به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، معصومه حسنی خوانسار مدیرکل کتابخانههای استان کرمانشاه با اشاره به اثرات منفی کرونا در همه بخشهای فرهنگی، گفت : در این میان کتابخانهها هم بی نصیب نمانده و کرونا آمار مراجعات حضوری به این اماکن را کاهش داده است.
او ادامه داد: با توجه به تعطیلیهای کرونایی و کاهش مراجعه حضوری به کتابخانه ها، تلاش کردیم برنامههای کتاب و کتابخوانی را به سمت فضای مجازی سوق دهیم که در این زمینه برنامههای خوبی انجام شده است.
حسنی خوانسار افزود: در حال حاضر تمام کتابخانههای استان در شبکههای اجتماعی حضور فعال دارند و برنامههایی مانند قصه گویی، معرفی کتاب و مسابقات و نقاشی و ... را از طریق این صفحات مجازی برگزار میکنند.
حسنی خوانسار در خصوص میزان افزایش سرانه مطالعه در شرایط شیوع کرونا افزود: نمیتوان در این زمینه اظهار نظر دقیقی داشت، چرا که تحقیق و بررسی صورت نگرفته، اما آنچه مسلم است اینکه کرونا سبک مطالعه را تغییر داده و افراد بیشتر به سمت کتابهای الکترونیکی پیش رفته اند.
او ادامه داد: در سالهای اخیر استفاده از کتابهای صوتی هم قدری افزایش داشته است و در حال حاضر ۱۵ تا ۲۰ هزار جلد از این کتابها در دو بخش کودک و نوجوان و نیز بزرگسال در کتابخانههای استان موجود است.
حسنی خوانسار با اشاره به تلاش برای به روز کردن منابع کتاب در کتابخانههای استان گفت: سالانه مبالغی کتابهای جدید و تازه منتشر شده خریداری میشود و دو سال پیش حدود ۱۰۰ میلیون تومان کتاب برای کتابخانههای استان خریداری شده است.
او افزود: تلاش ما این است بخشی از این خرید کتاب به خرید کتابهای نویسندگان کرمانشاهی اختصاص یابد.
مدیرکل کتابخانههای استان کرمانشاه در خصوص خریداری کتابهای کمک آموزشی گفت: بخشی از خرید کتاب هم به کتابهای کمک آموزشی اختصاص دارد.
او افزود: موسسه آموزشی قلم چی هم هرساله مجموعهای از کتابهای کمک آموزشی خود را بصورت رایگان در اختیار ما قرار میدهد
مدیرکل کتابخانههای استان کرمانشاه از اجرای سالانه طرح "وجین" کتاب در کتابخانههای استان خبر داد و گفت: در این طرح کتابهای فرسوده و کهنه شناسایی شده و از کتابخانههای استان جمع آوری میشوند.
او افزود: در این طرح کتابهایی که بیش از پنج سال به امانت برده نشده و بدون مخاطب هستند هم از کتابخانههای استان جمع آوری میشوند.
انتهای پیام/د