سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایجاد سامانه بازارگاه گیاهان دارویی به منظور امنیت تولید در خوزستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از ایجاد سامانه بازارگاه گیاهان دارویی به منظور تضمین خرید محصول از کشاورز در استان خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمد حسنی نسب مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان روز چهارشنبه در نشست توانمندسازی کشاورزان خوزستان با توسعه کشت گیاهان دارویی در سرسرای اداری سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ایجاد بازارگاه گیاهان دارویی، امنیت تولید را به دنبال خواهد داشت و کشاورز قبل از تولید مطمئن می‌شود که محصولش خریداری خواهد شد.

او افزود: در این سامانه همه دست اندرکاران گیاهان دارویی مشارکت خواهند داشت و این سامانه بر اساس عرضه و تقاضا کار را پیش می‌برد، ضمن آنکه با توجه به استقبال خوب کشاورزان خوزستانی و حمایت‌های صورت گرفته از سوی وزارت جهاد کشاورزی، در چند سال اخیر کشت گیاهان دارویی با افزایش مناسبی در استان روبه رو بوده است.

حسنی نسب با بیان اینکه خوزستان با اقلیم متنوع از ظرفیت زیادی در کشت این نوع گیاهان برخوردار است و توانسته جایگاه خود را در زمینه کشت گیاهان داراویی بدست آورد اظهار کرد: خوزستان در زمان حاضر در جایگاه سوم کشت گیاهان دارویی در کشور ایستاده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان داشت: در پایان سال ۱۳۹۹، حدود ۲۸ هزار تن انواع گیاهان دارویی در سطحی معادل یک هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان تولید شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه ۳۵ گونه مهم دارویی در استان وجود دارد اظهار داشت: با کمک محققان مراکز تحقیقاتی استان کشت گیاهان دارویی در دستور توسعه قرار گرفته و مقرر شده کشاورزان استان کشت این گیاهان را در الگوی کشت خود قرار داده که علاوه بر بهره خوب اقتصادی، افزایش تولید را نیز به دنبال داشته باشند.

حسنی نسب با اشاره به وجود پتانسیل‌های اقلیمی، تخصصی و ظرفیت‌های تحقیقاتی بی‌نظیر در استان برای توسعه کشت گیاهان دارویی بیان کرد: از جمله اقدامات اجرا شده از سوی جهادکشاورزی در چند سال اخیر در استان می‌توان به بخش تحقیقات، اجرا، پشتیبانی، ترویج گیاهان دارویی اشاره کرد که بر همین اساس گونه‌های مهم بر اساس منطقه شناسایی و برنامه توسعه‌ای ۳ ساله برای گیاهان دارویی در استان تدوین شده که ضمن پیگیری در بخش استانی و ملی، منتج به یکسری حمایت‌ها در این بخش شد.

یارانه و بذر رایگان برای چای ترش

او همچنین ادامه داد: از جمله این حمایت‌ها محصول چای ترش بود که امسال توانستیم یارانه و بذر رایگان چای ترش را برای ۸۰ هکتار دریافت کرده و در شهرستان‌های مختلف این محصول کشت شد که در حال حاضر در مرحله داشت است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اضافه کرد: در سایر محصولات نیز علاوه بر پرداخت یارانه، تسهیلات ارزان قیمت با دوره تنفس کم نظیر در حال پرداخت است.

حسنی نسب تصریح کرد: با تبیین جایگاه استان در کشور، محدودیت‌ها رفع شده و در زمان حاضر تسهیلات بدون محدویت برای کشت گیاهان دارویی پرداخت می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه بخش زیادی از گیاهان دارویی در بازار سایر استان‌های کشور عرضه می‌شود اضافه کرد: برای جذب سرمایه گذار و بومی سازی صنایع تبدیلی در حال تلاش هستیم و از همه کارآفرینان که آمادگی ورود به این صنایع را دارند حمایت خواهیم کرد.

حسنی نسب به ظرفیت کانون تخصصی بسیج در مسیر توسعه گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: در توسعه گیاهان دارویی در مناطق محروم و با محوریت محرومیت زدایی اقدام‌های خوبی در حال انجام است و امیدواریم از برآیند همه این ظرفیت‌ها بتوانیم به نحو مطلوب استفاده و گیاهان دارویی استان را به جایگاه واقعی خود در استان و سطح ملی برسانیم.

انتهای پیام/ن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.