سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۷ نکته کلیدی که در هنگام خرید سهام باید به آن توجه کنیم

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: آموزش، افق زمانی بلند مدت، زمان کافی و تصمیم گیری منطقی از عواملی هستند که سهامداران هنگام خرید باید به آن توجه کنند.

مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: سهامداران برای خرید سهامشان باید به نکات زیر توجه کنند.

افق زمانی بلند مدت برای سرمایه گذاری

دلبری تصریح کرد: افق زمانی کوتاه مدت برای سرمایه گذاری ۳ یا ۶ ماه است و ما به سرمایه گذاران توصیه می‌کنیم که از سرمایه گذاری در کوتاه مدت بپرهیزند و با افق زمانی بالاتر از ۶ ماه وارد بازار سرمایه شوند و ترجیحا افراد برای سرمایه گذاری با افق کوتاه مدت به سمت سپرده گذاری و اوراق مشارکت  حرکت کنند.

وی افزود: در بازار سرمایه باید افراد دید بلند و میان مدت داشته باشند.

سرمایه گذاران از تصمیمات هیجانی دوری کنند

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: سرمایه گذاران نباید هیجانی تصمیم بگیرند و باید از رفتار‌های هیجانی در بازار پر ریسکی مثل بازارسرمایه بپرهیزند.

وی افزود: ریسک نوسانات در بازار سرمایه بسیار بالا است و حوادث لحظه‌ای بسیاری در بازار سرمایه رخ می‌دهد، اگر سهامدار از نظر روانی هیجان بسیار زیادی داشته باشد، در تصمیمات سرمایه گذاری خودش دچار اشتباه می‌شود؛ بنابراین باید بتواند بر رفتار و تصمیمات خودش برای معاملات کنترل داشته باشد.

ورود به بورس همراه با آموزش

دلبری تصریح کرد: افرادی که قصد ورود به بازار سرمایه را دارند یا تازه وارد هستند باید آموزش ببینند، سهامداران  باید تلاش کنند تا مهارت لازم و آموزش‌های تکنیکالی، بنیادین و رفتاری را یاد بگیرند.

وی افزود: این مهارت‌ها معمولا با تمرین به دست می‌آید  نه با آموزش چند ساعته، آموزش یک پروسه یک یا دو سال است و باید آموزش  همراه با مطالعه صورت بگیرد.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: منظور از مطالعه، بررسی گزارش ماهانه و سالانه ، سود و زیان ۳ ماه شرکت‌ها و مجامع  است .

وقت کافی برای تحلیل

دلبری تاکید کرد: افرادی که وارد بازار سرمایه می شوند باید زمان کافی برای مطالعه داشته باشد و صرفا بر اساس شایعاتی که به گوش می‌رسد، تصمیم نگیرند و برای به دست آوردن اطلاعات صحیح وقت بگذارند؛ و اکثر افراد بی تجربه به دنبال سود‌های کوتاه مدت هستند و با توجه به شایعات دست به تصمیم برای خرید و فروش می زنند و  بعد از متضرر شدن از بازار سرمایه خارج می‌شوند.

تنوع در پرتفوی سرمایه گذاری

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: سهامداران باید در پرتفوی سرمایه گذاریشان تنوعی از دارایی را داشته باشند.

وی افزود: افرادی که وارد بازار سرمایه می‌شوند، قرار نیست تمام داراییشان را وارد سهام کنند و فقط سهام بخرند، بلکه می‌توانند دارایی‌های مختلفی مثل سپرده، اوراق و حتی در طلا سرمایه گذاری کنند و یک بخشی را هم به سهام اختصاص بدهند، اما باید سهامشان نیز از صنایع مختلف تشکیل شود. دلیل خرید سهم از چندین صنایع مختلف این است که  سهمی با توجه به یک شرابط ممکن است دچار ضرر شود و اگر سهامدار فقط این سهم را داشته باشد زیان می‌کند و البته تنوع در سهام نقد شوندگی را نیز افزایش می‌دهد.

بر اساس میزان ریسک پذیری پرتقوی تشکیل دهیم

دلبری تشریح کرد: افراد درجه‌های متفاوت ریسک پذیری دارند و بر اساس آن می‌توانند، سبد دارایی هایشان را تشکیل دهند، برای مثال فردی که ریسک پذیری نسبتا بالایی دارد می‌تواند بیشتر سبد دارایی اش را  از سهام تشکیل دهد.

تازه وارد‌ها به صورت غیر مستقیم وارد بازار سرمایه شوند

افرادی که به تازگی وارد بازار سرمایه می‌شوند، بهتر است تا مدت کوتاهی به صورت غیر مستقیم خرید و فروش کنند و معاملات به صورت غیر مستقیم را  به افرادی که اطلاع و زمان کافی دارند توصیه می‌کنیم.

وی افزود: روش‌های غیر مستقیم هزینه‌ای یک یا دو درصدی دارد، ولی به جای آن نقدشوندگی را برای سهامدار تضمین می‌کند و از این لحاظ که مدیران حرفه‌ای و حقوقی در این صندوق ها در حال فعالیت هستند، می‌تواند این امید را به سهامداران بدهد که زیاد دچار نوسان نشوند. بازارسرمایه معمولا به افرادی که صبور هستند بازده خوبی می‌دهد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: شاخص کل ، غیر مستقیم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.