سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت روز قلم مطرح شد؛

عشق به نوشتن رهایم نمی‌کند!

تجار گفت: اگر در برهوت هم بودم عشق به نگارش و نوشتن در من از بین نمی‌رفت.

راضیه تجار، نویسنده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انگیزه اش برای ورود به عرصه نویسندگی گفت: عشق به خواندن و نوشتن از دوران کودکی در من وجود داشت. این عشق در من ادامه پیدا کرد و به صورت نوری راه را به من نشان دارد و من را به عرصه نویسندگی کشاند. در زمانی که وارد این عرصه شدم یا نویسندگان مشوق‌هایی نداشتند یا اینکه تنها یک زنگ انشاء برایشان بود و این معلمانشان بودند که نویسندگان را تایید می‌کردند.


بیشتربخوانید


وی افزود: الان تفاوت میان کسانی که به نویسندگی وارد می‌شوند، با زمان ما از زمین تا آسمان است. همه چیز برای علاقه‌مندان به نویسندگی مهیاست. از انواع کتاب‌های ترجمه و تالیفی که در این زمینه نوشته شدند تا کلاس‌های متعدد آموزشی که می‌تواند به آن‌ها کمک کند، راهشان را در زمینه نویسندگی بپیمایند. یعنی از دوستان خوبی که در اطرافم هستند تا کسانی که آثارشان را بررسی می‌کنم و آموزش‌هایی که به نویسندگان جوان می‌دهم باعث می‌شود حول یک محور باشم و عشق به نوشتن در من افزایش یابد.

این نویسنده با اشاره به اینکه اگر در برهوت هم بودم عشق به نگارش و نوشتن در من از بین نمی‌رفت بیان کرد: سلیقه‌های نویسندگان تازه وارد به عرصه نویسندگی با یکدیگر متفاوت است. برخی به داستان‌های کودک و نوجوان و برخی هم به داستان‌های بزرگسال علاقه دارند. از این رو نمی‌توان گفت یک کتاب خاص بخوانند. نویسندگان با توجه به اینکه در چه سنی هستند می‌توانند کتابشان را انتخاب کنند. باید کتابی که مطالعه می‌کنند متناسب با سن و زمان خودشان باشند.

تجار ادامه داد: نویسندگان جوان جستجوگر باشند. به قول معروف آب خواهی تشنگی آور به دست. اگر تشنگی در آدم وجود داشته باشد می‌تواند راهش را بپیماید. برای مطالعه از آثار کلاسیک آغاز کنند. از سوی دیگر مجموعه داستان‌های کوتاه خوب و روز را مطالعه کنند. این آثار باید در ابتدا کشش داستانی، ساختار بیرونی و درونی، محتوا و پیام داشته باشد به صورت فطری هم اثر خوبی که به جانش بنشیند پیدا می‌کند. لحظه به لحظه مثل گرده‌های گل به جانش بنشیند و تاثیرش را در قلمش نشان دهد. درکل تنها آثاری که از خوب بودن آن اطمینان دارم برای مطالعه به نویسندگان جوان توصیه می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه مطالعه کتاب به خود نویسنده هم بستگی دارد اظهار کرد: اینکه خود نویسنده در چه جایگاهی باشد در انتخاب کتابش برای مطالعه تاثیر دارد. اثری که مطالعه می‌کند تدریجا قلمش ساخته و شناخته شوند. استعداد و ذوق حرف اول را در نویسندگی می‌زند. در این میان پشتکار و ممارست، خواندن و یادگیری می‌تواند روی کیفیت اثر نویسنده موثر باشد. ممکن است نویسنده‌ای روان و خوب بنویسد، اما جستجوگری و پیگیری در وجودش نباشد. در این میان افرادی هستند که استعدادی کمتر، اما پشتکاری زیاد در زمینه نویسندگی دارند.

این نویسنده گفت: جایگاه نویسندگان با یکدیگر متفاوت است. نویسندگان درجه یک، دو و سه در کشور وجود دارند. برخی از آن‌ها آثار عامه پسند خلق می‌کنند برخی برای خواص می‌نویسند برخی از آن‌ها آثاری مانا خلق می‌کنند. برخی هم در این حد هستند که اثرشان تا زمانی می‌ماند که خودشان هستند. باید به کسانی که شعله نویسندگی را می‌افروزند دست مریزاد گفت.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.