سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حضرتی مطرح کرد؛

موفقیت «پرستار پیگیر» در نوبت اول پایش این طرح

معاون پرستاری وزارت بهداشت از موفقیت طرح پرستار پیگیر در اولین پایش در بیمارستان‌های مجری این طرح خبرداد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت، ضمن تشریح طرح پرستار پیگیر، اظهار کرد: در این طرح، فرآیند پیگیری بیماران بستری مبتلا به بیماری‌های غیر واگیر و مزمن با مشارکت تیم درمانی-مراقبتی تخصصی پس از ترخیص از بیمارستان طراحی، اجرا و ارزشیابی می‌شود و به عنوان یکی از راهبرد‌ها جهت تداوم مراقبت از بیمار به ویژه در طول انتقال از بیمارستان به منزل با هدف پیشگیری از مشکلات پس از ترخیص، کاهش مدت اقامت در بیمارستان، کاهش بستری مجدد و ارتقای هماهنگی خدمات پیگیری بیمار پس از ترخیص دنبال می‌شود.

ضرورت بومی سازی برنامه‌ها

او با تاکید بر ضرورت بومی سازی برنامه‌ها با توجه به تفاوت‌های موجود در نظام سلامت و خدمات اجتماعی جوامع مختلف و ماهیت نیاز‌های بیماران و تفاوت‌های فرهنگی، افزود: آموزش و پیگیری بیمار پس از ترخیص توسط پرستاران، موجب افزایش پایبندی به خود مراقبتی، بهبود پیامد‌های بالینی و کاهش هزینه‌های مراقبت می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، بیان کرد: این طرح دارای چهار مرحله، شامل بررسی و ارزیابی بیمار و خانواده، طراحی برنامه پیگیری بیمار پس از ترخیص، ارائه خدمات و مراقبت‌های لازم از جمله آموزش به بیمار و خانواده، ارائه خدمات ارجاع، پیگیری و در نهایت، ارزشیابی است.

حضرتی با اشاره به اجرای آزمایشی برنامه پرستار پیگیر، گفت: این برنامه از تیرماه ۱۳۹۹ و پس از ابلاغ دستورالعمل مربوطه، برای پیگیری بیماران مبتلا به شایع‌ترین بیماری‌های مزمن و غیرواگیر که بیشترین اشغال تخت‌های بیمارستانی را به خود اختصاص داده اند (نارسایی مزمن قلب (CHF، نارسایی مزمن انسدادی ریه (COPD) و بیماران مبتلا به آسیب عروق مغزی (CVA)، آغاز و اجرای آزمایشی آن به بیمارستان‌های منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، شیراز و بیرجند سپرده شد که هم اکنون در دست اجراست.

او با اشاره به اولین پایش طرح در خردادماه سال جاری، تصریح کرد: حدود یک هزار بیمار با تشخیص بیمار‌های مذکور در طرح پس از ترخیص پیگیری شدند که تقریبا با رضایت‌مندی ۱۰۰ درصدی بیماران و خانواده‌های آنان همراه بوده است. این درحالی است که با توجه به شیوع کووید ۱۹ و تعطیل شدن بخش‌های بستری برای افزایش ظرفیت مراقبت از بیماران مبتلا به کووید در بیمارستان‌های منتخب، تعداد بیماران پیگیری شده کمتر از تعداد هدف ما بوده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه عملکرد کلیه مراکز به صورت میدانی در قالب بازدید‌های ادواری مورد بررسی و پایش قرار گرفته اند، اضافه کرد: با عنایت به اینکه اعداد و ارقام گزارش شده، مربوط به اولین سنجش انجام شده در پروپوزال طرح است، مقایسه آن با اعداد به دست آمده از سنجش‌های بعدی در فاصله زمانی سه ماهه میسر خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.