سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر اقتصاد:

انقطاع بودجه از نفت با مالیات محقق می‌شود/ ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات معوق داریم

دژپسند گفت: باید با اجرای طرح جامع مالیاتی، انقطاع بودجه از نفت از طریق درآمدهای مالیات محقق شود.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در همایش نقد و بررسی طرح قانونی مالیات بر عایدی سرمایه اظهار کرد: در سال گذشته کشور درگیر جنگ تحمیلی اقتصادی بود با اتخاذ تدابیر ویژه توانستیم بیش از تکلیف قانون گذار و بدون فشار به مودیان مشمول، ۱۰۷ درصد درآمدهای مالیاتی مصوب  را محقق کنیم.

او افزود: در ۳ ماهه اول سال که از درآمد‌های نفتی محروم بودیم و به علت برخی از بدرفتاری ها، در وصول از جانب عرضه اوراق جریان مناسبی شکل نگرفته، همکاران ما در سازمان مالیاتی سعی کردند با رشد مناسب و مطلوب بخشی از افزایش هزینه دولت  جبران کنند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: ما حاضر نشدیم CGT را به طور جداگانه ارائه کنیم و مجموعه کاملی را ارائه و لایحه آن به دولت تقدیم کردیم و تصویب شد اما به علت متقارن شدن آن با بررسی بودجه از دستور کار خارج شد. اما امید داریم که در ابتدای دولت بعد نهایی شود.

دژپسند ادامه داد: این دولت اگر نخواهد از نفت در تامین مالی خود استفاده کند، باید چه کند؟ سال ۹۹ تجربه خوبی است و پیام آور انقطاع بودجه از درآمد نفتی است. در این سال از ۵۷۵ هزار میلیارد تومان بودجه دولت فقط ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از نفت تامین شده است.

او در ادامه اظهار کرد: باید ساز و کار شناسایی مودیان مالیاتی به درستی انجام شود. در اجرای  طرح جامع مالیاتی پیش آگاهی از اهمیت زیادی برخوردار است. باید با این طرح، انقطاع بودجه از نفت به موجب مالیات محقق شود. همچنین از تجربه دنیا که در حدود ۱۷۰ کشور اجرایی شده و موفقیت آمیز بوده بهره بگیریم.

دژپسند بیان کرد: این مالیات برای دوره ای است که اقتصاد در ثبات باشد. زمانی که نوسان داریم نمی توان به نتیجه خوبی رسید. بنابراین نباید شتابزده عمل کرد. علت تعلل بنده نیز به همین دلیل بود و باید دقت بیشتری در این قانون صورت بگیرد تا پاسخ خوبی بگیریم.

او افزود: دیر یا زود باید به سراغ درآمدهای سالم و پایدار برای تامین مالی دولت برویم و نباید امروز و فردا کرد. اکنون ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مالیات معوق داریم. این خیال خام است که هزینه های دولت رها شود و بودجه بدون نفت را تجربه کنید. در ابتدا لازم است که هزینه های دولت سامان دهی شود.

جزئیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه

در ادامه همایش  احسان خاندوزی نماینده مجلس درباره طرح مالیات بر عایدی سرمایه اظهار کرد: دارایی های مشمول این طرح عبارت است از؛ املاک، وسیله نقلیه، طلا، جواهرات و فلزات گرانبها و انواع ارز است.

او ادامه داد: معافیت های این طرح عبارت است از املاک به تعداد اعضای خانوار، معافیت وسایل نقلیه به تعداد اعضای خانوار، معافیت املاک نوساز و اراضی کشاورزی است. نرخ دریافت این مالیات به دو دسته تقسیم می شود؛ یک، مجموع دارایی هایی که کمتر از یکسال از نگهداری آن می گذرد. دوم، مجموع دارایی هایی که از نگهداری آن ها بیش از یکسال می گذرد. همچنین برای دوره دو ساله تعدیل تورمی در نظر گرفته نمی شود.

او افزود: بستر اجرایی آن پایانه های فروشگاهی است و نیازمند رصد تمامی حساب های تجاری و غیر تجاری و تفکیک این دو از یکدیگر است.

این نماینده مجلس بیان کرد: نرخ این نوع مالیات باید از نوع مالیات تنظیمی باشد. اینکه گفته می شود اجرای این طرح ورود نقدینگی به سایر بازارها و رمز ارزها است، کاملا صحیح است و از منظر صلاحدید سیاستگذاری درست است که در این خصوص از پیشنهادات مطرح شده استقبال می کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۹ ۱۷ تير ۱۴۰۰
گرفتن مالیات مضاعف وفرار مالیاتی ثروتمندان ادمویاد کتاب درسی تاریخ چهارم ابتدایی می اندازد که در دوره ی ساسانیان مالیات مردم عادی افزایش یافته امکانات تحصیلی فقط برای بزرگان وموبدان بود و اکنون نیز عده ای همان راه خطارا پیگیری کرده واحتمالا اهداف خاصی را دنبال می کنند چرا که گرفتن مالیات مضاعف از مردم عادی که زیر بارتورم کمرشان شکسته وثروتمندان روزبه روز ثروتمندتر می شوند وفقرافقیرتر امکانات تحصیلی خوب دراختیار ثروتمندان وبیشترین یارانه رانیز آنان می گیرند پس عدالت کجاست ومساوات کمرنگ عاقبت این قصه واقعا غم انگیز است.......
ناشناس
۲۳:۵۸ ۱۶ تير ۱۴۰۰
اگر مردی برو اول مالیات معوقه آقایان و آقازاده‌ها را بگیر
فعلا که فقط از فقرا تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده از تمام خریدهای ریز و درشت و قبوض مختلف مالیات می‌گیرید
پیمان اشراقی
۲۳:۴۹ ۱۶ تير ۱۴۰۰
سلام ،

هزینه مالیات را هم از یارانه کم کنید ،
مثل وام های کرونا
ناشناس
۲۳:۴۶ ۱۶ تير ۱۴۰۰
آقای وزیر انقطاع بودجه از نفت ابتدا از طریق کاهش هزینه ها ی دولت و صرفه جویی و بالابردن بهره وری و تعدیل در تعداد نیروی انسانی و کذف تعداد زیادی پست و سمتهای غیر ضرور و سپردن بسیاری از امور به مردم و بخش خصوصی انجام میگیرد سپس در صورت لزوم از مالیات و سابر درآمدها استفاده مبشود . مالیات باید آخرین گزینه باشد . وضع مالیات رکود آور است و اقتصاد را زمین گیر میکند .
ناشناس
۲۳:۳۸ ۱۶ تير ۱۴۰۰
البته فقط مالیات مشمول حقوق بگیران بیچاره است اون کسانی که باید مالیات بدهند نمیدهند همینه که نمیتونیم اقتصاد بدون نفت داشته باشیم حقوق ۲۰۰تا۳۰۰ دلار در ماه دیگه مالیات نداره حالا بیا ببین اگه به تومان تبدیل کنی چقدر میشه من سال ۸۱ . ۶۰۰ دلار حقوق داشتم الان شده ۳۰۰دلار به جای اینکه بهتر بشیم بدتر شدیم آقایی که مسول مالیات هستی بیا بشین یه خورده فکر کن
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۶ تير ۱۴۰۰
هرچه نفت فروش نره بهتره وگرنه گازویل بنزین هم مثل برق رومردم قعط میشه نفت ملی فقط مال ملت است
ناشناس
۲۳:۱۹ ۱۶ تير ۱۴۰۰
واقعا جای تاسف داره تو این وضع مالیات
محمد.ن.ک
۲۲:۴۲ ۱۶ تير ۱۴۰۰
بابا یکی نیست بگه انقطاع بودجه کشور از نفت یعنی چه؟؟؟؟مگه میشه سالی چند ده میلیارد دلار رو ول کنیم و بیخیالش بشیم چرا سر ملت کلاه میذارید؟
چند سال دیگه یه بابک زنجانی دیگه درست میکنند که نفت رو برا خودشون می فروخت و ما ملت شریف هم سر صف مرغ.....
یعنی وزارت نفت رو ول کنیم که هر چه دلشون خواست بکنند و کسی کاری نداشته باشه مگه نفت ارث پدرشونه؟نفت قطره قطرش مال 80 میلیون ایرانیه که اینچنین دولت میخواد ذهن مردم رو از نفت منحرف کنه تا هر چه دلشون خواست بکنند..
یا هم انقطاع قبول.اما درب وزارت نفت رو پلمپ کنید وزارت نفت برا چی مونه؟؟؟؟
ناشناس
۲۲:۴۲ ۱۶ تير ۱۴۰۰
یعنی چی؟
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۶ تير ۱۴۰۰
ایکاش گزارش می دادید اون مالیاتهایی که تابحال گرفته اید کجا خرج شده شاید بفهمیم مالیاتهای بعدی که می گیرید کجا خرج میشه!!
ناشناس
۲۰:۴۷ ۱۶ تير ۱۴۰۰
صد سال سیاه فروش نفت متوقف نخواهد شد نهایتش مالیات ملت را زیاد میکنند و در کنارش با قدرت نفت میفروشند
ناشناس
۲۰:۳۴ ۱۶ تير ۱۴۰۰
من تعجب میکنم ایشون چه جوری شدن وزیر اقتصاد آخه باید تولید رونق داشته باشه تا تو بتونی مالیات بگیری یانه؟ ازیه اقتصاد ورشکسته وابسته به نفت چطورمیخوای مالیات بگیری ؟!
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۶ تير ۱۴۰۰
بهتر بود میگفتین انقطاع بودجه نفت با زدن جیب مردم