سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تقوی نیا در گفت‌وگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران جوان:

آمریکا به احیاء برجام در دولت روحانی تمایل دارد/ ادامه مذاکرات وین دیگر تاثیری ندارد/ آمریکایی‌ها باید هزینه لغو نکردن تحریم‌ها را بپردازند

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: آمریکایی‌ها قصد ندارند دستاورد‌های دولت ترامپ را از دست بدهند، بنابراین قصد لغو تحریم‌ها را به طور عملی ندارند.

تقوی نیا تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مذاکرات احیاء برجام و برگزاری دور بعدی مذاکرات توافق هسته ای، اظهار کرد: از شواهد این گونه برداشت می‌شود که آمریکایی‌ها قصد ندارند دستاورد‌های دولت ترامپ را که فشار فزآینده به اقتصاد ایران و نارضایتی بخش وسیعی از ملت از اوضاع اقتصادی را از دست بدهند، بنابراین قصد ندارند تحریم‌ها را به طور عملی لغو کنند، البته تمایل به بازگشت به برجام دارند، اما با دادن حداقل امتیاز و گرفتن حداکثر امتیاز.

مذاکرات وین به بن بست کشیده شده است/ نماینده ایران در مذاکرات وین محکم و قاطع ایستاده است

وی افزود: دولت آقای روحانی دیگر انگیزه‌ای ندارد که تبلیغاتی انجام دهد و برای خود دستاورد سازی کند، چراکه تا یک ماه دیگر دولتش پایان می‌پذیرد و دولت جدید هم هیچ نسبتی با دولت آقای روحانی ندارد، پس آقای عراقچی که نماینده ایران در مذاکرات وین است، محکم و قاطع ایستاده است و در برابر خواسته‌های طرف غربی کوتاه نمی‌آید؛ آمریکایی‌ها انتظار نداشتند که تیم ایرانی این چنین مقاومت کند و با سرسختی از مواضع اصولی نظام کوتاه نیاید.

تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه در حال حاضر آمریکا مذاکرات وین را به بن بست کشانده است، گفت: در منطقه هم شاهد برخی از رفتار‌های شیطنت آمیز آمریکایی‌ها و ارسال پیام به طرف ایرانی هستیم، آنها می‌خواهند بگویند که ما اهل عمل و اقدام هستیم، البته پاسخ شان را در مکان مناسب گرفتند، بنابراین مذاکرات وین در حال حاضر با چالش مواجه شده است.

آمریکا تمایل زیادی دارد که احیاء برجام در دولت روحانی به اتمام برسد

تقوی نیا درباره به نتیجه رسیدن مذاکرات وین در دولت رئیسی یا روحانی، اظهار کرد: موضع رئیس جمهور منتخب روشن است، او همواره گفته است که بایدن باید به برجام برگردد و تمام تعهدات خود را اجرا، تحریم‌های را به طور عملی لغو کند و تضمین بدهد که دوباره از برجام خارج نشود، در حال حاضر طرف آمریکایی آمادگی دادن این امتیازات نشان نداده است.

وی افزود: آمریکا تمایل زیادی دارد که احیاء برجام در همین دولت روحانی به اتمام برسد و به دولت سیزدهم کشیده نشود، چراکه اگر به دولت رئیسی کشیده شود، ممکن است افراد بسیار سر سخت‌تر از تیم آقای روحانی انتخاب شود که کار آمریکا سخت‌تر خواهد شد، لذا واشنگتن تمایل ندارد که دوباره در خاورمیانه برای خود چالش و درگیری ایجاد کند.

تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه آمریکا باید هرچه سریعتر پرونده‌های خود را حل و فصل کند و به سراغ چین برود، گفت: واشنگتن انگیزه‌ای ندارد که چالش خود با ایران را پاسخ دهد، اما براساس خوی زیاده طلبی که دارد درصدد است که حداکثر امتیاز را از ایران بگیرد و حداقل را به ما بدهد.

تقوی نیا با بیان اینکه احتمال طولانی شدن مذاکرات احیاء برجام تا دوران رئیسی کم است، اظهار کرد: برجام در دولت روحانی احیاء می‌شود، چراکه اگر به دولت بعدی کشیده شود، بسیار پروسه طولانی می‌شود و حتی ممکن است کار به رویارویی‌های سخت نیابتی برسد که آمریکا و رژیم صهیونیستی توان آن را ندارند، اما احتمال این وجود دارد که آمریکایی‌ها کوتاه نیایند که باید هزینه‌های آن را در منطقه بپردازند که هزینه آن بسیار واضح و آشکار است. جنگ ۱۲ روزه غزه تا حدودی ذهنیت رژیم صهیونیستی درباره توانایی‌های ایران و متحدان ما تغییر داد.

طولانی شدن  مذاکرات وین علت فنی ندارد

وی درباره اینکه طولانی شدن مذاکرات وین چقدر مخرب است و چه تاثیری بر روند مذاکرات دارد، اظهار کرد: طولانی شدن مذاکرات وین به خودی خود مخرب نیست، در واقع نتیجه این مذاکرات مهم است، اگر قرار باشد مانند گذشته عجله کنیم و یک دستاورد سازی نمادین برای خود دست و پا کنیم، فایده‌ای ندارد. بیش از طولانی شدن روند مذاکرات نتیجه مذاکرات باید برای ما مهم باشد و طولانی شدن مذاکرات طبیعی است، چراکه طرف آمریکایی کوتاه نمی‌آید و طولانی شدن  مذاکرات وین علت فنی ندارد، بلکه سیاسی است.

مذاکرات وین دیگر تاثیری ندارد/ آمریکایی‌ها باید هزینه لغو نکردن تحریم‌ها را بپردازند

تقوی نیا ادامه داد: طرف ایرانی موضع سیاسی خود را روشن کرده است، لذا این تصمیم گیران سیاسی غرب هستند که به این نتیجه برسند که بالاخره می‌خواهند با ایران تعامل کنند، به برجام برگردند و تحریم‌ها را لغو کنند یا خیر. در حال حاضر مذاکرات وین دیگر تاثیری ندارد و حرف‌هایی که باید بین دو طرف رد و بدل می‌شد، شده است؛ اکنون نوبت تصمیم گیری طرف آمریکایی است، بنابراین توپ در زمین آمریکاست، ایران بارها اعلام کرده که اگر آمریکا تحریم‌ها را بردارد ما هم به شرایط قبل از خروج آمریکا به برجام برمی‌گردیم و تعهدات خود را دوباره اجرا خواهیم کرد.

تحلیلگر مسائل سیاسی درباره اینکه دنبال شدن برجام در دوران کدام دولت بهتر است، گفت: اگر در دولت روحانی مسئله برجام حل و فصل شود، هم برای روحانی بهتر است هم برای رئیسی، اما اگر حل و فصل نشود، جمهوری اسلامی ایران ابزار‌هایی دارد و فشار‌های تحریم‌ها را تا حد زیادی کم کرده است، به مسیر خود ادامه خواهد داد و آمریکایی‌ها باید هزینه لغو نکردن تحریم‌ها را بپردازند، واشنگتن بابت لغو نکردن تحریم‌ها در منطقه هزینه خواهند پرداخت و این هزینه در هر جای منطقه ممکن است برایش ایجاد شود، لذا بهتر است که به برجام برگردد.

اضافه شدن افرادی از تیم رئیسی در مذاکرات وین، صرفا برای آشنا شدن تیم سیاست خارجی از روند مذاکرات است

تقوی نیا درباره اینکه شنیده می‌شود به تازگی دو نماینده از تیم رئیس جمهور منتخب به کمیته تطبیق متن نهایی توافق احتمالی ایران و گروه  ۴+۱ اضافه شده‌اند و تعداد اعضای کمیته به ٧ نفر رسیده است، توضیح داد: اضافه شدن این افراد تاثیری ندارد، در واقع  آقای رئیسی تنها به دنبال رصد اوضاع مذاکرات است تا فضا را به خوبی مدیریت کند و تقریبا کار را از دولت روحانی تحویل بگیرند، وگرنه موضوعی که توسط آقای عراقچی در وین اعلام شده، همان موضع نظام است و این موضع تفاوتی نمی‌کند در تیم روحانی باشد یا رئیسی، بنابراین اضافه شدن افرادی از تیم رئیسی صرفا برای آشنا شدن تیم سیاست خارجی آقای رئیسی است تا در دولت آینده به مشکل نخورند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از مذاکرات با عبداللطیف الزیانی وزیر امور خارجه بحرین درباره روند مذاکرات احیاء توافق هسته‌ای در وین گفت: پیشرفت آن چشمگیر است و بر سر بسیاری از چیزها، اما نه همه چیز توافق شده است. لاوروف همچنین با توجه به موانع موجود در این مذاکرات گفت: اگر آمریکا به طور یک جانبه از توافق هسته‌ای خارج شده و در نتیجه، آشکارا از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل تخطی کرده، احتمالا بازگشت آمریکا به برجام متضمن احیاء کامل و بی قید و شرط تمامی تعهدات است.


بیشتر بخوانید


وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: از نظر من، صریح‌ترین رویکرد احیاء کامل تمام آن چیزی است که به اتفاق توسط اعضای شورای امنیت امضا و تایید شده است، اما شرکای غربی ما به هر طریق ممکن در تلاشند از این وضعیت برای تغییر برجام، به طوری که شامل مفاد آن در گذشته شود استفاده کرده و تعهدات جدیدی بر ایران اعمال کنند. بر اساس این گزارش، اظهارات لاورف در پی این مطرح می‌شود که در مدت اخیر، مذاکرات در زمینه احیای توافق هسته‌ای میان هیئت‌های دیپلماتیک اعضای اصلی توافق هسته‌ای در وین در جریان بوده است. آمریکا و ایران مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیمی نداشته‌اند و نمایندگان دولت آمریکا با نمایندگان سایر اعضای برجام در این زمینه رایزنی می‌کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
کرامت سلیمی
۲۳:۱۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
مقامات ایرانی، روسی و چینی و اروپایی در توهم و خیالبافی به سر می برند.

از نظر دولتمردان امریکا برجام برای همیشه مرده است.

ترامپ با صراحت اعلام کرد که پذیرش برجام منجر به سقوط اقتصاد امریکا خواهد شد .مطلبی مهمی که رسانه ها به ان اعتنایی نکردند و از روی ان گذشتند.

امریکا در حال ساخت یک پروژه خاص به نام دیوار مکزیک می باشد و انقدر ساخت این دیوار اهمیت دارد که ترامپ رییس جمهور سابق امریکا شخصا" پیگیر ساخت این دیوار می باشد.

با تکمیل ساخت دیوار مکزیک دنیا وارد تحولات غیر قابل پیش بینی خواهد شد و دنیا وارد یک دوران قحطی و نابودی صدها میلیون و شاید هم نیمی از جمعیت جهان خواهد شد.

امریکا با ساخت دیوار مکزیک تلاش دارد با ممانعت از هجوم گرسنگان امریکای جنوبی به کشورش از این قحطی تا حد امکان جان سالم به در برد.

این قحطی به کشور ما نیز لطمه بزرگی خواهد زد و اثار بروز این قحطی به راحتی قابل مشاهده می باشد.

و خدا می داند که ایا مردم کشور ما از این قحطی جان سالم به در می برند یا نه.
محسن
۱۸:۱۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
بایدمبادله کالاباکالاروی کشتی کنیم.یاچندکانتینرپول درکشتی بگذارندبیاورند.درکل تعهدتضمین شده میخواهیم تعهدی که آمریکاکدخدایش باشدوزیرش بزندبه دردلای جرزدیوارمیخورد.
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
برجام خسارت بار نه تمومش کنید