سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مجری طرح‌های نیروگاهی سیکل ترکیبی خبر داد:

افتتاح پروژه‌های رفع محدودیت در سه نیروگاه مهم کشور/ استخراج زغال سنگ حرارتی برای اولین بار در کشور

نصراللهی از افتتاح پروژه‌های بزرگ رفع محدودیت در سه نیروگاه مهم کشور خبر داد و گفت: افتتاح این پروژه‌ها موانع تولید را برطرف خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا نصراللهی مجری طرح‌های نیروگاهی سیکل ترکیبی در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه افتتاح پروژه‌های بزرگ رفع محدودیت در سه نیروگاه مهم کشور به زودی انجام می‌شود، گفت: افتتاح این پروژه‌ها در سه استان و سه نیروگاه مختلف موانع تولید را برطرف خواهد کرد.

او ادامه داد: نیروگاه نکاء یکی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌ها‌ی شمال کشور است که با ۴ واحد ۴۴۰ مگاواتی علی رغم قرار داشتن در کنار آب دریا با مشکل تامین آب مواجه بود که البته این مسئله با احداث یک آب شیرین کن در این نیروگاه برطرف خواهد شد.

او با بیان اینکه ۸۵ میلیارد تومان صرف ساخت این آب شیرین کن شده است، گفت: احداث این آب شیرین کن سبب افزایش تولید در نیروگاه نکاء خواهد شد.

نصراللهی ادامه داد: ظرفیت بخش بخار نیروگاه نکاء یک هزار و ۷۶۰ مگاوات است که با سیکل ترکیبی این رقم به ۲ هزار مگاوات افزایش می‌یابد، همچنین این نیروگاه با ۴۰ سال عمر، به طور کامل و در بهترین شرایط در حال فعالیت است.

مجری طرح‌های نیروگاهی سیکل ترکیبی با اشاره به احداث اولین نیروگاه زغال سنگ سوز کشور در طبس گفت: جامع‌ترین و بزرگ‌ترین مطالعات نیروگاهی کشور برای این نیروگاه انجام شده و عملیات اجرایی این نیروگاه نیز از یک سال پیش آغاز شده است که بازگشایی معدن تامین کننده سوخت آن نیز از فردا انجام خواهد شد.

مجری طرح‌های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی با بیان اینکه نیروگاه طبس ۶۵۰ مگاوات ظرفیت تولید دارد و سوخت آن فقط زغال سنگ است، ادامه داد: زغال سنگ حرارتی برای اولین بار در کشور استخراج می‌شود و سالانه ۲ میلیون تن زغال سنگ حرارتی به نیروگاه تحویل خواهد داد که با استفاده از این سوخت در نیروگاه از مصرف ۱.۷ میلیارد تن گاز صرفه جویی خواهد شد؛ همچنین محل تامین سوخت این نیروگاه در ۵ کیلومتری آن قرار دارد و با توجه به ظرفیت بالای تامین زغال سنگ در طبس این منطقه می‌تواند تا ۲ سال آینده به قطب انرژی تبدیل شود.

نصراللهی با اشاره به اینکه این نیروگاه هیچ گونه آلایندگی ندارد و از دودکش آن بیش از ۹۰ درصد گاز co۲ خارج می‌شود، افزود: همه استاندارد‌های زیست محیطی موجود برای فعالیت این نیروگاه در نظر گرفته شده است.

او با بیان اینکه استخراج زغال سنگ از معدن به دلیل نگرانی از خام فروشی این سوخت با تاخیر انجام شده است، گفت: البته خام فروشی این ماده معدنی نیز درآمد زا است، اما ارزش افزوده بیشتری در تبدیل به برق خواهد داشت و البته از پسماند زغال سنگ نیز می‌توان استفاده‌های بسیار خوبی داشت.

مجری طرح‌های نیروگاهی سیکل ترکیبی شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی ادامه داد: در حال حاضر ۲۸ درصد برق آمریکا, ۳۶ درصد برق چین و ۹۰ درصد برق در کشور لهستان از زغال سنگ تولید می‌شود.

او با اشاره به برنامه ریزی‌های انجام شده برای احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه زغال سنگ سوز در آینده افزود: میزان اشتغال‌زایی معدن زغال سنگ طبس در دو سال اول ۱۰۰۰ نفر و در پایان ۴ سال تا دو هزار نفر خواهد بود که البته نیروگاه آن نیز به طور جداگانه در حال جذب نیرو است.

نصراللهی پروژه سوم را در خصوص نیروگاه شازند اراک دانست و ادامه داد: این نیروگاه به لحاظ جغرافیایی در منطقه بسیار مناسبی قرار دارد که البته وجود باد مانع از فعالیت مناسب برج خنک کن آن شده است که برای رفع این مشکل با کمک دانشگاه تهران اولین سامانه خنک کن کشور به صورت یک طرح دانش بنیان در نیروگاه شازند نصب شده است.

او با اشاره به اینکه برای اجرای سامانه خنک کن ۱۱۰ میلیارد تومان هزینه شده است، افزود: این سامانه در کنار برجی نصب شده و با کاهش تاثیر باد، ۲۸ مگاوات میزان تولید برق در نیروگاه شازند افزایش می‌یابد، البته اگر این سامانه نبود باید از آب برای خنک سازی نیروگاه استفاده می‌شد که با نصب آن نیز ۲۷ هزار مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.