سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پردرآمدترین رشته‌های تجربی کدامند؟

یک مشاور تحصیلی درباره پردرآمدترین، پرطرفدارترین و ناشناخته‌ترین رشته‌های علوم تجربی توضیحاتی داد.

پوریا پژوهانفر، کارشناس و مشاور تحصیلی درباره زیرشاخه‌های رشته تجربی، در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: کنکور سال گذشته در رشته تجربی بیشتر از پانصد و ۵۴ هزار نفر ثبت نام کردند. ظرفیت پذیرش داوطلبان روزانه هم حدود ۳۵ هزار نفر، ظرفیت شبانه دو هزار و ۸۰۰ نفر، پیام نور سه هزار و ۵۰۰ نفر و غیر انتفاعی ۷ هزار و ۴۰۰ نفر بود.

او افزود: داوطلب‌ها اطلاعات کافی از تمام زیرشاخه‌های رشته‌ای که در آن آزمون دادند، ندارند. برای مثال در گروه تجربی، ۲۲۲ رشته تحصیلی داریم که داوطلبان، تعداد کمی از آن‌ها را می‌توانند نام ببرند.

این مشاور تحصیلی درباره پرطرفدارترین رشته‌های پزشکی، بیان کرد: رشته‌های پرستاری، دندانپزشکی، داروسازی، علوم آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، روانشناسی، آموزش ابتدایی، پرتو شناسی، مامایی و اتاق عمل رشته‌هایی هستند که طرفدار زیادی در کشور دارند.

پژوهانفر با اشاره به پردرآمدترین رشته‌های پزشکی تصریح کرد: همه می‌دانند که رشته تجربی خیلی پرکار شده است و رشته‌های دندانپزشکی، داروسازی درآمد و شرایط خوبی دارند.

او ادامه داد: رشته پیراپزشکی و مقطع کارشناسی رشته هایی، چون فیزیوتراپی، کاردرمانی، بیناسنجی، علوم تغذیه، علوم آزمایشگاهی و پرستاری، رشته‌هایی هستند که درآمد خوبی دارند.

پژوهانفر مطرح کرد: در حال حاضر، یکی از پر استخدام‌ترین رشته‌ها در علوم تجربی، رشته پرستاری است.

این روانشناس با اشاره به رشته‌هایی که نام آن‌ها کمتر شنیده شده است، گفت: در مقطع کاردانی رشته‌ای به نام پروتز دندانی، کاردانی تکنسین سلامت و دندان، رشته‌های علوم منابع طبیعی و محیط زیست، تولید فرآوری خرما و مهندسی فضای سبز، مهندسی شیلات، اقیانوس شناسی و زیست شناسی دریا از رشته‌هایی هستند که نام آن‌ها کمتر شنیده شده است.

او تصریح کرد: بهداشت و بازرسی گوشت، مددکاری اجتماعی از زیرشاخه‌های رشته تجربی هستند و در مجموعه رشته‌های مدیریتی می‌توانیم به هتل داری، مدیریت کسب و کار‌های کوچک، بیمه اکو اشاره کنیم که در بعضی از دانشگاه‌های خاص پیدا می‌شود.

پژوهانفر گفت: در زیر شاخه‌های علوم اجتماعی داوطلبان می‌توانند رشته روابط عمومی و یا روزنامه نگاری را انتخاب کنند.

گفتنی است رشته تجربی تنها اختصاص به پزشکی ندارد، داوطلبان می‌توانند به بالارفتن اطلاعات خود از زیرشاخه‌های تجربی انتخاب خوب و آینده داری داشته باشند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۵ تير ۱۴۰۰
آینده از آن علوم پایه است .نه پزشکی و نه پرستاری
ناشناس
۱۲:۵۸ ۱۵ تير ۱۴۰۰
فقط پزشکی و داروسازی دندون پرستاری اینده دار هستن بقیه ارزش تحصیل ندارن و تلف کردن وقته
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۵ تير ۱۴۰۰
کارندارن بقیه رشته ها بجزپرستاری ک
ناشناس
۱۰:۵۱ ۱۵ تير ۱۴۰۰
فقط پزشکی پزشکی پزشکی
ا
۰۰:۰۸ ۲۰ تير ۱۴۰۰
هدف هرکس فرق دارد علاقه هم طور
ناشناس
۰۰:۰۸ ۲۰ تير ۱۴۰۰
بستگی به علاقه دارد
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۵ تير ۱۴۰۰
میکروبیولوژی فراموش کردید ! متاسفم