سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باورهایی اشتباه درباره تیروئید که رایج هستند

در این مطلب به بررسی ۱۰ باور غلط رایج درباره بیماری تیروئید در میان افراد پرداخته شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از هلث، تقریبا ۲۰ میلیون آمریکایی با نوعی بیماری تیروئید مانند پرکاری یا کم کاری تیروئید، بیماری گریوز یا تیروئیدیت هاشیموتو زندگی می‌کنند. موارد زیادی از جمله ژنتیک، حمله خود ایمنی، بارداری، استرس، کمبود‌های تغذیه‌ای یا سموم موجود در محیط می‌توانند مشکلات تیروئید را تحریک کنند، اما کارشناسان کاملا مطمئن نیستند.

تشخیص مشکلات تیروئید بسیار چالش برانگیز است. علائم مانند خستگی، افسردگی و اضطراب اغلب مبهم و غیر اختصاصی هستند،  شاید به همین دلیل است که غدد درون ریز پروانه‌ای همچنان یکی از پر شائبه‌ترین قسمت‌های بدن محسوب می‌شوند.

باور غلط: اگر به مشکل تیروئید مبتلا هستید، قطعا از آن آگاه خواهید شد

دوروتی فینک، متخصص غدد و استادیار پزشکی در مرکز پزشکی نیویورک می‌گوید: علائم مربوط به تیروئید می‌تواند در موارد مختلف پزشکی وجود داشته باشد. علائم رایج شامل خستگی مفرط (حتی پس از استراحت کامل شب)، مه مغز، اضطراب، تپش قلب، خشکی پوست و فشار خون بالاست.

دکتر فینک می‌گوید: اختلالات تیروئید اغلب به ویژه در زنان تشخیص داده نمی‌شود، زیرا سایر بیماری‌های مربوط به هورمون‌های خاص زنانه می‌توانند علائم مشابهی از جمله اختلال دیسفریک قبل از قاعدگی و یائسگی را داشته باشند.  بیماری تیروئید می‌تواند مردان و زنان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد؛ با این حال زنان احتمال بیشتری برای ابتلا به مشکل تیروئید دارند.

باور غلط: فقط زنان مسن به مشکلات تیروئیدی مبتلا می‌شوند

او می‌گوید: تعداد زیادی زن جوان مبتلا به بیماری تیروئید را مشاهده کرده‌ام. ژنتیک فرد به علاوه عوامل محیطی معمولا مواردی است که شخص را وادار به ایجاد بیماری کم کاری یا پرکاری تیروئید مرتبط با خود ایمنی می‌کند. این بیماری می‌تواند در هر سنی وجود داشته باشد، اما در زنان رایج تر است. 

کریستین نصر، متخصص غدد در کلینیک کلیولند می‌گوید زنان احتمالا به بیماری تیروئید مبتلا می‌شوند، زیرا سطح استروژن آن‌ها بالاتر از مردان است. استروژن باعث می‌شود سلول‌ها در سیستم ایمنی بدن بیشتر دیده شوند، بنابراین زنان بیشتر تحت تاثیر همه شرایط تیروئید از جمله کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، گره‌ها و سرطان تیروئید قرار می‌گیرند. 

تیروئید شما برای عملکرد مناسب به ید احتیاج دارد اما اکثر آمریکایی‌ها مشکلی در تامین کافی آن ندارند. دکتر فینک می‌گوید، مصرف مکمل‌ها یا خوردن یک تن جلبک دریایی می‌تواند آسیب بیشتری به تیروئید شما وارد کند. ید اضافی می‌تواند باعث اختلال در عملکرد تیروئید شود.

باور غلط: حساسیت به گلوتن می‌تواند باعث بیماری تیروئید شود

دکتر نصر می‌گوید: بیماری گریوز و سرطان تیروئید با دوری از گلوتن بهتر نمی‌شوند. اگر کسی سابقه خانوادگی هاشیموتو یا کم کاری تیروئید داشته باشد (به عنوان قوی‌ترین عامل)، تفاوتی نخواهد داشت.

با این حال دکتر نصر می‌گوید بیماری سلیاک در افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی مانند هاشیموتو و گریوز شایع است. اگر شما فردی هستید که هم به بیماری تیروئید مبتلاست و هم به گلوتن حساسیت دارد، حذف گلوتن از رژیم غذایی منطقی است، اما تنها به دلیل محدودیت‌های رژیم، انتظار بهبود تیروئید را نداشته باشید.آنتی بادی‌های تیروئید پایین نمی‌آیند و در رژیم بدون گلوتن طبیعی می‌شوند. ما بر اساس سطح آنتی بادی درمان نمی‌کنیم، اگر سطح آنتی بادی و وضعیت تیروئید شما مثبت باشد، مثبت است.

باور غلط: انجام یوگای باعث کاهش علائم بیماری تیروئید می‌شود

این افسانه وجود دارد که انجام یوگای معکوس با افزایش جریان خون در غده، علائم بیماری تیروئید را کاهش می‌دهد و مطمئنا یوگا می‌تواند بدن را تقویت کرده و ذهن را تسکین دهد، اما حقیقت این است که هیچ تعداد از یوگای معکوس بیماری تیروئید شما را درمان یا از بروز آن جلوگیری نمی‌کند اما اگر انجام این کار به شما احساس سلامتی می‌دهد، دنبال آن بروید؛ به علاوه، یوگای روزانه می‌تواند به روش‌های دیگری به علائم شما کمک کند.

دکتر فینک می‌گوید: تصور می‌کنم کسی که یوگا انجام می‌دهد کمتر استرس داشته و از  کاهش وزن سود خوبی خواهد داشت، زیرا اگر وزن کمتری داشته باشید می‌توانید هورمون تیروئید کمتری مصرف کنید.

باور غلط: اگر توده‌ای روی گردن خود داشته باشید، قطعا مشکل تیروئید دارید

وجود توده روی گردن لزوما گواتر نیست (تیروئید بزرگ شده) دکتر فینک می‌گوید: در حالی که تیروئید متداول‌ترین چیزی است که می‌تواند در گردن شما بزرگ شود، غیر از تیروئید، موارد زیادی می‌تواند علت این اتفاق باشد. سایر دلایل ایجاد توده گردن می‌تواند تورم غدد لنفاوی یا کیست باشد.

باور غلط: اگر خسته هستید و وزنتان افزایش می‌یابد، قطعا مشکل تیروئید دارد

دکتر فینک می‌گوید: علائم تیروئید کم کار بسیار غیراختصاصی است، به این معنی که می‌تواند با شرایط مختلفی ظاهر شود.

برای بیماران زن، دکتر فینک ابتدا چرخه قاعدگی را بررسی می‌کند که اغلب علائمی شبیه به علائم بیماران تیروئید ایجاد می‌کند. دکتر فینک می‌گوید: علائمی مانند خستگی و افزایش وزن می‌تواند با بیماری تیروئید یا چرخه قاعدگی همراه باشد. یک ترفند خوب این است که یک برنامه خوب برای ردیابی عادت ماهانه خود پیدا کنید و این می‌تواند به ما کمک کند که گاهی بدن آن‌ها و نوسانات روزانه هورمون‌ها را بهتر درک کنیم.  آزمایش TSH مرحله بعدی در تشخیص یک بیماری واقعی تیروئید است.

باور غلط: بیماری تیروئید به راحتی قابل درمان است

شرایط تیروئید آسان درمان نمی‌شود، اما دکتر فینک می‌گوید، درمان نیز پیچیده نیست. برای بیشتر افراد مبتلا به بیماری تیروئید برای جایگزینی T۴، یک نوع هورمون تیروئید که یک تیروئید معیوب قادر به تولید آن نیست، دارو‌هایی تجویز می‌شود؛ سپس غده تیروئید به تنهایی قادر به تبدیل T۴ به T۳، هورمون مورد نیاز دیگر است، حتی در کسی که به بیماری تیروئید مبتلاست.

باور غلط: حذف غذا‌ها و عناصر فلزی از رژیم غذایی می‌تواند مشکلات تیروئید را کاهش دهد

 دکتر فینک می‌گوید: پرهیز از غذا‌های فرآوری شده همیشه یک حرکت هوشمندانه است. در عین حال، هیچ تحقیق قانع کننده‌ای وجود ندارد که نشان دهد شما باید در مورد فلزاتی که مصرف می‌کنید وسواس داشته باشید، بنابراین هنوز ظروف مسی و استیل خود را داشته باشید. 

همین مورد در مورد پرکننده‌های نقره‌ای مورد استفاده در دندانپزشکی‌ها صادق است. من نمی‌توانم بر اساس آنچه اکنون می‌دانم بگویم که این شما را مستعد یک بیماری تیروئید می‌کند. پیشنهاد نمی‌کنم برای این منظور به دندانپزشک مراجعه کرده و مواد پر کننده خود را بردارید.

باور غلط: اگر هر نوع محصول مبتنی بر سویا بخورید، تیروئید شما به درستی کار نخواهد کرد

سویا بر تیروئید تاثیر می‌گذارد، اما کم کاری تیروئید برای حفظ سطح هورمون‌های سالم نیازی به پرهیز از مصرف غذا‌های پایه سویا ندارند.

دکتر فینک می‌گوید سویا اگر زیاد مصرف شود می‌تواند میزان جذب هورمون‌های تیروئیدی مورد نیاز بیماران کم کاری تیروئید را کاهش دهد. او می‌گوید: به طور کلی من به بیماران کم کاری تیروئید می‌گویم نیازی به اجتناب کامل از این موارد ندارند، اما مصرف بیش از حد آن‌ها می‌تواند مسئله‌ ساز باشد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۱۹ ۱۷ تير ۱۴۰۰
والا من کم کارم ولی متوجه این حرفها نشدم