سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش قدرت حافظه با مصرف سیر

کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:مصرف سیر به طور منظم حافظه طولانی و کوتاه مدت را تقویت می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، میترا جاودان، کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان سیر را حاوی ویتامین‌هایی مانند ویتامین ث، ویتامین ب ۶، مواد معدنی ضروری مانند فسفر، منگنز، روی، کلسیم، آهن و تیامین، اسید پانتوتنیک، کربوهیدرات و مقدار کمی پروتئین دانست و گفت: سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز می‌رسد و قسمت زیرزمینی آن متورم و مرکب از پنج تا ۱۲ قطعه و محصور در غشا‌های نازک و ظریف به رنگ خاکستری مایل به سفید است و برگ‌های آن باریک و نواری شکل به‌رنگ سبز تیره و گل‌های آن کوچک و صورتی رنگ که به‌صورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می‌شود.

او با بیان اینکه سیر یک آنتی‌بیوتیک طبیعی، ضد قارچ و ضد ویروس قوی است، افزود: در میان فرآورده‌های مختلف سیر، اسانس سیر دارای عملکرد ضد میکروبی قوی تری است به طوری‌که نسبت به پودر سیر و سیر تازه به ترتیب ۲۰۰ و ۹۰۰ برابر اثرات ضد میکروبی قوی تری دارد، به علاوه استفاده از اسانس و عصاره سیر در صنایع غذایی از سوی مؤسسه غذا و داروی معتبر دنیا ایمن معرفی شده است.

کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه مطالعات نشان داده است سیر تازه کمک به بهبود سیستم ایمنی بدن در افراد می‌کند، گفت: به‌همین دلیل هر زمان که احساس ضعف کردید و به تقویت ایمنی نیاز دارید، سیر بخورید تا یک لایه محافظ برای سیستم ایمنی بدن خود داشته است.

جاودان ادامه داد: سرماخوردگی یا آنفولانزا یکی از بیماری‌های شایع است که نیاز به درمان خاصی ندارد، با این حال با خوردن سیر به‌طور مرتب درهنگام سرماخوردگی می‌توانید به‌تسریع روند بهبودی و کوتاه شدن زمان استراحت کمک کنید.

او با تأکید براینکه در مطالعات اخیر سیر در تنظیم سطح قندخون نقش مهمی دارد، افزود: همچنین بر این واقعیت تأکید دارند که سیر تأثیر زیادی در کاهش علائم بیماران مبتلا به دیابت نوع دو دارد.

کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی با اشاره به اینکه دانشمندان آلمانی متوجه شدند که آلیسین موجود در سیر مانع از رشد تومور در موش‌ها می‌شود، اظهارداشت: همچنین سولفور و سلنیم در آن مانع از بروز تومور است و در صورت ایجاد تومور، اندازه‌های آن را کاهش می‌دهد و سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیش‌گیری از بسیاری از سرطان‌ها مانند روده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه می‌شود.

جاودان با بیان اینکه مصرف مقادیر بالای سیر خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد، افزود: در پژوهشی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، سیرکهنه سخت‌شدن شریان‌ها و رسوب کلسترول و چربی در دیواره عروق را در این موش‌ها کاهش داد وهمچنین با کاهش کلسترول، کلسیفیکاسیون شریانی (تجمع کلسیم در عروق)، فشار خون و لخته شدن بیش از حد خون، به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند و پزشک باستانی هند قرن‌هاست که استفاده از سیر را برای درمان بیماری‌های قلبی و آرتریت تجویز می‌کند.

او گفت: محققان در مطالعاتی که بر روی انسان انجام دادند به اثرات مثبت مصرف سیر در جلوگیری از لخته شدن بیش از حد خون پی بردند چرا که لخته‌شدن بیش از حد خون در اغلب موارد، عامل بروز حملات قلبی و سکته مغزی است.

کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه سیردارای اثرات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی فراوانی است، افزود:اثرات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی سیر در حفظ سلامت پوست و محافظت از پوست در برابر پیری زودرس کمک می‌کنند.

جاودان با تأکید براینکه نقش سیر در کمک به رشد و سلامت مو‌ها نیز قابل توجه است، ادامه داد: در یک آزمایش بالینی، استفاده از ژل موضعی سیر در کنار درمان‌های استاندارد به رشد مو در بیماران مبتلا به این نوع از ریزش مو کمک کرد.

او با اشاره به اینکه بخش اعظم دلیل افزایش نرخ ابتلا به زوال عقل در دو دهه اخیر مربوط به سبک زندگی افراد است، بیان کرد: سیر گیاهی خوش طعم است که قادراست خطر از دست دادن حافظه را کاهش دهد به‌طوریکه این گیاه با محافظت از DNA در برابر آسیب، محافظت در برابر افت عملکرد مغز ناشی از کهولت سن و محافظت از بافت سالم مغز به کمک آنتی اکسیدان‌ها، می‌تواند به تقویت حافظه در افراد کمک کند.

منبع:ایسنا
انتهای پیام/ب

برچسب ها: علوم پزشکی ، مصرف سیر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۹ تير ۱۴۰۰
عالی بود ..ممنون