به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قدرت نظامی و اقتدار منطقهای امروزه یکی از اصول اساسی قدرت به شمار میروند؛ هنگامی که این عوامل دست به دست همدیگر دهند آنگاه مولفهای به نام قدرت شکل میگیرد.
هنگامی که این مولفههای قدرت را در قالب سیاسی کشورمان بررسی میکنیم آنگاه بهتر متوجه میشویم که اقتدار منطقهای چه تاثیری در ارتقای جایگاه یک کشور در تمامی عرصههای موجود دارد. این قدرت به خصوص طی چند سال اخیر با رشد و ارتقای توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران به ویژه از طریق توان موشکی توانسته تا حد زیادی این اقتدار را به منصه ظهور بگذارد. مقوله امنیت در عصر فعلی دیگر تک بعدی و فقط در تقویت توان نظامی خلاصه نمیشود و مقولهای چند بعدی است.
جمهوری اسلامی ایران چندین سال است که با تکیه به توان داخلی خود، مولفههای بومی قدرت را ایجاد کرده که امروز در محیط پیرامونی ناامن خود از «امنیت پایدار» برخوردار است. این امنیت پایدار مرهون قدرت نظامی، نیروهای مسلح کارآمد، علم و پیشرفت علمی، اقتصاد قوی و مستقل، نیروهای نظامی وفادار، «دولت مقاومت» و مشارکت سیاسی است.
یکی از رازهای قدرت و توان بالای کشورهای جهان دارابودن نیروهای مسلح قوی در کنار اقتدار در سایر بخش هاست. نیروهای مسلح نیز تنها زمانی میتوانند به اقتدار دست پیدا کنند که از لحاظ پشتیبانی رزمی بومی تامین باشند. این مشکلی بود که ایران در زمان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با آن مواجه بود یعنی در صورت نیاز به تسلیحات و تجهیزات نظامی باید دست گدایی مقابل آمریکا دراز میکرد تا مگر اینکه بتواند تسلیحات مورد نظر را دریافت کند.
این واقعه تلخ در صورتی رخ میداد که ایران در زمان رژیم پهلوی متحد نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا به شمار میرفت. این اتفاق به قدری تلخ بود که افراد مومن و متعهد ارتش آن را تحمل نمیکردند و به همین دلیل هم برای رهایی از چنین رویدادهای تلخ و غیر قابل تحمل به سیل خروشان مردم انقلابی ایران پیوستند.
انقلاب اسلامی که پیروز شد؛ مستشاران آمریکایی از کشورمان خارج شدند و نیروهای مسلح ایران که از یوق آمریکا رهایی پیداکرده بودند توانستند به مرور به سوی خودکفایی حرکت کنند. این مهم در حالی رخ میداد که کشورمان توسط آمریکا تحریم شده بود و باید این مسیر آغاز میشد. اما وقوع جنگ تحمیلی دو سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۹ باعث شد که این روند بسیار کُند شده و حتی بسیاری از تجهیزات راهبردی کشورمان در اثر تهاجم رژیم بعثی عراق از بین برود. جنگ با همه فراز و نشیبهای خود به پایان رسید و حالا نوبت بازیابی توان دفاعی ایران اسلامی بود. پس حرکتهای جهادی در راستای طراحی و ساخت تجهیزات و تسلیحات نظامی مورد نیاز کشورمان سرعت بیشتری به خود گرفت.
این حرکت در سالهای اخیر به قدری سرعت یافته که حیرت بسیاری از ناظران بین المللی را به همراه داشته و باعث شده توان نظامی کشورمان هر سال بیش از سالهای گذشته رشد کند. همه اینها موید این مطلب است که تجهیزات نظامی بومی لازمه تامین اقتدار درونزا هستند. البته نیروهای مسلح کشورمان حوزههای مختلفی دارد که پدافند هوایی از دیدگاه فرمانده کل قوا اولویت اول کشور است.
پدافند هوایی از جمله موضوعاتی است که دائما مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و به دلیل مشترک بودن این حوزه میان ارگانهای نظامی (ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و بسیج) از حساسیت و اهمیت ویژهای برخوردار است. کشف، رصد، پایش، درگیری و انهدام اهداف هوایی به ویژه پهپادها و حتی نشاندن و سالم گرفتن آنها از جمله قابلیتهای نرم و سخت پدافند هوایی است که نمونههای آن در RQ-۱۷۰، هرمس، MQ ۴ به خوبی ثابت شد. دشمنان ما باید بدانند که دائماً زیر ذرهبین پدافند هوایی هستند و هرلحظه که خیال خام نفوذ به آسمان کشور ما را داشته باشند، چه با سرنشین و چه بدون سرنشین، امکان بازگشتی برایشان متصور نخواهد بود.
صنایع دفاعی کشورمان که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در راس آنها قرار دارد در همین راستا دستاوردهای مختلف و گوناگونی را طی سالهای اخیر داشته است که سامانه پدافندی یا زهرا (س) یکی از همین سامانههاست.
هشتمین روز از بهمن ماه سال ۱۳۹۱ بود که خط تولید سلاح پدافندی یا زهرا (س) که قابلیت شناسایی، ردیابی و انهدام اهداف هوایی مانند انواع هواپیما، بالگرد و پهپاد را در برد کوتاه دارد، با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افتتاح شد.
سردار وحیدی وزیر وقت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره این سامانه گفت: این سامانه قدرت رهگیری و هدف زنی و همچنین انهدام چندین هدف به صورت همزمان با قدرت شناسایی موثر و سرعت بالا را دارد. از دیگر ویژگیهای این سامانه، قابلیت شناسایی اهداف به صورت ACTIVE و PASSIVE است.
این سامانه پدافند موشکی کوتاه برد یکی از سامانه های پدافندی ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح کشورمان است که از سلاحهای پدافندی موثر در حوزه پدافند کوتاه برد به شمار میرود. این سامانه پدافندی با قابلیت شناسایی، ردیابی و انهدام اهداف هوایی مانند انواع هواپیماها، بالگردها و پهپادهای دشمن در برد کوتاه یکی از سامانههای موفق در رده خود است. سامانه یا زهرا (س) با قابلیت اتصال به شبکه پدافندی ایران میتواند در هر موقعیتی مستقر شود و مأموریت خود را انجام دهد.
قابلیت درگیری با چند هدف و انهدام آنها بهطور همزمان، استقرار در شرایط آب و هوایی مختلف، سرعت عمل بالا و ردیابی کاملاً خودکار از دیگر ویژگیهای این سامانه پدافندی است. رادار این سامانه یک رادار تک پالس با برد در حدود ۲۰ کیلومتر و قابلیت شناسایی ۳۰ هدف همزمان و رهگیری ۱۲ هدف را دارد. موشکهای شهاب ثاقب این سامانه با طول ۲/۹۳ متر و وزن ۸۴ کیلوگرم قادر هستند تا با سرعت ۷۴۰ متر بر ثانیه به سوی اهداف متجاوز حملهور شوند.
سامانه پدافند موشکی یا زهرا (س) میتواند در مقابل اهدافی با سرعت ۴۰۰ متر بر ثانیه تا برد ۱۱ کیلومتری موشکهای خود را روانه آنها کند. موشکهای این سامانه توان درگیری با اهدافی تا سقف پرواز ۵ هزار و ۵۰۰ متر و بیشینه سرعت ۴۴۰ متر بر ثانیه را دارند.
این سامانه به دلیل استفاده از دانش بومی و بهره گیری از روشهای هدایت فرمان به خط دید خودکار قیمت کمتری داشته و نیروهای پدافندی کشورما میتوانند به علت قیمت پایین این سامانه از تعداد بسیار این سامانه در سایتهای پدافندی استفاده کنند. جدیدترین نمونه این سامانه با نام یازهرا (س) ۳ با قابلیتهای منحصر به فردی برخوردار است که آن را نسبت به نسخه اولیه آن پیشرفتهتر است.
انتهای پیام/
اول اینکه اقتصاد هیچ ربطی به سپاه و ارتش نداره و بخش خیلی کمی از بودجه به این دو اختصاص داده میشه
دوم اینکه شما که اینقدر زار میزنید که این پولی که بخش نظامی داره استفاده میکنه برای مردمه و با اینکار به اقتصاد ضربه میخوره چرا برای مردم آمریکا ناراحت نیستید که طبق گفته خودشون ۷ترلیون دلار فقط در خاورمیانه برای قدرت نظامیش هزینه کرده
آیا این مبلغ سهم مردم آمریکا نیست؟؟؟؟ یا طبق معمول چون کشور نایسی مثل آمزیکا این کارو انجام داده هوشمندانست ولی اگه ایران همین کار رو برای قدرت نظامی خودش با یک هزارم هزینه انجام بده میشه خرج اضافی
هر کسی توی این مملکت یه وظیفه ای داره
وظیفه ارتش چیه؟ فهم این قضیه خیلی آیکیوی بالا نمی خواد همه اموال دولت هم مال ارتش نیست سهم کمی از بیت المال کشور به ارتش اختصاص داره ارتش به نحو احسن از آنچه در اختیار داره استفاده می کنه
مطمئن باشید اگر اسلحه ساخته نشه یک ریال به جیب شما نمی ره یا اختلاس میشه یا پاداش
پیر زناشونم که احمق تر از مرداشونن...
با عرض سلام
خواهشمندم خواهران در حضور مرد نامحرم از جوراب ضخیم بجای جوراب نازک زنانه پانما در رنگ های مختلف استفاده نمایند
باتشکر
التماس دعا
شوروی قبل از فروپاشی دارای بزرگترین ارتش و مخوفترین سلاحها بود. اسلحه ضامن بقا نیست.
خود حضرت علی (ع) در مقابل دشمنان آماده بود
بقیه آقایان باید تلاش کنند. اگر صنعت دفاعی تعطیل شود، آیا سایر صنایع درست عمل خواهند نمود؟
خداقوت پهلوانان
امنیت و عزت کشور بیش تر از این کلمات ارزش داره
فكر نميكنم حتي تو اين سايت هم كه كاملا واضحه هدف و برنامه ريزيش در كدام جهت است، كسي با افكار شماها موافق باشه!
یک بار در مسجد نشسته بودیم ، عزیزی جویای کار و کار نا آزموده ،
کنارم نشست و گفت ما یک اسلحه بزرگ برای جنگ با دشمن داریم و
با این برنامه حساب شده می توانیم همه را نابود کنیم ،
این دقیقا حرف های گفته شده او بود ،
بعد گفت آن اسلحه این است که بگوییم یا حسین ،
حالا کارمند یک اداره دولتی است ،
چند سال بعد در نماز جمعه او را دیدم ،
گفت بین خودمان باشد جیب ما که سوراخ است پس تنها کار دعای فرج است ،
آن روزها من همه تلاشم را می کردم جمعیت مذهبی مساجد یا مراسم مذهبی کم نشود ، عرق سردی بر تنم نشست و
باز همین امسال او را دیدم که صدقه سر کمیته امداد ،
سر خوش راه می رفت و به جوانان مذهبی جویای کار مسجد می گفت
چطورید بچه ها .
تا کور شود هر آنکه نتوان دید
به جاي آنكه ثروتش در بانكها ذخيره باشد، آن را در يك راه خير مصرف ميكند كه هر يك ريالش
با مقياس معنا بيش از صدها هزار ريال ارزش داشته باشد، ثروت خود را به صورت يك مؤسسه
عامالمنفعه مفيدفرهنگي، مذهبي و اخلاقي در ميآورد و با اين عمل به آن ارزش ميدهد. ديگري
به فكر خودش ارزش ميدهد، به خودش زحمت ميدهد و يك كتاب مفيد و اثر علمي به وجود
ميآورد. ديگري به ذوق فني خودش ارزش ميدهد و صنعتي را در اختيار بشر قرار ميدهد . ديگري
به خون خودش ارزش ميدهد، در راه رفاه بشريت، خون خودش را فدا ميكند. كداميك بيشتر
خدمت كردهاند؟ شايد خيال بكنيد علماء يا مخترعين و مكتشفين و ثروتمندان بيشتر به بشر
خدمت كردهاند، خير، هيچكس به اندازه شهداء به بشريت خدمت نكرده است. چون آنها هستند كه
راه را براي ديگران باز ميكنند و براي بشر آزادي را به هديه ميآورند، آنها هستند كه براي بشر
محيط عدالت به وجود ميآورند كه دانشمندان به كار دانش خود مشغول باشد، مخترع با خيال
راحت بكار اختراع خودش مشغول باشد، تاجر تجارت بكند، محصل درس بخواند و هر كسي كار
خودش را انجام بدهد. اوست كه محيط را براي ديگران به وجود ميآورد. مثل آنها مثل چراغ و مثل
برق است. اگر چراغ يا برق نباشد ما و شما چكار ميتوانيم انجام دهيم؟. (بخشی از کتاب حماسه حسینی شهید مطهری)
توان دفاعی و امنیت هم سر جای خودش
آب و نون رو از مسئولین خودش طلب کن
از بودجه عمومی کشور که هرساله مجلس تصویب میکند.
پس وقتی ۹۰ درصد بودجه سهم بودجه نظامی میشود دیگر پولی برای نان و آب باقی نمیماند تا ما برویم از مسؤلین مربوطه طلب کنیم!!!!!!!!!!!!!
اما قدرت نداشتن
بعد امریکا اومد بلعیدشون و هنوز که هنوزه نه اب گیرشون اومده و نه نون
نون هم چند سال به خاطر بی تدبیری دولت روحانی بود که انشااله حل میشه
3.2 درصد کل بودجه دولتی در ایران به ارگانهای نظامی اختصاص دارد که تقریبا کمترین بوجه نظامی منطقه است «90 درصد؟؟؟؟؟؟»