سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه لُکونه دزفولی

در مطلب زیر طرز تهیه لُکونه دزفولی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم طرز تهیه لُکونه دزفولی را به شما آموزش دهیم، با ما همراه باشید. لُکونه از غذا‌های بسیار قدیمی، مقوی و خوشمزه دزفول است که نه تنها طرز تهیه‌اش بلکه نامش نیز دارد به فراموشی سپرده می‌شود.

مواد لازم:
آرد گندم: ۲ پیمانه
نخود لپه شده و پخته: ۱ پیمانه
پیازچه همراه با برگ: ۲ دسته
کشمش: ۱ پیمانه
روغن مایع: ترجیحاً روغن کنجد
مایه‌خمیر: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:
در ابتدا در حدود ۱۵ دقیقه کشمش‌ها را در آب خیس می‌کنیم.
پیازچه‌ها را خوب شسته و ریز خرد می‌کنیم. نخود‌های لپه شده را می‌پزیم به طوری که له نشود.
کشمش و پیازچه و نخود لپه و مایه خمیر و ادویه را به آرد اضافه می‌کنیم سپس آب اضافه می‌کنیم. میزان آب باید به حدی باشد که مایه رقیق شود به طوری که با ملاقه از مایه برداریم.
مایه را کاملاً هم می‌زنیم و سپس در ظرف را گذاشته و یک ساعت صبر می‌کنیم تا مایه برسد.
روغن را کاملاً داغ می‌کنیم. مقداری از مایه را با ملاقه برداشته و در تابه و به‌صورت ورقه‌ای نازک پهن می‌کنیم.
یک طرف آن که برشته شد طرف دیگر آن را برمی‌گردانیم. بزرگی لکونه‌ها معمولاً باید به اندازه بشقاب غذاخوری باشد.

نکته مهم: لکونه‌ها را پس از سرخ شدن و از تابه بیرون آوردن به‌صورت جداگانه روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا در آبکش چوبی قرار دهید تا روغن آن گرفته شود.

خواص لکونه دزفولی

نخود موجود در این غذا دارای لیسین Lycine، سیستین Cystine، تریپتوفان، گالاکتین، ساکاروز، دکستروز و سلولز، ماده روغنی، ویتامین‌های A، B۱، B۲، C، D، E، کاروتنوئیدها، مواد معدنی نظیر مس، آهن، بور، لیتیوم، پتاسیم، فسفر، کلسیم، اسیداگزالیک، اسیدمالیک و اسیداستیک است.

نخود باعث کاهش التهاب در بدن شده و به پیشگیری و درمان سرطان و تومور کمک می‌کند. همچنین فولات موجود در نخود نقش مهمی در ایجاد و ترمیم DNA داشته و از این طریق باعث جلوگیری از تشکیل سلول‌های سرطانی می‌شود. مقادیر بالای فیبر موجود در حبوبات از جمله نخود خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را کاهش می‌دهد.

ویتامین C موجود در این غذا به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل کرده و سلول‌های بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

پیازچه موجود در این غذا عاملی آنتی باکتریال و ضدویروس است که برای مبارزه با آنفلوانزا، عفونت‌های ویروسی و سرماخوردگی‌ها بسیار عالی است، این سبزی باارزش به‌طور طبیعی، سیستم تنفسی را وادار می‌کند ترشحات را دفع کند.

خواص لکونه دزفولی از منظر طب سنتی

این غذا خون‌ساز بوده و به‌واسطه داشتن نخود برای افزایش میزان اسپرم و درمان ناباروری در مردان استفاده می‌شود همچنین به حفظ تناسب‌اندام و پیشگیری از ریزش مو و پوکی استخوان کمک می‌کند.

منبع: تبیان

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.