سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جشنواره ملی خوشنویسی آیات به آیین پایانی رسید

نخستین دوره جشنواره ملی خوشنویسی آیات با موضوع اختصاصی کتابت آیاتی از قرآن مجید با معرفی ۱۳ برگزیده نهایی در شیراز به کار خود پایان داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، صابر سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس گفت: به دلیل شیوع کرونا مراسم اختتامیه جشنواره ملی خوشنویسی آیات با حضور تعدادی اندک میهمان و حضور برگزیدگان از سراسر کشور به‌صورت مجازی برگزار شد.

او، خوشنویسی را هنری زیبا، اصیل، پاک و دقیق توصیف کرد و افزود: این هنر ارتباطی تنگاتنگ با معنویت دارد و تحریر کلام وحی در شاخه کتابت نیز جایگاهی والا به این هنر بخشیده است.

سهرابی با بیان اینکه جشنواره خوشنویسی آیات میزبان آثار هنرمندانی از ۱۷ استان کشور بوده است، اظهار داشت: این رویداد هنری با استقبال نسخ و ثلت‌نویسان مطرحی از سراسر کشور روبه رو شد که با داوری اولیه ۸۴ اثر خوشنویسی به این جشنواره راه یافت و در مرحله رقابت و داوری ۴۱ اثر به مرحله نهایی رسید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس ادامه داد: براساس تصمیم داوران جشنواره ملی خوشنویسی آیات ۱۳ اثر بعنوان برگزیده انتخاب شد.

او در بخش دیگر سخنان خود قدمت هنر خوشنویسی به ویژه کتابت قرآن مجید را در استان فارس کهن عنوان کرد و گفت: امسال شیراز به‌عنوان شهر خلاق در حوزه هنر‌های تجسمی معرفی شده که خوشنویسی نیز زیرشاخه آن است که در حوزه پژوهش خوشنویسی نشست‌هایی تا پایان امسال در فارس برگزار خواهد شد که جایگاه واقعی این دیار در عرصه خوشنویسی به شیراز و فارس بازگردد.

سهرابی اضافه کرد: خوشنویسان استان فارس باید در کنار کسب تکنیک با شناخت ادب و حکمت هنر خود را غنا بخشند.

او، هدف از برگزاری جشنواره خوشنویسی آیات را اشاعه فرهنگ ناب قرآنی با زبان هنر دانست و گفت: انجمن خوشنویسان فارس در سالیان اخیر گام‌های خوبی در خصوص آموزش برداشته که باید تداوم یابد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در پایان گفت: پیش بینی شده بود که این جشنواره در نی ریز شهر و دیار میرزا احمد نیریزی قرآن نویس بزرگ ایران برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا اولین دوره این جشنواره در شیراز برگزار شد که امیدواریم در سالیان آینده این جشنواره در شهر نی ریز تداوم یابد.

فرهاد نصیری شیرازی دبیر اجرایی جشنواره ملی خوشنویسی آیات در ادامه این مراسم گفت: فارس از دیرباز خواستگاه قرآن نویسان بزرگی بوده است که خانواده وصال و ارسنجانی‌ها نمونه‌ای از کاتبان قرآن کریم در این خطه هستند.

او با بیان اینکه فارس از سابقه کهن خوشنویسی تمام خطوط و خصوصا قرآن نویسی برخوردار است، افزود: با تلاش و همت دستگاه‌های متولی و اساتید خوشنویسی باید فارس مجددا به قطب قرآن نویسی کشور تبدیل شود.

نصیری شیرازی بیان کرد: با همت امام جمعه شیراز و تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) اخیرا مجمع کاتبان وحی در شیراز و در صحن مطهر حرم احمدبن موسی (ع) تاسیس شده است که این مهم می‌تواند تاثیر زیادی در بازیابی جایگاه شیراز در هنر خوشنویسی داشته باشد.

مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس نیز در این آیین گفت: فارس خواستگاه هنرمندان خوشنویسی مانند میرزا احمد نی ریزی بوده که افتخار بیش از ۱۰۰ بار کتابت قرآن کریم را داشته است.

کیوان نیازی افزود: هر زمان هنر توسعه یابد آسیب‌های اجتماعی کاهش خواهد یافت و در مجموع گسترش شور و نشاط به تحقق این هدف کمک شایانی می‌کند.

او اضافه کرد: گسترش هنر در جامعه به افزایش شور و نشاط منجر می‌شود و هنرمندان می‌توانند در این زمینه به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کنند.

رییس انجمن خوشنویسان شیراز و قائم مقام جشنواره ملی آیات در ادامه این مراسم گفت: اولین دوره این جشنواره با موضوع کتابت آیاتی از سوره‌های انعام و ابراهیم در ۲ رشته ثلث و نسخ در اسفندماه ۹۹ آغاز و در اردیبهشت ۱۴۰۰ فراخوان شد.

مجید چیزفهم دانشمندیان افزود: از بین ۸۴ اثر راه یافته به این جشنواره با داوری دقیق داوران بین المللی ۱۳ اثر به‌عنوان برتر انتخاب شد.

در پایان این مراسم به دلیل شیوع کرونا و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی تنها از یک نفر از برگزیدگان که ساکن شیراز است به شکل نمادین تقدیر شد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.