بهگزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، علی مستوفیان سرپرست میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت : عملیات کاوش از هفته آینده و به سرپرستی دکتر زهرا لرزاده آغاز میشود.
بیشتر بخوانید
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی عنوان کرد: فصل دوم کاوشهای باستانشناسی معصوم زاده بهمنظور تکمیل مطالعات باستانشناسی این محدوده انجام میشود.
مستوفیان ابراز امیدواری کرد: با تداوم پژوهشهای بلندمدت، توان بالقوهای که حیات پایدار این محوطه تاریخی را تضمین میکند، شناسایی کنیم و برای حفظ اصالت و ارزشهای اقتصادی، تاریخی و فرهنگی مردم بهکارگیریم.
او افزود: دور جدید مطالعات جامع باستانشناختی در محوطه معصومزاده با هدف گاهنگاری، روند شکلگیری و گسترش محوطه بهعنوان یک واحد استقراری شهری و رابطه طبیعی و تاریخی آن با شهر و جلگه امروز بجنورد در پاییز پارسال و به سرپرستی زهرا لرزاده انجام شد.
او گفت: حاصل کاوشها که درمجموع در چهار ترانشه انجام شد، علاوه بر آنکه گاهنگاری و نحوه شکلگیری و ساختار لایههای فرهنگی محوطه را بر ما آشکار کرد، منجر به یافتن فضاهای زیستی و صنعتی در بخشهای شمالی و جنوبی محوطه شد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی عنوان کرد: بر اساسکاوش های انجام شده تا به امروز ، به نظر میرسید که این استقرار شهری از رونق زیادی بهویژه در سدههای ۵ و ۶ هجری برخوردار بوده، تنوع و تراکم انواع یافتههای سفالی و غیر سفالی که در فضاهای صنعتی و زیستی یافت شده نیز خود نشان دیگری از رونق این استقرار شهری در دوره سلجوقی بوده است.
مستوفیان اشارهای نیز به طرح توسعه امامزاده سیدعباس (ع) بجنورد داشت و افزود : اجرای این طرح فرصتی شد تا پس از چندین سال موضوع مالکان تپه معصومزاده نیز موردتوجه قرار بگیرد و اقدامات خوبی در راستای تعیین تکلیف این موضوع در حال انجام است.
او با بیان اینکه بناست با حل این مشکل، فضای در اختیار گرفتهشده بهعنوان فضای باز فرهنگی و تقویت هویت شهری مورداستفاده قرار بگیرد، افزود: تپه معصومزاده بجنورد با شماره ۷۰۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ه