند به طوری که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد مصارف انرژی برق خانه‌ها صرف دستگاه‌های سرمایشی می‌شود تا ساکنان این جزیره ۴۴ هزار نفری به واسطه آن قدری در منزل یا محل کار از گرمای آفتاب سوزان در امان باشند.

خانه در کیش بدون وجود کولر آن چندان هم محل آسایش و آرامش نیست اما وجود این دستگاه‌های سرمایشی به واسطه عدم استفاده صحیح و یا نصب غیر استاندارد آن در برخی مواقع برای ساکنان کیش خطر آفرین است به طوری که در سال جاری ۲۵ خانواده ساکن در این جزیره به علت اتصال برق و آتش سوزی سیم کشی ساختمان یا اسپیلت‌ها دچار خسارت شده اند.

محمدامین سرمدی، رییس اداره خدمات آتش نشانی و ایمنی جزیره کیش در این ارتباط گفت: در سه‌ماهه امسال ۹۵ فقره آتش‌سوزی در این جزیره روی داده که ۲۵ مورد آن مربوط به اتصالات ناشی از برق است.

محمدامین سرمدی اضافه کرد: عمده دلیل اتصالات برق در این جزیره نیز مربوط به استفاده از تجهیزات غیر استاندارد و یا سیم کابل‌های ضعیف‌تر از جریان مورد نیاز برق مصرفی دستگاه‌های الکترونیکی، عمدتا اسپیلت کولر‌های گازی است.

وی افزود: استاندارد نبودن و ۲ تکه بودن کابل‌ها موقع نصب اسپلیت‌ها بزرگ‌ترین عامل ایجاد اتصالی برق است که به خاطر نوسان برق اختلاف بار در کمپرسور اسپلیت‌ها ایجاد می‌شود و چون در این لحظه فیوز نمی‌پرد، از هر نقطه‌ای که کابل ۲ تکه باشد، شروع به جرقه زدن می‌کند و به همین دلیل حریق ایجاد می‌شود.

رییس اداره خدمات آتش نشانی و ایمنی جزیره کیش اضافه کرد: علت دیگر ایجاد حریق در کیش تابلو‌های برق داخل منازل مسکونی، مراکز تجاری و سوله‌ها بوده است.

وی گفت: برای کاهش تاثیرات این دلیل لازم است هر ۲ سال یک بار فیوز‌های پر مصرف و آمپر بالا تعویض شود چرا که رطوبت بالای آب و هوای جزیره پلاتین فیوز‌های برق را از بین می‌برد و چربی موجود در منازل مسکونی به علت عدم تهویه مناسب در این فیوز‌ها رسوب می‌کند و باعث ایجاد جرقه می‌شود.

مقصر اصلی کیست؟

برخی بر این باور هستند که نصابان در جریان نصب کولر‌های گازی اصلی‌ترین نقش را در استاندارد بودن جریان سیم کشی و برق آن دارند و عمده دلیل مطرح کردن این مسئله را این می‌دانند که اگر اصول اساسی در این مرحله رعایت شود شاهد کاهش چشمگیر این اتفاقات خواهیم بود.

رحمان سادات نجفی رییس جامعه بازاریان کیش نیز در این ارتباط گفت: این جامعه از چند سال گذشته نسبت به ساماندهی نصابان کولر‌های گازی تحت عنوان تاسیسات و خدمات برودتی اقدام کرده و تا کنون نیز حدود ۴۰ نفر شخص حقیقی و حقوقی مجوز فعالیت خود را از این جامعه دریافت کرده اند.

رحمان سادات نجفی اضافه کرد: با توجه حساسیت شغلی آنان در ایمنی ساختمان، این جامعه با همکاری موسسه علوم و فنون کیش قبل از اعطای مجوز به هر کدام از فعالان تاسیساتی و برودتی در قالب دوره‌های فنی و حرفه‌ای به آنان آموزش‌های مهارتی را ارائه کرده است.

وی یادآور شد: دارندگان مجوز در این جامعه دارای کارگروه‌های تخصصی نرخ گذاری، تدوین آیین نامه و الزامات کار بوده و تک تک آنان به عنوان یک واحد صنفی دارای مجوز فعالیت و در قبال خدمات ارائه شده پاسخ گو هستند.

رییس جامعه بازاریان کیش با بیان اینکه آتش سوزی از خود اسپیلت‌ها به ندرت اتفاق می‌افتد و عمده حوادث در مسیر انتقال انرژی آن روی می‌دهد، افزود: نصابان غیر مجاز و فاقد مجوز از چالش‌های پیش روی خدمات تاسیساتی و برودتی جزیره است.

وی افزود: این جامعه در نظر دارد با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش نسبت به ساماندهی بیشتر این افراد اقدام کند و از مردم نیز انتظار داریم از فعالانی استفاده کنند که دارای مجوز از این جامعه هستند.

سادات نجفی گفت: فعالان دارای مجوز در صورت بروز حوادث و نقص خدمات باید پاسخگو باشند و در غیر این صورت مردم می‌توانند با شکایت به جامعه پیگیر خواسته‌های خود باشند، اما درصورتی که خدمات از افراد فاقد مجوز گرفته شده باشد پیگیری شکایت مقدور نیست.

وی اظهار داشت: همچنین باید توجه داشت که آتش سوزی اسپیلت‌ها در تمام نقاط دنیا یکی از عمده دلایل حریق ساختمان در فصول گرم بوده و مختص جزیره کیش نیست و تنها راهکار کاهش حوادث مربوط به آن استاندارد سازی مسیر عبور انرژی آن است.

علاج واقعه

مسعود احمدی مدیر بحران و پدافند غیرعامل شرکت عمران آب و خدمات جزیره کیش نیز در این ارتباط گفت: وسایل خنک کننده از لوازم تامین رفاه و آسایش بوده و استفاده از آن در کیش به علت اقلیم گرم و مرطوب بسیار متداول است.

مسعود احمدی یادآور شد: این دستگاه صرف نظر از رفاهی که فراهم آورده مهمترین عامل آتش سوزی در جزیره کیش در فصل گرما را اتصالات برفی می داند که همه ساله با افزایش دمای هوا در جزیره شاهد آتش سوزی‌های متعدد در کاربری‌های مختلف از جمله اماکن مسکونی، هتل‌ها و بازار‌ها هستیم.

وی افزود: در سال‌های گذشته طی بررسی‌های میدانی و علمی استفاده از کابل برق با طول و قطر نامناسب و اتصالات متعدد و نا ایمن، عدم استفاده از فیوز نامناسب و استاندارد، کثیف بودن و سرویس نکردن به موقع این وسایل عمده دلیل حریق‌های جزیره است.

مدیر بحران و پدافند غیرعامل شرکت عمران آب و خدمات جزیره کیش در خصوص پیشگیری و کاهش احتمال آتش سوزی در اسپیلت‌ها گفت: اسپیلت از نمایندگی‌ها و عوامل فروش واجد صلاحیت خریداری و سرویس دوره‌ای به صورت منظم به خصوص قبل از شروع فصل گرما توسط سرویس کاران مجاز و دارای تخصص و ترجیحاً نمایندگی‌ها و عوامل فروش رسمی انجام شود.

احمدی یادآور شد: تعویض فوری کابل، اتصالات و فیوز‌های ناایمن و غیر استاندارد، نصب کلید محافظ جان مناسب و استاندارد در جعبه برق، فیوز متناسب استاندارد برای هر اسپیلت و سیستم ارت در ساختمان از دیگر توصیه‌های ایمنی برای کاهش این حوادث است.

منبع : ایرنا

انتهای پیام/ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.