سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فعالیت ۸۹ مرکز ارائه خدمات به معتادان و بهبود یافتگان در استان

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: ۸۹ مرکز ارائه خدمات به معتادان و بهبود یافتگان در استان فعال است که از تیرماه سال گذشته تا به امروز ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر از این مراکز خدمات دریافت کردند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،فرگل صحاف مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: این اداره کل در حوزه پیشگیری اقدامات مختلفی در سه سطح انجام داده است که در سطح اولیه اقدامات مختلف آموزشی و آگاه سازی در محیط‌های شهری و روستایی، مدارس، دانشگاه‌ها و محیط‌های کاری اعم از ادارات دولتی، مراکز صنعتی و نظامی بوده که جامعه آماری این طرح‌ها آحاد مردم از کودک تا بزرگسال می‌باشد.

اوافزود: ۲۲۶ سازمان مردم نهاد در استان فعال هستند که از تیرماه سال گذشته تا به امروز ۹ هزار نفر را تحت پوشش برنامه‌های مختلف، آموزشی، آگاه سازی و اطلاع‌رسانی قرار داده اند.

او با اشاره به فعالیت ۳۴ مرکز سرپایی درمان اعتیاد در استان، گفت: در این مراکز خدمات مختلف پزشکی، مددکاری، پرستاری، خانواده درمانی و گروه درمانی به صورت روزانه ارائه می‌شود.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: همچنین در ۲۴ مرکز ماده ۱۵ که مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی معتادان به شکل غیر دارویی و پرهیز مدار می‌باشد معتادان به مدت یک تا سه ماه نگهداری و خدمات شبانه روزی دریافت می‌کنند.

صحاف افزود: در این مراکز پزشک، روانشناس، مددیار خانواده و اعتیاد حضور دارند که در طی یک سال گذشته به ۶ هزار و ۱۹۹ نفر خدمات ارائه شده است.

او اضافه کرد: یک مرکز اجتماع درمان مدار یا تی سی در شهرستان شبستر فعال است که در این مرکز به افرادی که سم زدایی شده و ترک کرده اند، ولی روابط بین فردی و کارکرد اجتماعی آن‌ها به شدت کاهش یافته و به صورت داوطلبانه درخواست ادامه درمان دارند خدمات شبانه روزی به مدت سه تا ۶ ماه ارائه می‌شود.

اوبا اشاره به اینکه الگو‌های متفاوت در این مرکز امتحان می‌شود و به صورت اجتماع درمان مدار بوده و افراد در بین خود رفتار‌های سالم را تمرین می‌کنند تا جایگزین رفتار‌های ناسالم کنند، گفت: طی یک سال گذشته ۱۰۹ نفر در این مرکز پذیرش شده است.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی  ادامه داد: در مرکز اقامتی توانمندسازی و جامعه پذیری بهبود یافتگان که در تبریز فعال است، به بهبودیافتگانی که نیاز به مکانی برای اقامت شبانه روزی دارند، ۶ ماه فرصت داده می‌شود تا محل زندگی دائمی و شغلی ثابت پیدا کنند که به عنوان مرکز مداخلات اجتماعی بعد از درمان اعتیاد فعال بوده و طی یک سال گذشته ۴۷ نفر پذیرش شده است.

صحاف گفت: این استان جزء سه استان برتر و پیشرو در راه‌اندازی مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد مبتنی بر تداوم درمان می‌باشد که در آن مددجو به مدت یک سال تحت درمان و مراقبت قرار دارد.

او ادامه داد: در این مرکز فرد ۲ هفته سم زدایی شده و سپس ۱۰۵ روز تحت درمان‌های روانی، اجتماعی و معنوی قرار می‌گیرد بعد از این مدت فرد بهبود یافته به مدت ۸ ماه در ۵۳ جلسه درمانی و آموزشی شرکت می‌کند.

او با اشاره به اینکه پس از چهار ماه اول فرد می‌تواند مقیم و یا خارج از مرکز به صورت رفت و آمد در جلسات درمانی آموزشی شرکت کند، گفت: طی یک سال گذشته ۷۶ نفر در این مرکز پذیرش و خدمات دریافت کردند.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی  با اشاره به ارائه تسهیلات به بهبود یافتگان برای اشتغال گفت: در یک سال گذشته به ۵۴۵ نفر از بهبود یافتگان، تسهیلات اشتغال تا سقف ۵۰ میلیون تومان پرداخت شده است.

صحاف اظهار کرد: برای معتادانی که همکاری جهت ترک ندارند نیز این اداره در مراکز کاهش آسیب از طریق آموزش و اطلاع رسانی برای افراد پرخطر خدمات ارائه می‌دهد که در مدت یک سال گذشته ۲ هزار و ۱۲۴ نفر تحت پوشش این مراکز بودند.

او افزود: در مراکز گذری نیز برای بیماران پرخطر، بی خانمان و کارتن‌خواب خدمات روزانه ارائه می‌شود و در مرکز دی سی آی DCI نیز فرد در مرکز حاضر و خدمات روزانه اعم از استحمام، تغذیه و بسته‌های بهداشتی دریافت می‌کند.

او با اشاره به اینکه سه مرکز شیلتر در استان فعال است، گفت: این مراکز به عنوان اسکان شبانه معتادان با رفتار پرخطر و بی‌خانمان بوده و طی یکسال از این مراکز ۱۷۸ نفر خدمات دریافت کردند.

مدیر کل آذربایجان شرقی با اشاره به ارائه خدمات به صورت تیم‌های سیار و حضور در پاتوق معتادان اظهار کرد: هفت تیم دو نفره در شهرستان‌های مرند، مراغه، میانه و تبریز فعال هستند که طی سال گذشته به ۷۶۲ نفر خدمات ارائه کرده اند.

صحاف گفت: همچنین یک بند در زمان و مکان مشخص جهت ارائه خدمات کاهش آسیب در نظر گرفته شده که در این مدت به ۸۷ نفر خدمت ارائه شده است.

او افزود: ۲ کانکس به عنوان ایستگاه کاهش آسیب در مناطق آسیب خیز نیز در سطح شهرستان تبریز مستقر است که در این مدت ۵۰ نفر از خدمات آن بهره‌مند شده اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.