سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امام جمعه یزد:

مردم را بدون لشکر کشی بیدار می‌کنیم/ فرهنگ اسلام غنی‌ترین فرهنگ در عالم

آیت الله ناصری با اشاره به هجوم دشمن به فرهنگ اسلام، گفت: فرهنگ اسلام غنی‌ترین فرهنگ در عالم است و باید فرهنگمان را به دنیا اعلام کنیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد،  آیت الله محمدرضا ناصری یزدی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در مراسم رونمایی از طرح استانی «طراوت» ویژه کانون‌های مساجد استان،گفت: برای جنگ سخت به طور کامل دفاع کردیم و در دوران هشت سال دفاع مقدس شاهد این دفاع پیروزمندانه بودیم و امروز نیز اگر در سوریه و عراق حرکت‌هایی انجام داده ایم برای دفاع از هجوم دشمن بوده است، اما در ارتباط با مساله فرهنگ باید هجومی باشیم به دین معنا که فرهنگ اسلام و نظام اسلامی را باید به عنوان امر به معروف و نهی از منکر در مسیر حرکت باشیم و آفندی حرکت کنیم.

او  افزود:  باید فرهنگمان را به دنیا اعلام کنیم، زیرا فرهنگ اسلام و به خصوص تشیع، غنی‌ترین فرهنگ در عالم است.

امام جمعه یزد بیان کرد: نامه امام علی (ع) به مالک اشتر سال‌های قبل بررسی شده و همه تشکل ها، مجامع بین المللی و دانشمندان این نامه را منشور بزرگ حکومتی دانسته اند و اگر واقعا به این عمل می‌شد، دنیا آباد می‌شد که این نشان از اصالت فرهنگ شیعه است.

آیت الله ناصری یزد بیان کرد: ما باید برنامه ریزی داشته و به دنیا اعلام کنیم که فرهنگ خود را صادر می‌کنیم و مردم را بدون لشکر کشی بیدار می‌کنیم تا راهشان را پیدا کنند.

او افزود: در این قصه متفاوت شده است و ما انفعالی عمل کنیم و فعال نبوده ایم.

امام جمعه یزد بیان کرد: ما در تربیت، ساختار، تربیت انسان‌ها و جوان‌ها کم کار کرده ایم و در ارتباط با فرهنگ خود نیز باید در فضا‌های مجازی فعال می‌بودیم که متاسفانه محقق نشده است.

او گفت: در رابطه با شناسایی انقلاب در دنیا کم کار کردیم و رایزن‌های فرهنگی بایستی فرهنگ کشور را به دنیا رسانده و حراست کنند، ولی هیچ کدام از سفارتخانه‌های ما تلاش مورد نظر را نداشته اند و تلاش نکرده ایم تا انقلاب را به دنیا معرفی کنیم.

امام جمعه یزد بیان کرد: کار بزرگی به همت سردار سلیمانی با فرماندهیرهبر معظم انقلاب انجام شد که معرفی اسلام به جهان بود که متاسفانه ما کاری نکردیم و اگر امروز سردار سلیمانی در جهان کاری انجام داد و در جهان شناخته شده است به دلیل تلاش خودش بود و ما کاری برای او نکرده ایم.

او بیان کرد: سردار سلیمانی برنامه صلح جهانی داشت و برای رشد اسلام برای ظهور امام زمان (عج) تلاش کرد.

آیت الله ناصری یزد بیان کرد: ما باید فرهنگ اسلامی و دینی خود را به جهانیان معرفی کنیم، ولی الان حالت انفعالی داریم، زیرا فضای مجازی به ما هجوم آورده و ما باید تلاش کنیم که شبهات را جواب دهیم.

امام جمعه یزد ادامه داد:طرح‌هایی مانند طرح طراوت در مساجد باید سال‌ها قبل انجام می‌شد تا مساجد خمود و خسته نبودند و جایگاهی برای جوانان و نوجوانان باشد و پر از نیرو‌های مختلف باشد.

او گفت:، ولی الان که کار شروع شده باید فعال عمل کنیم و آن را به خوبی دنبال کنیم تا بتوانیم مساجد را پرشور کنیم، زیرا مساجد بهترین جایگاه برای فعال عمل کردن در جامعه هستند و بهترین مکان برای جمع کردن مردم است.

امام جمعه یزد ادامه داد: کانون‌های مساجد و متولیان فرهنگی باید حرکت کنند تا جوانان و نوجوانان را توجیه کرده و کادرسازی کنند تا بتوانند مبلغان و مبشران در جامعه باشند و فعال حرکت کنند.

اوافزود: ما باید به فرهنگ بی سروسامانی، بیکاری، بی هویتی غرب هجوم برده و مردم و بشریت را راهنمایی کنیم.
آیت الله ناصری یزد بیان کرد: امیدواریم با همکاری ائمه جماعات و تشکل‌های حاضر در مساجد بتوانیم فعالیت‌های مختلف را در مساجد دنبال کنیم و مساجد را فعال کنیم تا فرهنگ را از انفعالی خارج کنیم و فعال شویم.

اوگفت: اگر بتوانیم محله‌ها را ساماندهی کنیم و خانواده‌ها را به مساجد جذب کنیم می‌توانیم به خوبی در زمینه فرهنگ ناب گام برداریم.

اجرای طرح استانی «طراوت» در بیش از ۳۰ مسجد یزد

حجت الاسلام مظفر سالاری، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد یزد نیز در این مراسم، گفت: طبق آیین نامه کانون مساجد در شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تشکیل کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، هدف ما احیای نقش واقعی مساجد و زمینه سازی برای پیوند شبکه کانون‌های مساجد کشور با نهاد خانواده، مدارس و مراکز آموزشی اجتماعی و فرهنگی از طریق برنامه‌های مختلف و حمایت از استعداد‌های برتر با کارآفرینی است.

او با اشاره به اجرای طرح طراوت، افزود: افتخار داریم که حرکت بسیار خوبی بین کانون‌های مساجد با حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری آغاز شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد یزد بیان کرد: اخیرا ده فرهنگسرا برای ده مسجد در نظر گرفته شده که عموما مدیران کانون‌های مساجد متولی آن هستند.

سالاری ادامه داد: طرح طراوت از غدیر امسال تا غدیر آینده است که تعداد ۳۰ مسجد در ۶ منطقه از شهر یزد، حدود ۳۰ هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار می‌دهد.

او گفت: مسجد محوری، خانواده بنیانی و مسجد پایه‌ای به عنوان گام‌های اساسی در این طرح است که در محور‌های قرآن و عترت، تربیتی، کتابخوانی، مهارتی، اردویی، سرود، نمایش، رسانه و کارآفرینی اجرا می‌شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد یزد بیان کرد: مساجد مخاطب طرح ۳۰ مسجد هستند که به مدت یک سال با بهترین مربیان و برنامه‌های جذاب آمورشی مهارتی تفریحی هنری و اردویی و زیارتی در این مسیر گام بردارند.

جمال الدین عزیزی شهردار یزد در این مراسم گفت: در شهرداری یزد در حوزه مسائل فرهنگی با پیشنهادات و ابتکارات جدید سعی شده قالب‌هایی طراحی شود که ماموریت بخش‌های فرهنگی به صورت جذاب برای جذب مخاطب بیشتر صورت گیرد.

او افزود: در شهرداری و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری یزد سعی داشتیم قالب‌های جدیدی را ارائه دهیم تا نیاز‌های فرهنگی را ارائه کنیم و مخاطبین را جذب کنیم.

عزیزی گفت: «هر حسینیه، یک فرهنگسرا» طرح خوبی بود که مورد استقبال قرار گرفت و برنامه‌های حسینیه با حمایت سازمان فرهنگی اجتماعی صورت گرفت که امیدواریم بتوانیم اجرای آن را نیز ادامه دهیم.

اوبیان کرد: طرح نماسازی مساجد در شهر، طرح طراوت به عنوان نمونه‌های دیگر به منظور حمایت از فعالیت‌های مسجد محوری است.
عزیزی بیان کرد: با توجه به بحث کرونا ما سعی کردیم با طرح‌های دیگر روح را دوباره به مساجد برگردانیم.

او با اشاره به برنامه‌های غدیر افزود: ستاد مبشر غدیر بیش از ۱۵۰ برنامه برنامه ریزی کرده است که امیدواریم بتوانیم به خوبی آن‌ها را پشتیبانی و اجرا کنیم.

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.