سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در بورس‌های دیگر دنیا چه می گذرد؟

بیشتر شاخص‌های مهم بورسی جهان ریزش کردند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، براساس گزارشی از بلومبرگ، هرچند که معامله گران به روز‌های بهتر در ادامه سال امید دارند، اما روند صعودی نرخ تورم در کشور‌های مختلف و احتمال بازگشت قرنطینه‌ها در نتیجه بیشتر شدن آمار مبتلایان به کرونا کماکان دو عاملی هستند که چشم انداز احیای رشد را تحت تاثیر قرار داده اند.

در هفته‌های اخیر شرکت‌های فعال در حوزه انرژی، صنعت و خدمات بانکی و مالی بیش از سایر شرکت‌ها شاهد افزایش قیمت سهام خود بوده اند. پایان نیمه نخست امسال همچنین بهتر نیمه نخست بورسی در آمریکا از سال ۱۹۸۸ تاکنون بوده و تحلیل بیشتر کارشناسان، ادامه روند صعودی کنونی بازار‌ها است.

امیدواری‌ها به احیای اقتصاد‌های اروپایی بیش از پیش تشدید شده است.

اورسلا فون در لین رییس کمیسیون اروپا با بیان اینکه اقتصاد‌های اروپایی به تدریج در حال بازگشت به سطوح قبل از همه گیری هستند، گفت: به دنبال اتخاذ تصمیمات سخت، رویکرد حمایتی دولت‌ها و بانک‌های مرکزی و همچنین واکسیناسیون، احیای اقتصادی اکنون محقق شده و اکنون به حدود ۶۰ درصد شهروندان اتحادیه اروپا یک دوز واکسن تزریق شده است. همچنین این رقم برای کسانی که دو دوز واکسن دریافت کرده اند، حدود ۴۲ درصد بوده است.

بعد از رشد ناامیدکننده بخش خرده فروشی آمریکا، حالا از چین نیز اخبار مشابهی به گوش می‌رسد. در ماه می‌رشد تولیدات کارخانه‌های چین برای سومین ماه متوالی عددی منفی بوده و گویا پیامد‌های کرونا بر روی سفارشات مشتریان کالا‌های چینی کماکان موثر است. از آنجایی که اقتصاد چین یک اقتصاد صادرات محور محسوب می‌شود، تداوم روند فعلی می‌تواند رشد اقتصادی را دچار وقفه کند. رشد بخش خرده فروشی این کشور نیز با کاهش ۱.۲ درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۲.۴ درصد رسیده است.

پس از گذشت حدود دو سال از درگیری جهانی با ویروس کرونا، اکنون شاهد بازگشت مجدد شاخص‌های مهم بورسی به سطوح قبل از بحران و حتی رکوردشکنی تاریخی مجدد برخی از آن‌ها هستیم. این امیدواری در بین معامله گران ایجاد شده است که کم کم کابوس کرونا به پایان برسد و شاهد یک دوره شکوفایی جدید باشیم. با این حال هنوز کرونا جایگاه ویژه‌ای در محاسبات ریسک معامله گران دارد به ویژه آنکه برخلاف کشور‌های توسعه یافته، وضعیت واکسیناسیون در بسیاری از نقاط هنوز مطلوب نیست.

مقامات بانک مرکزی آمریکا اطمینان زیادی از بهتر شدن شرایط اقتصادی این کشور در روز‌های پیش رو دارند. مدیر دفتر منطقه‌ای فدرال رزرو در فیلادلفیا گفته است رشد اقتصادی آمریکا در حال بازگشت به سطوح نیرومند قبل از دوران همه گیری بوده و این مسئله در بخش‌های اصلی نظیر مصارف، مسکن و تولید قابل مشاهده است.

پاتریک هارکر در همایش پولی و مالی آمریکا گفت: با وجود بازگشت سطح تولیدات ناخالص داخلی به زمان قبل بحران کرونا هنوز نرخ اشتغال در سطح پایینی قرار دارد.

سرانجام پس از چندین ماه بحث و جدال درباره اعتبارات مورد نیاز دولت آمریکا برای پیشبرد پروژه عظیم زیرساختی دولت، جو بایدن اعلام کرد به توافق اولیه با رهبران دموکرات و جمهوری خواه برای تصویب اعتبارات مورد نیاز رسیده است.

قرار است طبق این لایحه، صد‌ها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اصلی نظیر اتوبان‌ها، بنادر، جاده‌ها و تاسیسات حیاتی صورت گیرد تا اقتصاد آمریکا با دستیابی به یک رشد نیرومند، به طور کامل از دوران کرونا خارج شود.


بیشتر بخوانید


میزان رشد فعالیت‌های تجاری در سطح منطقه یورو به بالاترین سطح ماهانه خود طی ۱۵ ماه اخیر رسیده است. شاخص‌ ای اچ اس مارکیت در سطح ۱۹ کشور عضو منطقه یورو تا پایان ماه ژوین به ۵۹.۲ واحد رسیده که این رقم نسبت به ماه قبل آن ۲.۱ واحد افزایش یافته است. با کاهش محدودیت‌های کرونایی، به میزان قابل توجهی شاهد رشد بخش خدمات و همچنین تقاضای مصرفی بوده‌ایم و اکنون این دو بخش به موتور رشد اقتصادی کشور‌های اروپایی تبدیل شده‌اند.

کمیسیون اروپا در گزارشی اعلام کرد با بهتر شدن روند مقابله با کرونا، شاخص اطمینان به اقتصاد منطقه یورو تا پایان ماه ژوئن به منفی ۳.۳ واحد رسیده که این رقم نسبت به ماه قبل آن ۱.۸ واحد بیشتر شده است.

این رقم که ۰.۳ درصد بیشتر از انتظارات قبلی بوده می‌تواند نویدبخش افزایش سرمایه گذاری‌ها در این منطقه و کاهش رویکرد احتیاطی فعالان اقتصادی باشد. در سطح اتحادیه اروپا نیز این شاخص با افزایش ۱.۵ واحدی به منفی ۴.۵ واحد رسیده است.

تاکنون بیش از ۱۸۲ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۱۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۵۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱۹ هزار و ۹۹۲ نفر، برزیل با ۵۱۶ هزار و ۱۱۹ نفر، هند با ۳۹۸ هزار و ۹۱۳ نفر، مکزیک با ۲۳۲ هزار و ۸۰۳ نفر و پرو با ۱۹۲ هزار و ۱۶۳ نفر بوده است.

راب هاورث کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه یو اس بنک ولث اظهارکرد: دیدگاه کلی ما این است که در کوتاه مدت، وضعیت رشد اقتصادی و نرخ تورم شرایط را به نفع دارایی‌های پرریسک‌تر رقم خواهد زد. نرخ‌های بهره در بسیاری از کشور‌های جهان هنوز هم در سطح بسیار پایینی قرار دارد و تا زمانی که شاهد بازگشت سطح تولیدات به زمان قبل از آغاز همه گیری نباشیم، بعید است که بانک‌های مرکزی به تغییر در نرخ‌های فعلی رضایت دهد.

بورس آمریکا

در وال استریت بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند؛ تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج با ۰.۴۸ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۳۴ هزار و ۴۵۵.۴۰ واحد بسته شد. شاخص اس اند پی ۵۰۰ با ۰.۰۸ درصد افزایش تا سطح ۴۲۹۵.۰۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۱ درصد کاهش در سطح ۱۴ هزار و ۴۹۷.۵۲ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص فوتسی ۱۰۰ بورس لندن با ۰.۷۱ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۳۷.۴۵ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۱.۰۲ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۵۳۱.۰۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۰.۹۱ درصدی در سطح ۶۵۰۷.۸۳ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۰۵ درصد پایین رفت و به ۸۸۲۱.۲۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۰۷ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۷۹.۱۵۳ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۵۷ درصد پایین رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۸۲۷.۹۵ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" صعود ۰.۶۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۲۲۴.۰۴ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۶ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۳۱۳.۰۲ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت وست تگزاس اینتر مدیت با ۰.۸۲ درصد صعود به ۷۳.۵۸ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۰.۵۲ درصدی به ازای ۷۵.۱۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۳۵ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۶۷.۳۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۸۶ درصدی به ازای ۲۶.۱۳ دلار مبادله شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.