سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر نفت مطرح کرد؛

بقا و موفقیت اوپک، مرهون ۶۰ سال همکاری و عقلانیت/ بازگرداندن ایران به بازار نفت اولویت وزیر نفت دولت جدید باشد

زنگنه گفت: قبول همکاری بر مبنای منافع ملی کشور‌ها و حاکمیت عقلانیت در روابط، اصلی است که به‌رغم همه فراز و نشیب‌ها و تنش‌های بزرگ بین اعضا در ۶۰ سال، باعث بقا و موفقیت اوپک شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شانا، بیژن زنگنه امروز (پنجشنبه، ۱۰ تیرماه) در یکصد و هشتاد و یکمین نشست اوپک که از دقایقی پیش آغاز شده است، پس از پخش نماهنگی که به مناسبت آخرین حضور وی در اجلاس اوپک پخش شد، سخنانی به شرح زیر ایراد کرد:

«بسم الله الرحمن الرحیم

خانم‌ها - آقایان

از همه سخنان محبت‌آمیزی که گفته شد، صمیمانه تشکر می‌کنم.

به نظرم اوپک تنها سازمان اقتصادی جهان سوم است که در فعل و انفعالات اقتصادی جهان تأثیرگذار است. این سازمان بر اساس یک اصل طلایی تشکیل شده و به طرز بی‌نظیری نیز در طول عمر ۶۰ ساله خود موفق بوده است. این اصل، پذیرش ضرورت همکاری در عین رقابت و حتی اختلافات سیاسی بین اعضا است. این برای جهان سوم یک اصل طلایی است، چراکه معمولا کشور‌ها در جهان سوم یا با هم خوبند یا در حال نزاع و کشمکش با همدیگر هستند.

قبول همکاری بر مبنای منافع ملی کشور‌ها و حاکمیت عقلانیت در روابط، اصلی است که به رغم همه فراز و نشیب‌ها و تنش‌های بزرگ بین اعضا در ۶۰ سال باعث بقا و موفقیت اوپک شده است و همه هم در این روابط سود برده‌اند.

اوپک در ۶۰ سال گذشته با رعایت این اصل، حتی در موارد زیادی موجب بهبود روابط سیاسی بین کشور‌ها شده است و این کلام درستی است که وزرای اوپک به معنایی وزرای خارجه دوم کشورهایشان هم هستند.

تلاش جمهوری اسلامی به عنوان عضو موسس اوپک، همواره بر همکاری موثر با فعالان این عرصه، چه بین اعضای اوپک و چه دیگر تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بزرگ استوار بوده است.

نخستین حضور من در جلسات اوپک به اجلاس جاکارتا در نوامبر ۱۹۹۷ برمی‌گردد. پس از آن در طی این مدت بازار نفت با فراز و نشیب‌های وسیعی روبرو شد و طیف وسیعی از قیمت‌ها را از ۷ دلار تا بیش از ۱۰۰ دلار تجربه کرد. خوشبختانه اوپک با تدبیر به خوبی توانست نه تنها از منافع اعضای خود دفاع کند بلکه در جهت ثبات بازار نفت و تداوم سرمایه‌گذاری تولید و اطمینان‌بخشی به مصرف کنندگان برای عرضه به‌موقع و کافی قدم بردارد.

پس از ۶۰ سال از عمر اوپک، اینک با بازشدن باب همکاری اوپک و جمعی از دیگر تولیدکنندگان نفت در قالب اوپک پلاس، دوران جدیدی از حیات این سازمان آغاز شده است.

در ادامه این راه، مطمئنم که با همان تدبیری که اوپک ایجاد شد و در این سال‌ها با موفقیت به حیات خود ادامه داد و به بلوغ و توانمندی غیر قابل انکاری دست یافت، به کار خود همراه با دیگر تولیدکنندگان و در همکاری نزدیک با مصرف کنندگان ادامه خواهد داد.

اما در مورد خودم، مجددا از همه محبت‌ها و سخنان محبت‌آمیزی که ارائه شد تشکر می‌کنم.

من در آستانه ۷۰ سالگی، در زمانی که دولت جدید جمهوری اسلامی ایران با انتخاب جناب آقای رئیسی تشکیل می‌شود، تصمیم گرفته‌ام از فعالیت‌های رسمی و تمام وقت کناره‌گیری کنم و بازنشسته شوم.

از دوستان و همکارانم در اوپک انتظار و تقاضا دارم که با همان محبتی که با من برخورد می‌کردند، با وزیر بعدی نفت ایران که ظرف کمتر از ۲ ماه آینده مستقر خواهد شد، همکاری و مساعدت نمایند.

از جناب آقای دبیر کل و اعضای دبیرخانه، خانم‌ها و آقایان محترمی که در این سال‌ها در کنارشان بودم، تشکر می‌کنم و از فرصت استفاده کرده، از همه دوستان عزیز آقایان الرمحی، عبدالعزیز و نوواک، وزیر محترم الجزایر و وزیر محترم ونزوئلا تشکر می‌کنم.

از خداوند متعال برای همه شما و خانواده‌های محترمتان سلامت و موفقیت مسئلت می‌کنم.

والسلام علیکم و رحمت الله»

 

مهمترین کاری وزیر بعدی نفت پس گرفتن سهم از دست‌رفته ایران به دلیل تحریم‌هاست

بیژن زنگنه وزیر نفت پس از پایان یکصد و هشتاد و یکمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در جمع خبرنگاران گفت: بیشتر مباحث مربوط به این نشست در مورد کارهای عادی اوپک از جمله انتخاب حسابرس و تصویب گزارش‌های مالی بود. در مورد افزایش تولید نفت در نشست اوپک پلاس بررسی خواهد شد که تا ساعاتی دیگر برگزار خواهد شد.

او افزود: خوشحالم بار سنگینی را که در این سال‌ها از طرف مردم بر دوشم بود ان‌شاءالله به سلامت، درستی و صداقت به زمین می‌گذارم. به همه اعضای اوپک توصیه کردم با وزیر آینده نفت همکاری کنند.

زنگنه تاکید کرد:مهمترین کاری که وزیر بعدی نفت بر عهده دارد برگرداندن ایران به بازار نفت و پس گرفتن سهم از دست‌رفته‌مان به دلیل تحریم‌هاست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.