سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بورس در هفته پیش رو؛

شاخص با روندی معقول به رشد خود ادامه خواهد داد

شاخص کل بورس روز چهارشنبه (۹ تیر) در محدوده یک میلیون و ۲۵۶ هزار واحدی قرار گرفت و کارشناسان معتقد هستند که با توجه به رشد برخی از متغیر‌ها مثل نرخ دلار بازار اولین روز هفته را مثبت آغاز خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار سرمایه در هفته دوم تیر ماه، کار خود را با روند مثبت به پایان رساند. بر این اساس شاخص از  ابتدای هفته کار خود را در محدوده یک میلیون و ۲۳۳ هزار واحدی شروع کرد و در پایان هفته روی پله یک میلیون و ۲۵۶ هزار واحدی ایستاد.

این میزان رشد که در بازار سهام شاهد آن بودیم نشان  از  رشد آهسته و پیوسته شاخص  و بازگشت امید دوباره به بدنه بازار دارد، به گونه‌ای که مجموع ارزش معاملات در آخرین روز کاری به ۵ میلیارد و ۸۴۰ میلیون واحد رسید، حال کارشناسان بازار سرمایه معتقد هستند در هفته آتی  مطابق آمار به دست آمده وضعیت شاخص باز هم صعودی  خواهد بود ، اما با این حال این رشد چندان چشمگیر نخواهد بود.

در این رابطه با چند کارشناس بازار سرمایه برای بررسی روند شاخص کل در هفته پیش رو به گفت و گو نشستیم تا نظرات آنان را در مورد بازار سهام جویا شویم.

افزایش عرضه سهام در روزهای آینده

پیمان شوریابی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد روند بازار سهام در هفته آتی، اظهار کرد: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه  طی هفته‌ گذشته شاخص کل به یک میلیون و دویست و پنجاه هزار واحد رسیده، در هفته پیش رو با روند افزایش عرضه‌ها مواجه شویم، اما باید در نظر داشت که امر مذکور چندان روی شاخص اثری نخواهد گذاشت و بازار به روند صعودی خود همچنان ادامه خواهد داد.

او افزود: با توجه به اتفاقاتی که در بحث کلان اقتصاد اعم از  بهبود قیمت‌های جهانی، به نتیجه نرسیدن بحث برجام و سایر متغیر‌ها رخ داده، تمام این عوامل دست به دست هم دادند تا برخی از ریسک‌ها از بازار سرمایه کم شود، همچنین به نظر می‌رسد که در هفته آتی بیشترین تراکنش‌ها میان سهم‌های فلزی، کانی‌های فلزی، پتروشیمی‌ها و پالایشگاهی‌ها باشد.

افزایش سود آوری شرکت های صادراتی محور با رشد دلار نیمایی

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: اکثر سهم‌های حاضر در بازار سرمایه از دلار نیمایی تاثیر می‌پذیرند و از آنجایی که دلار نیمایی به طور آهسته روند رو به رشدی را در پیش گرفته، به نظر می‌رسد با توجه به تحلیل برخی از متخصصان، با توجه به مسئله مذکور سودآوری برخی از سهم‌ها بهبود خواهد یافت.

شوریابی تصریح کرد: علی رغم آنکه رئیس بانک مرکزی بعد از گذشت تقریبا یک ماه مشخص شده اما تا زمانی که سیاست‌های کاری و برنامه‌های او اعلام نشود،  نمی‌توان در خصوص میزان تاثیر عملکردش بر بازار سرمایه صحبت چندانی کرد.


بیشتر بخوانید


برگزاری مجامع شرکت های بزرگ عاملی موثر در تقویت شاخص کل

محمد جواد شیخ کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص عملکرد بازار سهام در هفته آینده، گفت: به نظر می‌رسد در هفته آینده با توجه به نزدیک شدن به ایام برگزاری مجامع شرکت‌های بزرگ، بازار به روند مثبت بودن خود ادامه دهد ، اما دور  از تصور می‌دانم که روند مثبت آن چندان چشمگیر باشد، چرا که هنوز اعتماد کامل  سهامداران به بازار بازنگشته است.

او بیان کرد: بازار سهام با توجه به رشد نرخ دلار منفی نخواهد بود و در نتیجه می‌توان گفت در هفته آتی روند سود آوری شرکت‌های صادراتی محور از جمله صنایع معدنی، پتروشیمی و پالایشگاهی کمی بهتر از پیش خواهد بود.

شاخص تا سه ماه آینده به یک میلیون و چهار صد واحد برمی‌گردد

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: با توجه به اینکه بازار طی دو هفته گذشته، توانسته محدوده یک میلیون و دویست واحدی را رد کند در نتیجه می‌توان گفت هدف بعدی آن محدوده یک میلیون و چهار صد واحدی خواهد که این امر نیازمند گذشت یک فرصت دو تا سه ماهه است.

شیخ گفت: به نظر می‌رسد آقای کمیجانی ادامه دهنده سیاست‌های آقای همتی باشد، در نتیجه به نظر می‌رسد که او هم همانند رئیس قبلی بانک مرکزی چندان فعالیتی در زمینه بازار پولی انجام ندهد که به نفع بازار سرمایه باشد مگر آنکه خلاف آن را عمل کند و بتواند در چند ماه باقی مانده از دولت فعلی عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد.

در پایان با توجه به صحبت‌های صورت گرفته توسط کارشناسان می‌توان گفت طی هفته پیش رو، شاخص کل با یک سرعت متوسط و رو به کمی روند مثبت خود را در پیش خواهد گرفت.

همچنین سهامداران خرد و تازه وارد باید از رفتار‌های هیجانی و پرخطر خودداری کنند، چرا که سهم‌ها ارزشمند شده و احتمال رشد برخی از آن‌ها به خصوص صادراتی محور‌ها با توجه به برخی از متغیر‌ها اعم از بهبود نرخ‌های جهانی و رشد نرخ دلار بیش از پیش وجود دارد. 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.