سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عطوان: هراس آمریکا از ائتلاف روسیه و چین موجب بلند کردن پرچم سفید در افغانستان شد

سردبیر روزنامه رای الیوم با اشاره به تلاش آمریکا برای تمرکز به اقدامات چین و روسیه پس از خروج افغانستان، از آنکارا برای گرفتن جای واشنگتن در این کشور انتقاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم، در تحلیل هفتگی خود به تصمیم آمریکا برای خارج کردن همه آتشبار‌های موشکی پاتریوت و تاد از عربستان سعودی، کویت، اردن و عراق و نیز خارج کردن نیرو‌های این کشور از افغانستان پرداخت و هدف آن را تمرکز بر ائتلاف روسیه و چین دانست.

او گفت: آمریکا پس از ۲۰ سال و صرف هزینه سنگین ۲ تریلیون دلاری و از دست دادن بیش از ۳ هزار نظامی خود و زخمی شدن بیش از ۲۵ هزار نفر تصمیم گرفت پرچم سفید را بلند کند و راه فرار از افغانستان در پیش بگیرد. اما چرا؟ چون آمریکا می‌خواهد توجه خود را بر جنوب شرق آسیا و ائتلاف چین و روسیه متمرکز کند.

سردبیر رای الیوم در ادامه به موضوع اصلی سخنان خود در این تحلیل هفتگی پرداخت و گفت: سامانه موشکی تاد در اصل برای مقابله با موشک‌های راهبردی روسیه است که قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای هستند و آمریکا این سامانه را در زمان دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق خود، در عربستان سعودی مستقر کرد، زیرا می‌خواست پول آن را بگیرد و این سامانه را در عربستان مستقر کرد تا به آن‌ها برای مقابله با موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) اطمینان خاطر بدهد و تا جای امکان پول بیشتری از آن‌ها بگیرد. اما موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) مناطق مختلف عربستان و شاهرگ تاسیسات نفتی این کشور را هدف قرار داد و حتی به ریاض هم رسید و سامانه موشکی آمریکا در مقابله با موشک‌های حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) ناکام ماند و شکست خورد، زیرا آنچه درباره قدرت این موشک‌ها گفته می‌شد دروغی بیش نبود.

عطوان در ادامه افزود: الان جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، فهمیده که در خاورمیانه شکست خورده است به همین سبب تصمیم به انتقال این سامانه‌ها گرفته است. آن‌ها که تا دیروز حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) را تروریست می‌نامیدند اکنون آن‌ها را به رسمیت می‌شناسند و می‌گویند حوثی‌ها یکی از گروه‌های اصلی جامعه یمن هستند. تیم لیندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن، اعلام کرد «حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) بخش اساسی روند سیاسی در یمن هستند و ما آن‌ها را به رسمیت می‌شناسیم». اما حوثی‌ها (جنبش انصارالله یمن) چه واکنشی نشان دادند؟ گفتند ما نیازی نداریم که شما ما را به رسمیت بشناسید و قانونی بدانید. ما پیروز هستیم. ما شش سال مقاومت کردیم و الان پیروز شدیم، نه شما را می‌خواهیم و نه به رسمیت شناختن شما را. چرا آمریکا به دیگران مشروعیت می‌دهد؟

او گفت: این آمریکا خودش همه مشروعیت‌ها را از بین می‌برد و مثلا طالبان را تروریست می‌داند و سپس با آن مذاکره می‌کند و هر امتیازی می‌خواهند به آن‌ها می‌دهد. آمریکا می‌خواهد منطقه را ترک کند، اما نمایندگان خود را در منطقه بگذارد. نماینده این کشور در افغانستان هم ترکیه است. آقای رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، تو از سیاست‌های اشتباه خودت عبرت نگرفتی؟ مهمترین بند نشست‌های برلین درباره لیبی اخراج نیرو‌های بیگانه و مزدور است که شما (ترکیه) آن‌ها را به لیبی اعزام کردید، حالا می‌خواهید امنیت فرودگاه کابل را بر عهده بگیرد.

سردبیر روزنامه رای الیوم در ادامه سخنانش افزود: این دامی است که برای ترکیه پهن شده است. چرا می‌خواهید نماینده آمریکا در افغانستان باشید؟ شما که به سبب خرید موشک از روسیه با آمریکا اختلاف دارید. چرا به آمریکا خدمت می‌کنید؟ یا پاکستان به شما اجازه می‌دهد بیایید و در افغانستان نفوذ کنید و از مسئله طایفه‌ای و مذهبی و شیعه و سنی بهره برداری کنید؟ این مسئله دیگر جواب نمی‌دهد. چه کسی نماینده آمریکا در خلیج (فارس) خواهد بود؟ آیا می‌خواهد اسرائیل را نماینده خودش در خلیج (فارس) کند و سامانه گنبد آهنین را به جای سامانه پاتریوت مستقر کند. گنبد آهنین که در مقابل موشک‌های حماس هم کاری از پیش نبرد. حالا مثلا اسرائیل می‌خواهد بیاید و از عربستان و امارات و بحرین حمایت کند.

آمریکا از ائتلاف روسیه و چین هراس دارد. دیدار اخیر بایدن و پوتین در ژنو شکست خورد. هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا ائتلاف روسیه و چین را بزرگترین خطر برای غرب دانست و این را به ترامپ گفت و اکنون هم به بایدن گفته است به همین سبب آمریکا همه توجه خود را بر این مسئله متمرکز کرده است.

سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم در ادامه قبل از پرداختن به این موضوعات به کشته شدن نزار بنات، فعال سیاسی فلسطینی، به دست نیرو‌های امنیتی فلسطینی، اشاره کرد و گفت: نیرو‌های امنیتی فلسطین نه تنها از هرگونه تحرک و قیام علیه رژیم اشغالگر جلوگیری می‌کنند بلکه روزنامه‌نگاران و خبرنگاران را نیز به قتل می‌رسانند. نزار بنات انسان مسالمت‌جویی بود که وقتی ویدئو‌های او را می‌بینید متوجه می‌شوید انسانی صادق است و از صمیم قلب سخن می‌گوید و مخالف تشکیلات خودگردان فلسطین و پیمان اسلو است. چرا ساعت سه صبح با آن همه نیروی مسلح برای بازداشت وی می‌روند و پس از ساعتی او را به قتل می‌رسانند و جسد وی را تحویل می‌دهند؟ این برای تشکیلات خودگردان ننگ نیست؟ واقعا زشت است. پس از پیروزی بزرگ مقاومت غزه که همه محاسبات اسرائیل را به هم ریخت، شما یک انسان بی‌گناه را اینگونه می‌کشید؟

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.