سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۲ کشور دارای بیشترین جمعیت تحصیل کرده در جهان

آموزش موفقیت آینده یک کشور را تعیین می‌کند، همه کشورها به اهمیت نقش آموزش و پرورش پی بردند اما در رشد افراد تحصیل‌کرده دچار افت و خیز یا پیشرفت و پسرفت هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  گزارش سال ۲۰۱۷ یونسکو نشان می‌دهد تعداد دانشجویان در حال تحصیل در سراسر جهان از مرز ۱۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۰۰ به مرز ۲۰۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ رسیده است. با این حال، هنوز فاصله تحصیلاتی بین شهر‌های کوچک با شهر‌های بزرگ و پایتخت وجود دارد. بیشتر بزرگ‌سالان در کشور‌های پیشرفته باسواد هستند، ولی در کشور‌های توسعه نیافته یا عقب مانده، ضمن اینکه افراد باسواد کمتری وجود دارد؛ کیفیت آموزش‌ها نیز پایین است.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) که می‌توان به یک اتاق فکر برجسته در میان کشور‌های توسعه یافته و دارای اقتصاد پیشرفته تشبیه‌اش کرد؛ سطح تحصیلات اعضای خود را بررسی کرده است.

براساس اطلاعات به دست آمده در سال ۲۰۱۹، افراد تحصیل‌کرده در میان هر دو جنس بین سال‌های ۲۵ تا ۳۴ سال است. در زیر می‌توانید به تحصیل‌کرده‌ترین کشور‌ها و جمعیت‌ها در میان کشور‌های جهان نگاهی بیندازید

هلند (۴۹ درصد)

گزارش OECD نشان می‌دهد آموزش عالی و تحصیلات در میان بزرگ‌سالان هلندی بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ نزدیک به ۸ درصد افزایش پیدا کرده است. این مطالعه تاکید دارد هنوز داشتن یک مدرک تحصیلات عالی، مزایای قابل توجهی در بازار کار دارد.

 ایالات متحده (۵۰.۴ درصد)

علی‌رغم پاداش‌های زیاد در بازار کار برای افرادی که مدارک عالی داشته باشند؛ تعداد کمی از دانشجویان حاضر می‌شوند تحصیلات خود را بیشتر از مدارک دانشگاهی پایه ادامه دهند.

گزارش سازمان OECD می‌گوید در کشور ایالات متحده، سهم بزرگ‌سالان جوان (سن ۲۵ تا ۳۴ سال) با تحصیلات عالی بین سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۸ با افزایش ۸ درصدی به ۴۹ درصد رسیده است.

اما ارقام تحصیل‌کرده‌ها در ایالت‌های مختلف بسیار متنوع و گاهی پنهان است. در سال ۲۰۱۷، این نرخ در ایالت لوئیزیانا و ویرجینیای غربی به ۳۲ درصد و در کلمبیا به ۷۳ درصد می‌رسد.

 انگلیس (۵۱.۸ درصد)

گزارش OEDC نشان می‌دهد اگرچه افراد دارای تحصیلات عالی در بازار کار عملکرد به مراتب بهتری دارند، اما رشته تحصیلی آن‌ها نیز عمیقا تاثیرگذار است.

در انگلیس، میانگین نرخ اشتغال برای بزرگ‌سالان تحصیلات عالی ۵ درصد بیشتر از افرادی است که فقط مدرک متوسطه دارند. این آمار نسبتا کم است. در میان کشور‌های عضو OEDC، فقط ۵ کشور از مزیت اشتغال کمتر برای تحصیلات بالاتر برخوردار هستند. با این حال، نرخ اشتغال برای افرادی که دارای مدرک غیر ارشد کارشناسی یا کارشناسی در انگلیس نسبتا بالا است.

 استرالیا (۵۲.۶ درصد)

گزارش OEDC می‌گوید همچنان در استرالیا بودجه کافی در سیستم آموزش عالی وجود ندارد و اگرچه در سال‌های اخیر تعداد دانشجویان افزایش پیدا کرده است، ولی با کارکنان متناظر در اداره‌ها تناسب ندارد.

سوئیس (۵۲.۷ درصد)

این کشور همچنان سهی بزرگی در تحصیلات عالی بزرگ‌سالان دارد و دومین کشور از نظر مدرک دکتری در میان کشور‌های OECD است. برنامه‌های تحصیل در دوره دکتری برای دانشجویان کشور‌های دیگر بسیار جذاب است.

لوکزامبورگ (۵۵ درصد)

مدرک کارشناسی ارشد متداول‌ترین مدرک تحصیلی در میان بزرگ‌سالان لوکزانبورک بود. مزیت استخدام مدرک کارشناسی ارشد نسبت به لیسانس دو برابر میانگین کشور‌های عضو OECD است.

در این کشور، تعامل میان کار و زندگی از سطح متوسط OECD بالاتر است، ولی وقتی تحصیلات بالاتر می‌رود؛ این تعادل کاهش پیدا می‌کند و روندی مشابه دیگر کشور‌ها پیدا می‌کند.

 لیتوانی (۵۵.۲ درصد)

سطح تحصیلات عالی در این کشور طی یک دهه گذشته افزایش یافته است. بزرگ‌سالان دارای تحصیلات عالی فرصت‌های شغلی بهتری هستند.

گزارش OECD نشان می‌دهد کل هزینه‌های هر دانشجو در لیتوانی در مقایسه با سطح متوسط، به ویژه در سطح عالی، کمتر است. لیتوانی برای هر دانشجو ۷۷۰۰ دلار هزینه می‌خواهد که نسبت به ۱۵۶۰۰ دلار در سطح کشور‌های OECD تقریبا نصف است.

 ایرلند (۵۵.۴ درصد)

چشم‌انداز افرادی که تحصیلات بیشتری دارند؛ شغل و مزایا بالاتر است. گزارش OECD نشان می‌دهد تقریبا نیمی از بزرگ‌سالان (۲۵ تا ۶۴ ساله) در ایرلند (۴۷ درصد) یک مدرک تحصیلی عالی دارند که در میان کشور‌های عضو رتبه بسیار بالایی است.

 ژاپن (۶۱.۵ درصد)

گزارش OEDC می‌گوید ژاپن دارای یک سیستم آموزشی عالی پیشرفته است و دانشجویان آن نسبتا همگن هستند.

بیش از نیمی از افراد ۲۵ تا ۶۴ ساله در سال ۲۰۱۸ به تحصیلات عالیه رسیده‌اند که ۱۳ درصد بیشتر از متوسط OEDC است. اما ژاپن نسبتا دانشجویان بزرگسالان و بین‌المللی کمتری در مقایسه با کشور‌های دیگر دارد.

روسیه (۶۲.۱ درصد)

در حالی‌که روسیه دارای جمعیت تحصیلات عالی بسیار بالایی است؛ هزینه‌های تحصیلات عالیه به طرز شگفت‌انگیزی زیر میانگین OEDC است. هزینه‌های روسیه برای هر دانشجو در سطح عالی برای سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۸.۴۷۹ دلار است.

 کانادا (۶۳ درصد)

سهم بزرگی از مردم در کانادا تحصیلات عالی دارند، ولی درصد کمی در مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری هستند. افرادی که تحصیلات عالی دارند؛ موفقیت‌ها و سطح زندگی و مزایای بالاتری دارند، ولی باز این موارد باعث نشده افراد زیادی سراغ مدارک کارشناسی ارشد و دکتری بروند و از میانگین OEDC پایین‌تر است.

یک چهارم افراد ۲۵ تا ۳۴ ساله یک دوره عالی کوتاه مدت را گذرانده‌اند و تقریبا به همان نسبت دوره لیسانس را گذراندند. در این میان، فقط ۱۰ درصد دوره کارشناسی ارشد و دکترا را می‌گذرانند.

کره جنوبی (۶۹.۸ درصد)

تقریبا هر جوان کره‌ای دارای مدرک دوره متوسطه است و بالاتر است. نرخ اشتغال افرادی که دارای تحصیلات عالی هستند؛ بیش از متوسط OEDC است.

در این گزارش آمده است که حداقل ۹۰ درصد کودکان ۳ تا ۱۷ ساله کره‌ای در سال ۲۰۱۷ و ۸۷ درصد افراد ۱۵ تا ۱۹ ساله در آموزش و پرورش ثبت‌نام کردند. برای جوانان ۲۰ تا ۲۴ ساله، این آمار به ۵۰ درصد می‌رسد.

کره جنوبی بیش از میانگین OEDC برای دوره ابتدایی و آموزش عالی هزینه می‌کند. هزینه تحصیل در بخش خصوصی بسیار بالاتر از بخش عمومی است.

منبع: پزشک

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۱ خرداد ۱۴۰۱
این همه درصد تحصیل کرده های کشورهای دیکه رو گذاشتید یه درصد نسبی هم اگر برای ایران مشخص می کردید بد نبود.
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۶ تير ۱۴۰۰
ایران ۹۹٪ تحصیل کرده
۵٪ سواد دار اصلی
آرش
۱۳:۱۱ ۲۱ دی ۱۴۰۰
تو بیسوادی خودت رو با بقیه جمع نبند.
من واقعا در دوره دانشگاه زحمت کشیدم. و امروز پشیمان هم نیستم.
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۶ تير ۱۴۰۰
ما این همه دکتر داریم مهندس داریم تکنسین داریم
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۶ تير ۱۴۰۰
18 درصد از ایرانی ها تحصیلات دانشگاهی دارند.
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۶ تير ۱۴۰۰
پس ما چی یعنی ایران ما این همه جوان تحصیل کرده داره در امار نیست اخی از ایران عزیز
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۶ تير ۱۴۰۰
پس یعنی کره جنوبی دارای بیشترین تحصیل کرده هاست در دنیا
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۶ تير ۱۴۰۰
تحصیلات درست

نه

بازکردن دکه های آموزشی مثل دانشگاه آزاد و علمی کاربردی و غیرانتفاعی
ناشناس
۱۰:۱۵ ۰۶ تير ۱۴۰۰
الان از نظر شما شریف و علم و صنعت دانشگاهن ؟فعلا که بازار کار تو دست دانشگاه آزادیاست . بازار کار کانادا و آلمان هم دست دانشگاه آزادیاست .
آرش
۱۳:۱۴ ۲۱ دی ۱۴۰۰
شما حتما سهمیه داشتی رفتی دولتی. ما که سهمیه نداشتیم رفتیم آزاد. و غیر انتفاعی و پیام نور اما عرضه داشتیم. از امکانات موجود برداشت کامل کردیم.
بیکاری موجود بعلت ضعف مدیران سهمیه ای و همون کسانی هست که اغلب کیلویی با سهمیه از دانشگاههای دولتی هم سهمیه گرفتند و هم بعدش شدند مدیر دولتی و تصمیم گیر وگرنه اساتید من در دانشگاه‌ها از شریف ترین و باسوادترین اقشار مظلوم جامعه بودند.که هیچ چیز کم نذاشتند.
حامد
۰۹:۵۳ ۰۶ تير ۱۴۰۰
با اون همه دانشگاه که باز کردین ریختین تو خیابون باید نفر اول دنیا میشدیما
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۶ تير ۱۴۰۰
ما که 100درصد کشورمون تحصیل کرده هستن اونم مقطع دکتری
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۶ تير ۱۴۰۰
ایران چند درصد تحصیل کرده دارد؟
Akbar
۰۹:۳۰ ۰۶ تير ۱۴۰۰
تو ایران دانشگاه آزاد پول میگیره مدرک میده بخاطر همین ۹۰٪ مردم ایران تحصیل کرده هستند تو هر روستایی یه داتشگاه آزاد زدن
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۶ تير ۱۴۰۰
باغیرانتفاعی حدود ۹۰ درصد
ناشناس
۱۰:۰۳ ۰۶ تير ۱۴۰۰
تحصیل کرده با سواد یا بی سواد
ناشناس
۱۱:۰۴ ۰۶ تير ۱۴۰۰
کمتر از 18 درصد.
آرش
۱۳:۱۵ ۲۱ دی ۱۴۰۰
در پاسخ به اکبر، آقا شما پول دادی چرا به بقیه نسبت میدی
نرگس
۱۹:۲۶ ۱۷ مرداد ۱۴۰۱
متاسفانه آمار تحصیل کرده های ایران به طرز عجیبی پایینه با اینکه تصدر میکردیم همه دانشگاه رفتن! ۱۸٪ جمعیت تحصیل کرده داره