به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،با توجه به خاموشیهای اخیر، وزارت نیرو برای کاهش و کنترل قطعی برق، طی نامه ای از توقف فعالیت مشترکان صنایع سیمانی و فولادی خبر داد.
در این رابطه با بررسی روند معاملات این صنایع در بورس کالا با کارشناسان به گفت و گو نشسته ایم:
سعید انگبین کارشناس بورس کالا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به مشکلات اخیر برق کشور و بخشنامه ارسال شده به صنایع سیمانی و فولادی به بررسی روند معاملات صنایع سیمانی در روز گذشته پرداخت و گفت:به دلیل محدویتهای اعمال شده در رابطه با صنایع سیمانی، فعالیت کاری این صنایع را به شب انتقال داده اند. با توجه به این موضوع، تولید این صنایع کاهش پیدا کرد و با کاهش تولید، عرضه نیز کم و با توجه به حجم تقاضای بالا عملا رقابت بالا گرفت و در نتیجه منجر به افرایش قیمت شد.
این کارشناس بورس کالا در ادامه اظهار کرد:به طور مثال سیمان آبیک که هفته گذشته با قیمت پایه معامله شد در این هفته با رقابت حدود ۱۰۰ تومانی یعنی حدود ۲۰ درصد بالاتر از قیمت پایه معامله شد و این نکته قابل ذکر است که عمده سیمانها شنبهها در بورس کالا معامله میشود.
بیشتر بخوانید
انگبین در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی این اتفاقات ادامه خواهد داشت؟ بیان کرد:اگر شرایط به روند عادی بازگردد بدون شک این روند متوقف میشود، اما اگر این روند ادامه دار باشد میتوان از آن به عنوان یک جریان اخلال گر در نظام عرضه و تقاضا در بورس کالا نام برد.
این کارشناس بورس کالا در ادامه افزود:شرایط بازار تعیین کننده قیمتها است اگر همین شرایط پایدار بماند افزایش قیمتها را هم مانند افزایش قیمت در خیلی از موارد دیگر خواهیم داشت و متاسفانه فروشنده و تولید کننده برای این وضعیت هیچ کاری نمیتوانند انجام دهند تا با بازار هماهنگ شوند.
انگبین در ادامه گفت: نکته قابل ذکر این است که اگر این روند به ویژه در حوزه سیمان که پایه عمران کشور است، ادامه دار باشد میتواند تبعات زیادی همراه با افزایش قیمت در صنایع و بخشهای دیگری مانند مسکن داشته باشد.
خشایار دادمنش کارشناس بورس کالا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در همین رابطه بیان کرد:عمده معاملات فولاد روز دوشنبه وسه شنبه در بورس کالا صورت میگیرد، اما آنچه میتوان پیش از شروع معاملات آن در بورس کالا در رابطه با اطلاعیههای مربوط به برق به آن اشاره کرد این است که صنایع فولاد، زیاد از این اطلاعیهها نمیتوانند تاثیر بگیرند چرا که خیلی از شرکتهای فولادی خودشان نیز به نوعی نیروگاه دارند که حتی اخیرا در نامه ای به وزارت نیرو بیان کردند که برای تولید برق نزدیک به ۱۰ هزار مگاوات نیز میتوانند نیروگاه احداث کنند.
این کارشناس بورس کالا در ادامه اظهار کرد:شرکتهای فولادی در برخی از برهههای سال میتوانند محصولات خود را تولید و دپو کنند تا فروش از موجودی داشته باشند برای همین منظور است که پیش بینی میشود این تغییرات تاثیر چشم گیری در این صنایع نداشته باشد.
دادمنش در ادامه افزود:مشکلات اخیر به وجود آمده به این دلیل است که زیر ساختهای لازم و ظرفیتهای مورد نیاز فراهم نشده است و اگر این روند ادامه یابد شرکتهای که توانایی تاسیس نیروگاه دارند خودشان اقدام به تولید میکنند، اما شرکتهای کوچک از این وضعیت زیان خواهند دید.
در پایان با توجه به گفته کارشناسان میتوان گفت اگر این خاموشیها و توقیف فعالیتها ادامه دار باشد قطعا میتواند تاثیرات چشمگیری در صنایع مختلف و مصرف کننده محصولات تولیدی شرکت های سیمانی و فولادی بگذارد.
انتهای پیام/