سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکار‌های کنترل و پیشگیری از نقرس

یک متخصص تغذیه در خصوص عوامل تشدید کننده بیماری نقرس و راهکار‌های کنترل این بیماری توضیحاتی داد.

شهاب اولیایی، رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افزایش اسیداوریک خون یا نقرس بیماری است که باعث دردناک شدن مفاصل می‌شود. کاهش دفع اسیداوریک توسط بدن یا تولید بیش از حد آن در بدن، زمینه را برای ایجاد نقرس فراهم می‌کند. همچنین مصرف مداوم برخی از دارو‌ها مانند داروی دفع ادرار در طولانی مدت و مصرف الکل از عوامل افزایش اسیداوریک خون محسوب می‌شوند.

او افزود: از جمله عوامل افزایش اسیداوریک بدن می‌توان به نارسایی کلیه، گرسنگی‌های طولانی مدت، رژیم‌های سخت و چاقی اشاره کرد. افرادی که افزایش اسیداوریک خون دارند یا به بیماری نقرس مبتلا هستند، حتما باید تحت نظر پزشک دارو‌های تجویز شده را مصرف کنند. همچنین رعایت رژیم غذایی خاص برای این بیماران بسیار حائز اهمیت است.

اولیایی گفت: در بعضی از غذا‌ها ماده‌ای به اسم پورین وجود دارد که این ماده تبدیل به اسیداوریک می‌شود که می‌تواند زمینه ساز نقرس باشد؛ بنابراین افرادی که نقرس یا اسید اوریک خون بالا دارند، باید منابع غذایی حاوی پورین را بشناسند که آن‌ها را محدود یا حذف کنند.

این متخصص تغذیه بیان کرد: توصیه اول این است اگر این افراد با اضافه وزن یا چاقی رو به رو هستند، حتما باید وزن خود را کاهش دهند و در روز بین ۲ تا ۳ لیتر مایعات استفاده کنند. بهتر است حدود نیم لیتر از این مایعات در طول شب مصرف شود، همچنین سعی کنند مصرف روغن و چربی‌ها را تا حد امکان کم کنند.

او ادامه داد: برخی مواد غذایی مانند ماهی ساردین، عصاره گوشت، دل و جگر و انواع خاویار حاوی ماده پورین هستند که به شدت در افزایش اسید اوریک نقش دارند؛ بنابراین مصرف این نوع مواد غذایی باید محدود شود. بعضی از مواد غذایی مانند قارچ، نخود، گل کلم، لوبیا، زردچوبه و اسفناج حاوی پورین کمتری هستند؛ بنابراین بهتر است مصرف این مواد غذایی حداقل یک بار در هفته باشد.

اولیایی تصریح کرد: این افراد سعی کنند به جای گوشت قرمز از مرغ یا ماهی استفاده کنند؛ البته در مصرف این مواد غذایی هم باید تعادل و تناسب رعایت شود. فعالیت بدنی نیم ساعت در چهار روز هفته بسیار حائز اهمیت است. برخی مواد غذایی مانند کنگرفرنگی، پیاز، منابع ویتامین  C، آب لیمو، شیر و لبنیات کم چرب، آب سبزیجات تیره رنگ و روغن زیتون برای کاهش سطح اسید اوریک بسیار مفید هستند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

برچسب ها: نقرس ، اسید اوریک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.