به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،سبک خیز ،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بردسیر گفت: دراین شهرستان ۳۳۰۰ هکتار گلستان وجود دارد که ۲۹۵۰ هکتار آن بارور و ۳۵۰ هکتار آن نهال یا غیر بارور است.
او افزود:باغداران این شهرستان امسال قریب به ۲۶۰۰ کیلوگرم در هر هکتار گل برداشت میکنند و این شهرستان رتبه اول تولید گل و گلاب را در استان کرمان و رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بردسیر اظهار داشت: اگر امسال این محصول در اثر حوادث غیر مترقبه مانند سرمازدگی و خشکسالی خسارت دچار نمیشد، برداشت امسال نزدیک به ۹۰۰۰ تن محصول برآورد میشد وبا توجه به خسارت ۶۰ درصدی این محصول براثر سرمازدگی در زمستان سال ۹۹ و فروردین ۱۴۰۰، پیش بینی میگردد که در سال زراعی جاری حدود ۴۰۰۰ هزار تن گل از مزارع گل محمدی برداشت شود.
او اظهار داشت: عطر واسانس گل این منطقه از کیفیت ومرغوبیت بسیار بالایی برخوردار است واین مرغوبیت سبب گردیده تا بازار بسیار خوبی در شهرهایی، چون شیراز و کاشان داشته باشد و وجود تقریبا ۳۵ واحد کارخانه صنعتی و کارگاههای گلاب گیری نیمه صنعتی در منطقه رونق چشمگیری به این محصول داده است.
سبک خیز تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت غنچه طی امسال بیشتر کشاورزان محصول خود را به صورت غنچه برداشت میکنند و تولید گلاب دو آتشه و معمولی، اسانس گل محمدی و عرقیجات گیاهی و... سبب رونق اقتصادی و شهرت جهانی این منطقه گردیده است.
او اظهار کرد: صادرات غنچه خشک و اسانس و روغن گل محمدی به کشورهایی، چون فرانسه، آلمان، چین، امارات، دوبی و... ارز آوری بسیار خوبی برای کشور در پی داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بردسیر ابراز داشت: به طور متوسط در هرهکتار تعداد ۳ تا ۴ نفر به صورت فصلی در امر برداشت گل محمدی اشتغال دارند ودر مجموع در طی دوره برداشت که دو ماه و نیم طول میکشد بیش از ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر روز اشتغال فصلی دارند.
انتهای پیام/ی