سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بودجه عمرانی استان اردبیل افزایش یافت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: بودجه عمرانی استان امسال به ۳۱۹ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، داوود شایقی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل در نشست شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: سال گذشته نزدیک به ۲۳۶ میلیارد تومان اعتبار عمرانی به فرمانداران این استان ابلاغ شد که امسال این رقم به ۳۱۹ میلیارد تومان می‌رسد.

او با تاکید بر لزوم توزیع اعتبارات عمرانی بر اساس شاخص‌ها و ضرایب بیان کرد: ضرایب شامل اردبیل ۲۱.۱۳ درصد، شهرستان‌های اصلاندوز، انگوت و سرعین هر یک سه درصد، بیله‌سوار ۸.۳۷ درصد، پارس‌آباد ۱۱.۱۵، خلخال ۱۰.۷۶، کوثر ۴.۹۵، مشگین‌شهر ۱۴.۸۶ درصد، گرمی ۸.۵۲، نمین ۶.۹۴ و نیر ۴.۳۲ درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: امسال سقف اعتبار استانی و سه درصد نفت در قانون بودجه بر اساس اعلام مجلس شورای اسلامی به سازمان برنامه و بودجه مشخص شده است و از این رو اعتباراتی که سال گذشته به صورت سرجمع فرستاده می‌شد، امسال به صورت فصلی ابلاغ می‌شود و انتظار می‌رود مدیران رعایت کنند.

شایقی اظهارکرد: شاخص‌های توازن در کشور در قانون بودجه مشخص شده است و اصلاح آن دست دولت نیست؛ اطلاعات مورد نظر از وزارتخانه‌ها جمع‌آوری و در نهایت به نقاط مختلف کشور ابلاغ شده است و بنابر این امکان دستکاری وجود ندارد.

او تاکید کرد: فهرست مورد نظر در اختیار فرمانداران قرار خواهد گرفت تا مد نظر قرار گیرد، چرا که رعایت آن در تفریق بودجه مورد توجه دیوان محاسبات است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل ادامه داد: تغییری که امسال ایجاد شده این است که فرماندار لازم نیست برای پروژه‌های مجتمع اعتبار بگذارند و مبلغ مورد نیاز با کمک مدیران دستگاه‌ها در شورای برنامه‌ریزی از سرجمع تامین خواهد شد.

شایقی با اشاره به ممنوع بودن پروژه‌های تامین، تغییر و تجهیز ساختمان‌های اداری جز در شهرستان‌های جدید اضافه کرد: توصیه شورای برنامه‌ریزی استان به مدیران است که پروژه‌های جهش تولید و زیرساخت شهرک‌های صنعتی، کشاورزی و گردشگری همچنین پروژه‌هایی که ماهیت اقتصاد مقاومتی یا مطالبات دارند، در کنار طرح‌های با پیشرفت ۸۰ درصد و پروژه‌های قابل بهره‌برداری در سال ۱۴۰۰ جزو اولویت قرار بگیرند.

او با تاکید بر خودداری مدیران از خرد کردن پروژه‌ها ادامه داد: توزیع عادلانه سهم بخش‌ها، روستا‌ها و نقاط محروم از بودجه ابلاغی امسال بر عهده فرمانداران است و در آن دخالتی نمی‌شود، اما انتظار می‌رود مسئولان خود این مساله را مد نظر قرار دهند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل همچنین گفت: امسال در مجلس برای بحث طرح‌های هادی، آب و راه روستایی و عشایری سوای اعتبارات مصوب، ۸۴ میلیارد تومان در اختیار نمایندگان قرار داده است که باید با هماهنگی خود نمایندگان به پروژه‌های مورد نظر با الزاماتی که مورد اشاره قرار گرفت، هزینه شود.

شایقی افزود: بر اساس ابلاغ قطعی دولت ۲۶۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای آب، ۱۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون برای راه و برای سایر طرح‌های روستایی مانند پروژه‌های بنیاد مسکن نیز ۴۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اختصاص داده شد است که البته این‌ها غیر از اعتبار عمرانی استان می‌باشد.

به گفته او، همچنین حدود ۳۸۱ میلیارد تومان برای بحث محرومیت‌زدایی در استان اردبیل در نظر گرفته شده بود که هنوز ابلاغ نشده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل یادآور شد: سال گذشته با کمک دستگاه‌های اجرایی توانستیم به خوبی اعتبارات هزینه‌ای از مطالبات کارکنان را در بحث‌های مختلف جمع کنیم.

شایقی اضافه کرد: سال گذشته در حوزه عمرانی بر اساس شاخص جمعیتی مبنای سازمان برنامه و بودجه کشور، سهم استان اردبیل حدود ۲ درصد (برابر با یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان) بود و با میانگین تخصیص ۴۰ تا ۵۰ درصدی، به چیزی بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان می‌رسید.

او با اشاره به اینکه عملکرد بودجه سال گذشته در استان اردبیل نزدیک به سه هزار میلیارد تومان بود، تشریح کرد: یک هزار میلیارد تومان تنها برای راه‌آهن تخصیص گرفتیم که اقدامی بی‌نظیر بود یا در بحث راه‌ها سه هزار درصد رشد اعتبار داشتیم و در بحث آب یا پروژه‌های ملی دستگاه‌ها خدمات و اعتبارات خوبی در بخش زیرساختی از جمله زیرساخت‌های کشاورزی، شهرک‌های صنعتی و گردشگری جذب شد.

شایقی افزود: دستور‌های پرداخت موردی از رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گرفته شد؛ از جمله با پیگیری‌های مستمر در سه ماه گذشته از سال جاری حدود یک هزار و ۱۳۸ میلیارد تومان تخصیص یافت.

او بیان کرد: بحث فروش اموال همچنان جزو برنامه استان است و بنابر این مدیران دستگاه‌های اجرایی موضوع را در دستور کار قرار دهند تا در نهایت برای اجرای پروژه‌های اولویت‌دار به خود دستگاه‌ها برگشت داده شود.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.