سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غذا‌هایی که باعث تشدید بیش فعالی در کودکان می‌شود

متخصصان آمریکایی می‌گویند مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند اختلال کم توجهی – بیش فعالی در کودکان را تشدید کند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از اِوری دِی هلث، اختلال کم توجهی – بیش فعالی (ADHD) یک اختلال رفتاری رشدی است. در این اختلال فرد توانایی دقت و تمرکز بر روی یک موضوع را نداشته و در نتیجه یادگیری در وی کند است. به طور معمول این افراد از فعالیت بدنی بسیار بالا برخوردار هستند.

سال‌هاست که پزشکان براساس تحقیقاتی که انجام شده است، معتقدند مصرف برخی موادغذایی می‌تواند باعث تشدید اختلال بیش فعالی شود. از این رو، داشتن یک رژیم غذایی سالم برای این افراد ضروری است. با این حال، این مواد غذایی دلیل اختلال کم توجهی – بیش فعالی در فرد نیست بلکه مصرف آن‌ها باعث تشدید علائم این اختلال می‌شود.

مواد غذایی که این افراد باید از مصرف آن‌ها اجتناب کنند شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- آبنبات

در حقیقت آبنبات‌ها سرشار از شکر و رنگ مصنوعی هستند. این موضوع بدترین ترکیب برای کودکان مبتلا به بیش فعالی است. تحقیقات نشان داده است هر دو این مواد می‌توانند باعث تشدید علائم اختلال بیش فعالی در کودکان شوند.

۲- نوشابه، کافئین، شربت‌های دارای سطح بالای فروکتوز

بی تردید کسانی که به اختلال کم توجهی – بیش فعالی مبتلا هستند باید نوشابه را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند. نوشیدنی‌های حاوی کافئین، فروکتوز و نیز شکر بالا باعث تشدید علائم اختلال بیش فعالی می‌شود. همچنین نوشیدنی‌های انرژی زا نیز در همین دسته قرار می‌گیرند.

۳- میوه‌های یخ زده

گرچه میوه‌ها و سبزیجات یک انتخاب سالم برای افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی هستند، اما نوع یخ زده آن‌ها حاوی رنگ‌های مصنوعی است و می‌تواند علائم این اختلال را تشدید کند.

۴- غذا‌های دریایی

بی تردید غذا‌های دریایی مانند ماهی دارای خواص زیادی است، اما تحقیقات نشان داده است ماهی‌ها دارای سطحی از جیوه هستند که در بلند مدت این موضوع می‌تواند باعث تشدید اختلال بیش فعالی در کودکان شود. بدترین ماهی‌ها برای این گروه، ماهی‌هایی مانند شاه ماهی، شمشیر ماهی و کاشی ماهی است.

در حقیقت جیوه مانند سلولز بسیار سخت در دستگاه گوارش هضم می‌شود و می‌تواند در بلند مدت در مغز تجمع کند. این موضوع می‌تواند باعث بیش فعالی شود. از این رو، توصیه می‌شود افراد مبتلا به بیش فعالی درباره ماهی مناسب با یک متخصص تغذیه مشورت کنند.

در پایان متخصصان تاکید دارند به طور کلی هر ماده غذایی که باعث ایجاد حساسیت در افراد مبتلا به اختلال کم توجهی – بیش فعالی می‌شود، می‌تواند علائم بیماری آن‌ها را تشدید کند. برخی از رایج‌ترین این مواد غذایی شامل شیر، شکلات، سویا، گندم، تخم مرغ، حبوبات، ذرت، گوجه فرنگی، انگور و مرکبات است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.