به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس روز شنبه اعلام کرد: صابر سهرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و جمشید معینی سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در بازدید از کلیسای مریم مقدس که به درخواست نماینده ارامنه شیراز صورت گرفت، هماهنگیهای لازم برای مرمت و احیای دوباره این کلیسا با همکاری این دو اداره کل را بررسی و برای انجام مراحل مرمت این بنای تاریخی تاکید کردند.
در این بازدید سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس در زمینه پیگیری موضوع و تامین بودجه برای اتمام مرمت این کلیسا از طریق شهرداری شیراز قول مساعد داد.
معینی سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس، همچنین با توجه به دغدغه رئیس انجمن ارامنه شیراز برای مرمت اصولی و به موقع سقف بنا، به معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس دستور داد که نظارت دقیقی بر روند مرمت کلیسا داشته باشد.
بنا بر این گزارش، در این بازدید مقرر شد که مرمت کلیسای مریم مقدس شیراز تا قبل از اتمام فصل تابستان به پایان برسد.
کلیسای مریم مقدس در گذر تاریخی سنگ سیاه در بافت تاریخی شیراز واقع شده است.
گفته شده است، این کلیسا نخستین بار سال ۱۶۶۲ میلادی (۱۰۴۰ هجری شمسی) بنا نهاده شد و ساختمان دوطبقه اطراف و جلوی کلیسا در سال ۱۸۱۶ میلادی (۱۱۹۴ هجری شمسی) ساخته و به این مجموعه مذهبی ارامنه اضافه شده است.
از نکات مهم معماری این بنای تاریخی این است که نمای خارجی کلیسا چهارگوش بوده و هیچگونه اثری که دال بر کلیسا بودن این ساختمان باشد دیده نمیشود، ولی از داخل، تالار کلیسا گنبدی شکل است.
تالار کلیسا یکی از بناهای ظریف باستانی و هنری قرن هفدهم میلادی است. نقاشی سقف بسیار زیبا و دارای طرحهای خاصی است که گفته شده در کلیساهای ایران کم نظیر و حتی بی همتا است.
گچ بریهای کلیسا را میتوان از شاهکارهای قرن یازدهم به شمار برد.
به گفته ارامنه شیراز، این کلیسا قرنهای گذشته دومرتبه به علت زمین لرزه آسیب دید که در بازسازیهای بعدی، طبق طرح نخست، تعمیر و بازسازی شد.
این کلیسا سال ۱۳۴۶ در فهرست آثار تاریخی و باستانی ثبت شد.
پیش از این، عضو شورای خلیفه گری ارامنه جنوب کشور سال ۱۳۹۷ با اشاره به وضعیت کلیسای مریم مقدس در شیراز به ایرنا گفته بود: شاید این شورا در نگهداری این کلیسا کوتاهی کرده باشد، اما با توجه به قدمت ساختمان و ارزش تاریخی آن، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در حفظ این اثر تاریخی مسئولیت دارد.
کشیش مسروپ گلستانیان افزود: قرار گرفتن این کلیسا در بافت قدیمی شیراز به عنوان یکی از مناطق مهم گردشگری این شهر میتواند آن را به جاذبه مهمی برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کند.
او ادامه داد: از این منظر، مقاوم سازی و بازسازی کلیسای مریم مقدس هزینه نیست و میتوان به عنوان یک سرمایه گذاری درازمدت برای سرمایه گذاران محسوب شود.
هرموند آراطونیان رئیس هیات نمایندگان کلیسای ارامنه شیراز نیز پیش از این، با طرح درخواست بازسازی کلیسای مریم مقدس گفته بود: قرار گرفتن این کلیسا در مجاورت حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ (ع) در سومین حرم اهل بیت نشان دهنده ارتباط نزدیک بین ادیان الهی در این سرزمین است و هیچ کدام از کلیساهای موجود در سایر شهرهای ایران این ویژگی را ندارند.
پیش از این، مسئول فنی وقت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس از کلیسای مریم مقدس به عنوان اثر شاخص دوره صفویه در شیراز یاد کرده و گفته بود: تزئینات بسیار زیبای طاقچه بندی، مقرنس کاری، گچ بری، آجرکاری و کاشیکاری معقری و سقفهای چوبی که روی آن با رنگ روغن و آب طلا نقاشی شده و طرح فرش دوره صفوی معروف به چهار ترنج در سقف این کلیسا دیده میشود و در مجموع تزئیناتی که در این کلیسا به کار رفته، در بین کلیساهای کشور منحصر به فرد است.
سیامک بصیری با تاکید بر این که ارزشهای هنری این کلیسا در کشور بی نظیر است، اظهار کرد: این کلیسا در دوره شاه عباس دوم صفوی در شیراز ایجاد شده که نقشه این مجموعه، چلیپایی و به شکل صلیب طراحی شده است.
او ادامه داد: عمارت اصلی این کلیسا ۲۲۸ متر مربع وسعت دارد که در وسط باغچهای احداث شده و تابلوی بسیار زیبا حضرت مسیح (ع) و حواریون نیز در شاه نشین شرقی این کلیسا نصب شده است.
بصیری تصریح کرد: این کلیسا در روبروی مسجد مشیر قرار دارد و به خوبی بیانگر تعامل بین ادیان را نشان میدهد.
انتهای پیام/