سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ورود خراسان رضوی به موج پنجم همه گیری کرونا

افزایش میزان ابتلا به کرونا و قرمز شدن رنگ کرونایی کلانشهر مشهد، که از یک هفته گذشته پیش‌بینی می‌شد، ورود خراسان رضوی به دامنه موج پنجم همه‌گیری کرونا را نمایان ساخت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، رنگ کرونایی کلانشهر مشهد، که نیمی از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری استان را در خود جای داده است، در ۱۹ فروردین امسال، با آغاز موج چهارم کرونا قرمز شد که این وضعیت برای مدت حدود یک ماه تداوم داشت.


بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که در شرایط کنونی، نزدیک به ۳۸ درصد از نمونه‌های تست پی. سی. آر گرفته شده در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی مربوط به گونه سویه هندی است.


زهرا اباصلتی مسئول سامانه ۱۹۱ دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز از افزایش تماس‌های تلفنی به سامانه ۱۹۱ ویژه کرونا، همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس، به خصوص سویه هندی آن خبر داد.


بیشتر بخوانید



او افزود: سامانه ۱۹۱ از ابتدای شیوع کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال شده و همواره با آغاز هر موج جدید کرونا، تعداد برقراری تماس با این سامانه نیز اوج گرفته است.

قدرت انتشار کرونای هندی ۴۰ تا ۵۰ درصد بیشتر است

 رزیتا خداشاهی عضو کمیته استانی مبارزه با کرونا و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: قدرت انتشار کرونای هندی ۴۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از نوع انگلیسی آن است و در صورت ابتلای فرد به این نوع ویروس و نادیده گرفتن علائم بیماری، هر فرد می‌تواند ۸ تا ۱۲ نفر را مبتلا کند.


او با بیان اینکه آبریزش بینی، وجه افتراق کرونای هندی از سایر گونه‌های کرونا است، افزود: افراد در صورت ابتلا به علائمی همچون آبریزش بینی، گلودرد، سردرد، تب و پایداری سرفه‌های خشک، که طی ۴۸ ساعت پس از ابتلا بروز می‌نماید، باید برای بررسی بیشتر به مراکز سطح بندی شده که در این خصوص در نظر گرفته شده است مراجعه نمایند.

 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در هفته‌های اخیر مواردی از بیماران به مراکز درمانی مراجعه کرده اند که علائمی همچون آبریزش بینی داشته اند و خود این امر را ناشی از آلرژی‌های فصلی تلقی می‌کردند.


خداشاهی بیان کرد: در کرونای هندی اختلال در حس بویایی و چشایی کمتر و درگیری ریه همانند نوع‌های قبلی کروناست و یکی از مشکلاتی که در کرونای هندی با آن مواجه هستیم نادیده گرفتن علائم غیر اختصاصی است که همین امر ممکن است موجب انتشار بیشتر بیماری شود.


او تصریح کرد: در حال حاضر ویروس کرونای هندی در ۹۸ کشور دنیا و حتی کشور‌هایی که واکسیناسیون بالای ۷۰ درصد را داشته اند، مشاهده شده است، اما نکته مهم در افرادی که علیه بیماری کرونا واکسینه شده اند این است که این دسته از افراد نیز به بیماری کرونا مبتلا می‌شوند، اما خطر مرگ، بستری شدن در مراکز درمانی و بخش مراقبت‌های ویژه در آن‌ها بسیار کمتر است.


در موج پنجم سویه هندی شیوع دارد


مهدی قلیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روند افزایشی شمار کرونایی‌های سرپایی و بستری در خراسان رضوی نشان از آغاز موج پنجم شیوع کرونا در این استان دارد و در موج پنجم سویه هندی این ویروس شیوع بیشتری دارد.


او افزود: تعداد بیماران بستری‌شده در خراسان رضوی دیروز ۲۳۵ نفر بود، در حالی که طی هفته چهارم خردادماه به طور میانگین روزانه ۱۸۲ نفر در بیمارستان‌های استان بستری می‌شدند.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هم‌اکنون ۷۷۷ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های خراسان رضوی بستری هستند که ۱۸۵ نفر آنان در بخش‌های مراقبت ویژه زیر درمان و مراقبت قرار دارند.


قلیان بیان کرد: از سوی دیگر تعداد بیماران سرپایی دارای علایم مشکوک به کرونا در مراکز جامع خدمات سلامت مناطق زیر پوشش این دانشگاه از هزار و ۴۰۰ نفر در روز به بیش از ۲ هزار نفر در روز افزایش یافته است که نتیجه آزمایش پی. سی. آر و "رپید تست" یا آزمایش تشخیص سریع کرونای بیش از ۳۰ درصد آنان مثبت است.


او شمار فوتی‌های ناشی از کرونا در خراسان رضوی را حدود ۱۰ نفر عنوان و تصریح کرد: با توجه به افزایش بستری‌شدگان در بخش‌های مراقبت‌های ویژه، این تعداد نیز در هفته‌های آتی افزایش خواهد یافت.


تخت‌های بیمارستانی به میزان کافی برای مقابله با موج پنجم فراهم است

علی اصغر انجیدنی دبیر کارگروه مراقبت و درمان ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تمهیدات لازم برای مقابله با موج پنجم شیوع کرونا از جمله تخت‌های بیمارستانی مورد نیاز در مناطق زیرپوشش این دانشگاه فراهم شده است.

او افزود: هم‌اکنون بیش از هشت هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دایر است و برای خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی از امکانات تمامی بیمارستان‌های خصوصی برای بستری این بیماران کمک گرفته شده است.


دبیر کارگروه مراقبت و درمان ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تخت‌های بیمارستانی عادی و ویژه را به تعداد کافی برای خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی فراهم کرده است.

 انجیدنی با بیان اینکه سویه هندی ویروس کرونا موسوم به دلتا، از انواع دیگر این ویروس خطرناک‌تر و دارای سرعت انتشار بیشتری است، بیان کرد: بیش از ۳۰ درصد بیماران کرونایی بستری شده در مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه مبتلا به نوع هندی این ویروس هستند و این امر نشان دهنده مواجهه ما با موج پنجم شیوع کرونا با سویه هندی آن است.


او تصریح کرد: پس از موج چهارم شیوع کرونا، مشهد همچنان در وضعیت نارنجی باقی ماند و در حالی که انتظار می‌رفت تعداد مبتلایان و بستری شدگان ناشی از کرونا به سرعت کاهش یابد این امر اتفاق نیفتاد و در ادامه با روند افزایشی تعداد مبتلایان و بستری شدگان، این کلانشهر دوباره در شرایط قرمز کرونایی قرار گرفته است.

 

 

منبع؛ ایرنا

انتهای پیام//م.ج

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۶ تير ۱۴۰۰
ممنون از خبرهای کاملتون❤️❤️
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۶ تير ۱۴۰۰
خدا به هممون رحم کنه