سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی گزارش می‌دهد؛

صنعت دامپروری به مرز ورشکستگی رسید/ دامداران بر سر دو راهی ماندن یا تعطیلی!

ماجرای ادامه دار کمبود و گرانی خوراک دام، موجب شده نه تنها دامداران خراسان جنوبی بلکه سراسر کشور، به سختی واحد‌های دامداری را سرپا نگه دارند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، کمبود و گرانیِ علوفه، قوت غالب دام‌ها به ماه هشتم خود رسیده است؛ صنعت دامداری همچنان در بی مهری‌ها و کم توجهی‌ها به سر می‌برد و تولید کنندگان در شرایط سختی قرار دارند.

دامدارانی که در شرایط خشکسالی و فقر مراتع، به سختی شکم دام هایشان را سیر می‌کنند و در کنار آن ناکافی بودن علوفه‌های یارانه‌ای و مشقت‌های تهیه خوراک از بازار آزاد، کار را برای ادامه حیات صنعت دامداری و دامپروری سخت‌تر کرده است.

مشاهدات میدانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان از دامداری‌ها نشان می‌دهد فعالان صنعت دامپروری همچنان با کمبود علوفه و حتی نبود آن دست و پنجه نرم می‌کنند و لاغری دام‌ها حکایت از ناکافی بودن سهمیه‌ها و حال ناخوش این بخش حیاتی تولید دارد.

وقتی کاهِ بی ارزش و سیب زمینی، خوراک دام می‌شوند!

سهمیه ناچیز علوفه یارانه ای، کار را به جایی رسانده است که دامداران برای سیر کردن شکم دام‌ها مجبور به خرید کاه، خیار، کاهو و حتی سیب زمینی می‌شوند.

هدایتی یکی از دامداران بزرگ روستای کوشه خوسف واقعیت تلخی را از وضعیت نابسامان تهیه خوراک دام بازگو می‌کند.

او به خبرنگار ما می‌گوید: خوراک دام با قیمت مناسب در دسترسمان نیست و مجبور شدم ۱۰ تن سیب زمینی را برای زنده ماندن گوسفندانم خریداری کنم.

این دامدار با گلایه از سهمیه کم علوفه ادامه می‌دهد: بیشتر دام‌های این مجموعه مولد و آبستن هستند و به صلاح نیست در این شرایط که کشور نیاز به دام‌های مولد دارد، آن‌ها را راهی کشتارگاه‌ها کنیم؛ به ناچار باید با این شرایط بسازیم.

یکی دیگر از دامداران روستای شریف آباد بیرجند نیز می‌گوید: علوفه‌ای که به ما می‌دهند را جلوی الاغ بگذاریم، نمی‌خورد! چه رسد به اینکه به خورد گاو و گوسفند برود.

او بیان می‌کند: دام‌ها از مجبوری این علوفه‌ها را می‌خورند و اگر هم بخواهیم علوفه با کیفیت به آن‌ها بدهیم، توان خرید کنسانتره کیلویی ۷ هزار تومان را نداریم.

این دامدار در ادامه به ناکافی بودن سهمیه‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: هر رأس گاوی که در روز باید ۱۴ کیلو کنسانتره بخورد تا روزی ۳۵ کیلو شیر بدهد را تنها سه کیلو خوراک یارانه‌ای می‌دهند و مانده ایم بقیه نیاز دام را از کجا تهیه کنیم؟

او ادامه می‌دهد: از مجبوری، کاه نیچه خریده ایم تا شکم گاو‌ها را سیر کنیم، کاهی که هیچ کیفیتی ندارد و کمکی به افزایش تولیدات شیر و گوشت نمی‌کند.

به دادِ دامداران نرسید، ورشکست می‌شویم

دامداری‌های صنعتی خراسان جنوبی این روز‌ها همانند دامداری‌های سنتی حال و روز خوشی ندارند و تولید کنندگان به سختی خوراک دام را تهیه می‌کنند.

به سراغ یکی از بزرگترین دامداری‌های صنعتی خراسان جنوبی در حوالی روستای شریف آباد رفتیم، انبار این مجتمع ۳۰۰ رأسی گاو که تا پارسال انباشته از علوفه و کنسانتره بود، حالا کمتر از ۲۰۰ کیلو خوراک داشت و تولید کنندگان برای تأمین خوراکِ فردای دام‌ها مانده بودند.

 زنگویی از تولید کنندگان موفق دام خراسان جنوبی با دلی پر از درد به سؤالات خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ می‌دهد، او می‌گوید: مسئولان در شرایطی که باید مرهمی بر درد دامداران باشند، فلفل بر زخم ما می‌پاشند و در شرایط کمبود علوفه، واقعاً مورد کم مهری و بی توجهی قرار گرفته ایم.

این تولید کننده هشدار می‌دهد: با تداوم این وضعیت، دامداری‌ها یکی پس از دیگری دچار ورشکستگی می‌شوند و صنعت دامداری کشور آسیب جدی می‌بیند.

او بیان می‌کند: برای رونق دامپروری باید توجه ویژه و نه سطحی به این صنعت شود و خوراک دام چه به صورت یارانه‌ای و چه آزاد، به وفور در اختیار دامدار قرار گیرد.

کاهش تولیدات دامی در نتیجه‌  کمبود علوفه

غصه کمبود آذوقه دام برای دامدار کم بود که حالا اُفت تولید شیر و گوشت هم شرایط را برای ادامه حیات دامداری‌ها سخت‌تر کرده است.

دامدارانی که نباید دغدغه‌ای به جز تولید داشته باشند، حالا با گوسفندان و گاو‌هایی لاغر و نحیف مواجه می‌شوند که خوراک کافی به آن‌ها نمی‌رسد تا چاق و فربه شوند.

یکی از دامداران منطقه ارسک می‌گوید: گاوی که روزانه باید تا ۳۵ کیلو شیر بدهد به سختی ۱۵ کیلو شیر دارد و نه تنها واحد ما بلکه بیشتر دامداری‌های این منطقه با افت شدید تولید شیر مواجه شده اند.

او اضافه می‌کند: چون مجبوریم خوراک بی کیفیت بخریم در نتیجه، تولیدات شیر و گوشت نیز کم شده است.


بیشتر بخوانید


واقعیت زمانی تلخ‌تر می‌شود که دام‌های مولد که آینده صنعت دامپروری کشور هستند راهی کشتارگاه‌ها می‌شوند، گوسفندان و گاو‌های آبستن یا شیرده!

دامدار بیرجندی در پاسخ به این سؤال که چرا دام‌های آبستن را می‌فروشید، می‌گوید: پاسخ سؤال شما را باید مسئولان بدهند که می‌گویند نباید دام‌های مولد از بین بروند، بهتر است این افراد به جای این صحبت ها، خوراک و آذوقه را به میزان کافی در اختیار دامدار بگذارند تا آن‌ها مجبور به فروش و کشتار دام‌ها نشوند.

او بیان می‌کند: دامدار نباید دغدغه تهیه علوفه و کنسانتره داشته باشد، او باید به این فکر باشد که چگونه با روش‌های علمی، تولیدات را افزایش دهد، اما الان چه؟ باید کاری کنیم که دام‌ها زنده بمانند، تازه خیلی‌ها هم در چرخه گرسنگی و بیماری تلف می‌شوند.

دلالان در کمین دام / سرمایه‌های کشور به راحتی قاچاق می‌شوند

با وجود این که در شرایط خشکسالی، دامداران به سختی علوفه دام‌هایشان را تأمین می‌کنند، اما در سایه کمرنگ شدن نظارت ها، قاچاق کاه و دام از مرز‌های غربی شدت گرفته و چنانچه مسئولان به این موضوع توجه نکنند، سرمایه‌های مولد کشور در معرض نابودی قرار می‌گیرند.

دادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک با انتقاد از بی توجهی دولت به حمایت از دامداران می‌گوید: با وجود پیگیری‌های مکرر، برنامه حمایتی معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به سبب عدم تخصیص اعتبارات لازم محقق نشده که این امر در کنار نبود نهاده دولتی در بازار موجب شده است دامدار توان نگه داری دام خود را نداشته باشد که در نهایت چاره‌ای جز ارسال دام‌های مولد و بره‌های جوان به کشتارگاه ندارد.

او قیمت کنونی هر کیلو دام سبک در بازار داخل را ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان اعلام و بیان می‌کند: با توجه به خرید دام با نرخ‌های بالاتر از سوی قاچاقچیان و پدیده قاچاق دام از مرز‌های غربی، برنامه حمایتی هر چه سریع‌تر باید انجام شود.

غریبی مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی نیز با تأیید قاچاق علوفه و دام مولد از استان می‌گوید: اختلاف قیمت دام به نسبت نرخ ارز موجب شده تا دام مولد از خراسان جنوبی به سمت مرز‌های غربی بارگیری و تخلیه شود.

او بیان می‌کند: دامدار به دلیل شرایط سخت خشکسالی و کمبود آذوقه توان نگهداری دام را ندارد و مجبور به فروش آن به دلالان می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران خراسان جنوبی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی می‌خواهد تا ماهانه ۱۰ هزار تن جو دولتی به استان اختصاص دهند تا میزان کنسانتره تولیدی برای دام‌های سنگین استفاده شود.

آب سرد مسئولان بر تن دامداران / تا ۱۰ ماه آینده خبری از بهبود وضعیت علوفه نیست!

مسئولان سازمان جهاد کشاورزی هر چند قبول دارند سهیمه دامداری‌ها جوابگوی نیاز دام نیست، اما می‌گویند قرار هم نیست دام‌ها فقط با نهاده‌های یارانه دار تغذیه شوند و بقیه اقلام مثل کاه، یونجه و ذرت علوفه‌ای را باید خود تشکل‌ها و دامداران تأمین کنند.

ابراهیمی معاون بهبود تولیدات دامی خراسان جنوبی با قبول ناکافی بودن علوفه یارانه‌ای به خبرنگار ما می‌گوید: در شرایط فعلی حداقل تا ۱۰ ماه آینده، شرایط دامداری و تأمین علوفه بهتر نخواهد شد و دامداران باید برای ۱۰ ماه آینده خود برنامه ریزی و پیش بینی کنند.

او در خصوص نارضایتی دامداران از قیمت بالای علوفه نیز بیان می‌کند: قیمت علوفه بر اساس عرضه و تقاضا است و توصیه ما به دامداران این است که، علوفه مورد نیاز دام را در سر خرمن و قبل از انتقال انبار، خریداری کنند تا متحمل ضرر و زیان نشوند.

به عمل کار برآید، به سخندانی نیست

۳۵ درصد جمعیت خراسان جنوبی در زمینه پرورش و تولیدات دامی اشتغال دارند و معیشت آنان وابسته به دامداری و ادامه فعالیت این صنعت است.

بیش از ۲۱ میلیون رأس دام سبک و سنگین استان تا پارسال به برکت سرسبزی طبیعت از مراتع و دشت‌ها تغذیه می‌کردند، اما امسال به واسطه کاهش شدید بارندگی‌ها و فقر مراتع، علوفه‌های یارانه‌ای نیز جوابگوی نیاز دام‌ها نیست.

دامداران می‌گویند اقلام علوفه‌ای مانند کاه، یونجه و ذرت علوفه‌ای نسبت به پارسال تا ۴ برابر افزایش قیمت داشته است و اگر دولت سهمیه نهاده‌های یارانه دار را افزایش ندهد و جو به میزان کافی در اختیار قرار نگیرد، دامداری‌ها به ناچار باید دامپروری را کنار گذاشته و با این صنعت راهبردی خداحافظی کنند.

فعالان صنعت دامداری چاره کار را در افزایش سهمیه نهاده‌های یارانه‌ای می‌دانند تا بلکه دامداران از زیر بار سنگین هزینه‌های علوفه آزاد، کمر راست کنند و دام‌ها هم نفسی تازه کنند.

گزارش از حسین هرمزی

انتهای پیام/ ر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۳
در انتظار بررسی: ۰
علی
۲۰:۵۵ ۱۲ آذر ۱۴۰۰
ما دام مولدرو قصابی میکنیم کی میخواد جلوی این کار را بگیر
چوپان حیران
۰۷:۳۵ ۱۲ شهريور ۱۴۰۰
سلام به نظر من مشکل از خودمونه باید قیمتی گوسفند و از ۱۰ میلیون پایین تر نفروشیم برا اینکه اتحاد نداریم تا ی انگیزه باشه برای دام دار بشه
Amir
۱۰:۵۴ ۱۴ تير ۱۴۰۰
همین که میبینن مردم از یک جا نون میخورن درجا درش رو میبندن تا مردم محتاج خودشونو کن....
reza
۰۶:۵۵ ۱۴ تير ۱۴۰۰
بعضی از مسئولین بیشتر شبیه دشمنان این مملکت عمل می کنند انگار وظیفه دارند این ملت را نابود کنند
reza
۰۶:۵۱ ۱۴ تير ۱۴۰۰
دامداریها را تعطیل بفرمایید
علی برکت الله
عبدالله
۱۶:۰۴ ۱۳ تير ۱۴۰۰
هنوز هم دیر نشده مسولان بجنبید
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۳ تير ۱۴۰۰
فعلاهشت سال است کلیدگم شده پیدا شود مشکلات حل خواهد شد علی برکت الله
الان حال چه کسی خوب هست که شما می گوییدخال دامدارخوب نیست به خدا نابود شدیم
حسن قنبری
۱۱:۴۵ ۱۳ تير ۱۴۰۰
یکی از کارهایی که دولت میتواند انجام دهد در تمامی پارکها ومعابر به جای چمن یونجه بکارد پای درختان پارکها ونمامی جاهایی که میشود باید علوفه دام را پرورش داد وهزینه رابرای دامدار پایین بیاوریم به نظر من 10 برابر میتوان دراین صنعت رشد کرد اما امان از مدیران نالایق امان از کسانی که اب رانمیفهمند.
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۳ تير ۱۴۰۰
دامداران خيلي وقته نابود شدند و مسئولان بدانند كه اگر ما نباشيم شير را بايد با دلار گران وارد كنيد تازه اشتغالزايي هم نداره.هيچ بهايي براي توليد كننده زحمت كش كه كلي سرمايه و جوانيش براي اين كار گذاشته ندارند. به داد دامدار برسيد...
ناشناس
۰۸:۳۵ ۱۳ تير ۱۴۰۰
آقایون وقتی رییس نگران نیست شما چرا نگرانه تولید هستید ب درک بزار اقتصاد نابود بشه
ناشناس
۰۵:۵۸ ۱۳ تير ۱۴۰۰
کس نیست به کمک ما دام داران برسد آخه دیگه چقدر با ید به
به خدا توکل کنیم چر کس نیست من ۱۵۰ گوسفند دارم حالا نمی دونم چکار کنم آخه دیگه پول برای خرید علوفه شان ندارم چر ا های سرجا ش نیست
ناشناس
۰۰:۰۳ ۱۳ تير ۱۴۰۰
واقعاً باید گریست که دولت بیشتر فکر کشورهای دیگست تا مردم بدبخت خودش
ناشناس
۲۳:۳۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
خدایا خودت این مشکل دامداران وکشاورزان را بر طرف کن چون بجز توکسی را ندارند مثولین ماندن ونمی توانند تصمیمی بگیرن
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۳ تير ۱۴۰۰
دولت تبخیر امید کی تموم میشی
جون به لب شدیم
ایران رو خاک سیاه نشوندی
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
با سلام خدمت دامداران
عزیزان هرچقدر در این سالها زحمت کشیده بودید به فنا رفت
با این هزینه ها که الان بیشتر از یک سال هست تو کشور حاکم شده صنعت دامداری نابود شده است الان دامدار یک ورشکسته به تمام معناست بقران اگه الان شیر بشه ۲۰ تومن و دام زنده بشه ۲۰۰ تومن عمرا دامدار به شرایط دو سال پیش برنمیگرده .
امیدی نیست ...
هست؟
ناشناس
۲۲:۵۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
همین کاه بی ارزشی که میگید کیلویی ۳ تومنه
الان مرغ کیلویی ۳۰ تومن میش هم کیلویی ۳۰ تومنه
در چند ماه آینده بلایی که به سر مرغ اومد به سر دامپروری سبک و سنگین هم میاد
محمد از آذربایجان
۲۲:۴۲ ۱۲ تير ۱۴۰۰
بنده خودم گاودارم ،نابود شدیم نابود ،چاره کار فقط حذف دلار ۴۲۰۰ تومنی و آزاد سازی قیمت ها و حمایت از آخر زنجیره یعنی مصرف کننده. چون رانت و فساد دلار ۴۲۰۰ همه جا رو گرفته و به امنیت غذایی کشور داره ضربه میزند
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
باور كنيد اون مسئولي كه اينطوري زير ساخت هاي كشور رو داره از بين ميبره مزدور امريكا و اسرائيله
ناشناس
۲۱:۰۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
یه عده ای مفت خور هستن که حالیشون نیست دامدار چه دردی داره اونا فقط فکر اینن که نکنه شیر گرون بشه کمتر بخورن میکنن به این بهانه میخوان شیر گرون کنن
مهدی
۱۹:۳۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
باید با دقت نهاده توزیع شود وقتی بازار ازاد هست یعنی نهاده موجوده
در توزیع دقت کافی نمی شود
ناشناس
۱۹:۰۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
نون خوشکه که چیزی نیست گوسفندهای ما پس مانده غذا .کارتن .پلاستیک هرچی ببینن در جا میخورن
ناشناس
۱۷:۲۲ ۱۲ تير ۱۴۰۰
اینهمه خرج کشورهای خارجی نکنید .اینهمه پول مفت خرج فوتبال نکنید بجای اینهابه داددامداروکشاورزبرسید
ناشناس
۱۶:۵۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
فکر کنم همه ما با ادامه وضعیت گرونی شیر و گوشت باید به فکر پرورش خانگی دام بیفتیم، پیش به سوی هر خانه یک کارخانه لبنیات
ناشناس
۱۶:۱۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
کم مونده با تعطیلی واحدهای دامداری پای گوشت های برزیلی و لبنیات خارجی به کشور باز بشه..
وطن‌دوست
۲۲:۰۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
خب معلومه عزیز من.خواست به اصطلاح مسوولان همینه.برای اونا همون واردات نون داره نه حمایت از دامدار

دامدار،به هر طرف کند رو ،دام است
ناشناس
۱۵:۱۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
خوب
ناشناس
۱۴:۲۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
من خودم دامدار هستم ..در کنار تمام این عللی که بیان میشه ..به نظر من جمعیت دام کشور چه سنتی و چه صنعتی آن واقعا زیاد شده .در دوره احمدی نژاد با کنسل کردن شرایط و محدویت های صدور پروانه دامداری و مرغداری ماشالله کل کشور را چوپان کردن ..
ناشناس
۱۸:۴۴ ۱۲ تير ۱۴۰۰
اگه واقعا جمعیت دام زیاده چرا صادر نمیشه؟
ناشناس
۱۳:۵۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
من نمیدونم این مسولین که باید به داد دامدار برسن کیا هستن آیا سواد دارن؟ آیا اصلا میدونن دام چیه؟
شهرام
۱۳:۳۴ ۱۲ تير ۱۴۰۰
هردم از این باغ بری میرسد
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۲ تير ۱۴۰۰
من دامداری دارم... در حال حاضر دارم قیمت علوفه رو سه برابر میخرم ولی قیمت دام همون قیمت سال قبل هست..
علوفه از کیلوی 2 هزارتومان شده 7هزارتومان اما قیمت دام از 48 هزار تومان شده 45هزارتومان...
اصلا علوفه هم نیست میخواد با التماس علوفه بخری...
خریدار نیست که نابودش کنم یک راس هم نزارم.
در این کشور فقط دلال نون میخوره تولید کننده های خورد زیر دست و پا لح میشن..
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۲ تير ۱۴۰۰
متاسفم به مسئولین تک تکشون
ناشناس
۱۳:۰۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دلم برای مردم کشورم می سوزه تا کی این همه مشکل؟خدایا کمک کن حل شه دیگه.دیگه طاقت مون تموم شده. تورم .گرونی .مشکلات دامداران.کودکان کار.بیکاری جوانان.مشکلات ازدواج جوانان.مشکلات اقتصادی
رضا
۱۳:۰۶ ۱۲ تير ۱۴۰۰
چیه باز کم آوردین میخواین مردم شیر کیلو دو پونزده بخرن راحت شین
محمود
۱۶:۳۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
مرد حسابی تولید داره میخوره زمین تو داری از چیزی که اصلا هیچی در موردش نمیدونی حرف میزنی، من خودم گاودار بودم ولی همه رو نصف قیمت فروختم به همون دلالی که ازش خریده بودم، کاش یکی درد تولیدکنندگان و بفهمه
داریوش
۱۷:۴۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
بیا من گاوهامو بهت میسپارم خرجشون رو بده دخلشون مال خودت هر ماه هم یک تومن بهت میدم. خوبه? نیشابور روستای محسن آباد.
داریوش
۱۷:۴۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
متاسفم واست که به زحمت کش ترین تولید کننده این مملکت این حرف رو میگی. امثال شماها مدیون کشاورز و دامدارین.
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
اگه با این وضع پیش بره و دامداران ورشکست بشند سال آینده شیر رو باید لیتری ۱۰۰ هزار تومن بخری و قید گوشت رو برای ابد بزنی. کشاورز و دامدار تو این مملکت همیشه قشر مستضعف بوده و به دلیل بی عرضگی یا فساد دولتها همیشه دلال سود برده و کشاورز هشتش گرو نه بوده
محمد
۲۱:۰۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
شما فقط یه مصرف کننده هستید شما چه میدونی سر دامدار چی شده حیف که تولید کننده باشی واسه یه عده ای که قدر نشناسن
کورو‌ش
۲۳:۰۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
شما حاضری نوشابه رو 13تومن بخری یا آب معدنی که ازشیر آب پرر میکنن به خوردت 5000تومن میدن بخوری شیر کیلویی اونوقت چند منصفانست؟ التماس تفکر
جواد
۱۲:۵۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
به نظر من هیچ کاری از دست این مسئولین بر نمیاد
باید منی که دامدار هستم بشم ریس جهاد و مشکلات را حل کنم اینا فقط حرف میزنن وگرنه باری که توی بندر داره خراب میشه ترخیص کردنش که کاری نداره
ناشناس
۱۲:۳۲ ۱۲ تير ۱۴۰۰
انرژی هسته ای حق مسلم ماست
ناشناس
۱۸:۴۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
کدوم انرژی هسته‌ای؟ اونو که با برجام دادید رفت که مثلا گوشت و لبنیات ارزون بشه.
محسن
۱۲:۰۶ ۱۲ تير ۱۴۰۰
روحانی چرا تموم نمیشی
ناشناس
۰۶:۴۴ ۱۴ تير ۱۴۰۰
مردمو تو منگنه گذاشته. تمومم نمیشه حالا.
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۲ تير ۱۴۰۰
خوبه دیگه شغل که پیدا نمیشه.اونایی هم که کارداشتن ازقبل و دامداربودن حالا باید به خاطر بی توجهی ودرخاب بودن مسئولان باید بیکارشن وورشکسته.افرین برمسئولان بی فکر.آفرین.لابد روزجمعه باید بفهمین که چندین وقته دامداران مشکل دارن.باید بهتون مدال بی خیالی داد.
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۲ تير ۱۴۰۰
وای آره یکی از اقوام ما به گوسفندش از بی هیچی نون خشک میداد.واقعا ادم می مونه چی بگه
ناشناس
۱۲:۰۴ ۱۲ تير ۱۴۰۰
تو این مملکت هیچ کاری به صرفه نیست.
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
یعنی واقع گوسفند و گاوا هم باید منتظر عوض شدن رئیس جمهور بمونن تا از گشنگی نجات پیدا کنن؟
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
این چه حرفیه که مسئولین میگن دامدار باید خودش به فکر علوفه باشه، مدیریت این نیست که از پشت میز برای مردم نسخه بپیچین، مدیریت در اینه که در شرایط سخت در کنار تولید کننده باشین و نذارین دامدار به جز تولید، دغدغه دیگه ای داشته باشه
ناشناس
۱۲:۰۲ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دیگه از کاه و علوفه ی گوسفند هم نمیگذرن؟
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
فکرکنم کلید هنوز توی قفل نچرخیده !!!!!
دامدار
۰۱:۰۹ ۱۳ تير ۱۴۰۰
چرخید خوب هم چرخید
ولی
برعکس چرخید زد همه‌ چی رو قفل کرد
ناشناس
۱۲:۰۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
یکی از اشناهای ما دام زیادی داره.بنده خدا انقد که هیچی نیست بده دام هاش انقد لاغر شدن ک نگم..ادم واقعغ دلش به رحم میاد به حال اون زبون بسته ها
ناشناس
۱۲:۰۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
تازه کجا شو دیدین وقتی شیر و لبنیات 70 درصد گرون شد اونوقت باید به حال خودمون گریه کنیم..اوضاع خیلی بدتر از اینه که فکر می کنیم
ناشناس
۱۱:۵۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
اخه چجوری میشه علوفه کم باشه مگه کاه مدیرت کردنش چقد کار داره
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
ای خدااا کی این مسئول می خوان انصاف به خرج بدن
ناشناس
۱۱:۵۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
بلد نیستن مدیریت کنن فقط گرون میکنن محصولاتو
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۲ تير ۱۴۰۰
خدا به دام ها رحم کند
حسین
۱۱:۴۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
این خیانتی هست که مسولین دولت فعلی میکنن برای زمین زدن دولت بعد
در خیلی جاها دارن همین کار رو میکنن که دلت بعد زمین بخوره
کاش مسولین رده بالاتر فکری بکنن
ناشناس
۱۱:۳۵ ۱۲ تير ۱۴۰۰
بیچارا دام هایی که باید گرسنگی بکشن به خاطر بی کفایتی مسئولااا
دامدار
۱۱:۲۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
کمسیون کشاورزی مجلس الان دقیقا کجاست؟!
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
سلام ،ما هم در استان فارس دامدار هستیم همین مشکل اینجا هم هست،یه مشکل دیگه ارزان بودن دام هست ،ما علوفه را آزاد میخریم اما گوست را باید ارزان بفروشیم اگه دولت صادرات دام را آزاد بگذارند می تونستیم علوفه آزاد هم تهیه کنیم،کو گوش شنوا کو چشم بینا...
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۲ تير ۱۴۰۰
یعنی کشاورز و دامدار داره گریه میکنه
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دولت از دامداران شیر ارزان میخره علوفه هم گرونه و بخاطر خوشکسالی علوهه نیست یا اگرم هست گرونه خدا زده تو سر کشاورز دامدار یعنی چند روز پیشر تو خبر شبکه خبر داشت گریه میکرد
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
به به عاشقتونم که یه کار درست نتونستین انجام بدین
عزیزان دغدغه نداشته باشین به زودی همه چی گرون میشه و به لطف خدا این مشکل هم حل میشه
ناشناس
۱۰:۴۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
هیچ کس عمق فاجعه رو درک نمیکنه جز ما دامداران ورشکسته که حالا آه نداره با ناله سودا کنه......
کریم
۲۲:۳۳ ۲۹ اسفند ۱۴۰۰
گاوداری به فنا رفته
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۲ تير ۱۴۰۰
کشاورزی در ایران به خصوص دامداری در معرض نابودی است …
لوک خوش شانس
۱۰:۱۵ ۱۲ تير ۱۴۰۰
در این وضعیت نمایندگان مجلس طرحی را تهیه کرده اند که در صورت تصویب استفاده از فیلتر شکن و پیام رسانهای خارجی جرم تلقی میشود . قربونشون برم درد مردم رو دارن دوا میکنن .
محمد
۱۰:۰۶ ۱۲ تير ۱۴۰۰
قرار بودمانع زدایی برای تولید بشه
دارن صنعتدامداری رو ورشکست می کنند
چقدر دورغ گو هستند
ناشناس
۰۹:۳۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
این همون استان با مشارکت بالا نیست؟؟!!!!
ناشناس
۱۸:۵۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دارند ازشون انتقام میگیرند
ناشناس
۰۹:۳۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دلخوش به این مقدار نباشید .
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
با این وضعیت راهی جز کشتار و صادرات یا خروج دام از کشور نیست. چون دام مازاد قطعا با این وضعیت تغذیه بیمار و تلف خواهند شد.
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۲ تير ۱۴۰۰
چقدی گفتم این وزیر ناکار آمد رو عوض کنید، حرف گوش ندادین که ندادین بفرماین اینهم نتیجه، عمدا دارن این کارها رو می کنن میگن که ما که داریم میریم بذار همه چیز رو خراب کنیم وبریم
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دو راه حل ساده و اساسی : اول اینکه به دامها کمتر غذا بدهند تا حد اقل از گرسنگی نمیرند دوم اینکه مردم کمتر گوشت و لبنیات بخورند تا ان شاءالله از این بحران خارج شویم / حدس زدم به من خندیدی ولی جدی میگم
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
خوردن غذایی کافی کار دام هست وگرنه بیمار و کار بیهوده هست. تنها کار کم کردن از جمعیت دام کشور هست تا دام های باقی مونده بازده ای لازم رو داشته باشن. طبیعت هم برای بقا اینکار رو انجام میده.
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۲ تير ۱۴۰۰
ما دام داریم نمیشه با علوفه کم اونارو نگه داشت....با هوش...
سجاد سلمان زاده
۱۷:۰۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
من خودم کرمان دامدارم و روز خوبی ندارم، واقعا متاسفم که همین جوری یه حرفی میزنید، مبدونید اگه دام به اندازه‌ی کافی غذا نخوره یک ساعت هم نمیشه صدای گاو و گوسفند رو تحمل کرد.
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
که چی میخواین بگین باز شیر ولبنیات را میخواین گرون کنید جدا دمتون گرم عجب خونه مردم توشیشه کردین بااین گرونیهای افسار گسیخته باید بهتون مدال لیاقت بدن
ابی
۰۱:۰۵ ۱۳ تير ۱۴۰۰
مگه فقط دامداربایدضرربکشه میدونی هرکیلوشیرچقدربرای. دامدارتموم میشه
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۲ تير ۱۴۰۰
تا یک ماه دیگه تحمل کنید این دولت میره و انشا ا... مردم به امثال این دولت دیگه رای ندهند
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
خوش به حالت
دکتر حجتی
۰۸:۵۵ ۱۲ تير ۱۴۰۰
من بعنوان یک مقام مسئول که خودم دامداری دارم کاملا این مطلب کذب رو تکذیب میکنم .
ارز دولتی و همچنین تحویل نهاده های خوراک دام پیوسته و بطور شبانه روزی در حال انجام است.
میتوانم دامداری خودم رو مثال بزنم که حتی یک روز هم نشده که انبار خوراک خودم نصف ظرفیت شود.
نه تنها بنده و تمام دوستان و نزدیکان می هیچ مشکلی نداریم
ناشناس
۱۲:۴۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
پس حتما شما در سر چشمه قرار دارین و خبر از پایین دست ندارین.
رضا قنبری
۱۲:۵۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
سلام اقای مسئول از بهمن ماه سال گذشته تا الان من فقط دوتن و نیم کنسانتره گرفتم به نظرت برا ۱۳۰ تا گوسفند کفایت میکنه.داداش اون شماهاید که مدام براتون نهادهای دامی میاید ما داریم له میشیم له میشم.خدا ازشون نگذره که شرمنده ی زن و بچمون کردن.
ناشناس
۱۳:۲۲ ۱۲ تير ۱۴۰۰
شمایی که شاخ کشوری . دست ماهم بگیر از حال نریم
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۲ تير ۱۴۰۰
چه جک قشنگی خوب معلومه برا شما هست برا مردم عادی نیست
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
شماهم فکرکنم از اقوام مسئولین و آقازاده هاهستید.
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۲ تير ۱۴۰۰
دوست خوب احتمالات شما تافته ی جدا بافته ی
ناشناس
۱۴:۴۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
مشخص خودشما از آقازاده هاهستید که خبری از وضع جامعه و مشکلات مردم ندارید توی خونه خوابیدید حقوق های میلیاردی میگیرید
ناشناس
۱۴:۵۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
حرص نخورید جک گفته واقعا خوب گفتی خوراک دام داره نیره تو گاوداری هایی که پارتی دارن
ناشناس
۱۷:۲۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
همه چی مال مسئولینه .نه مردم عادی
ناشناس
۱۹:۰۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
جالبه هیچکس نفهمید طعنه زدی همه منفی زدند
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۳ تير ۱۴۰۰
معلوم شماپارتی دارین وگرنه چرا واسه مانیست وقتی نهاده‌های مارو بالا میکشم خودشون پول دار میشن مابدبخت
ناشناس
۲۱:۵۵ ۱۳ تير ۱۴۰۰
احتمالا شما یا تو ایران زندگی نمیکنین یا جز دسته از ما بهترون هستین من که صبح تا شب از غصه دام هامون گریه میکنم وشب تا صبح هم خوابم نمیبره که چجوری شکمشون رو سیر کنم دیگه از صدای گوسفند بدم میاد خدایا کمک کن دیگه چیزی نشنوم.خدا لعنت کنه مسئولین بی کفایت رو بدبختمون کردن خدا ازشون نگذره
ناشناس
۰۶:۵۰ ۱۴ تير ۱۴۰۰
آخی چقده همه چی آرومه من چقد خوشحالم....
کامیار
۰۸:۴۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
ما که تا اخر ایستاده ایم.
بدون علوفه
ناشناس
۰۸:۴۱ ۱۲ تير ۱۴۰۰
وقتی مجوز صادرات علوفه به کشور همسایه صادر کردند دقیقا به چی فکر می کردن؟!
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۲ تير ۱۴۰۰
مسئولان اگه دغدغه تولید و معیشت مردم رو می داشتند قیمت علوفه رو 4 برابر نمی کردند، مردم و دامدار بیچاره چه گناهی کردن که باید تاوان بی تدبیر ها رو بدن
ناشناس
۰۷:۳۳ ۱۲ تير ۱۴۰۰
گرانی علوفه اثر خودش رو حالا در گرانی شیر و لبنیات داره نشون میده، دولت خبر افزایش 70 درصدی لبنیات رو تکذیب کرده اما دامداران و شرکتهای تعاونی اصرار بر افزایش قیمتها دارند و میگن اگه این اتفاق نیفته دیگه شیر رو تحویل کارخونه ها نمیدیم.
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۲ تير ۱۴۰۰
خدایا کی تموم میشه این یه ماه راحت شیم