سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برداشت بیش از ۱۰۰۰ تن دانه روغنی کلزا در مشهد

مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت: ۱۰۰۰ تن دانه روغنی کلزا به ارزش حدود ۱۱۰ میلیارد ریال از مزارع کلزا مشهد برداشت شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سعید خوش‌قامت مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت: با هدف کاهش واردات روغن خوراکی و بهبود سطح معیشت کشاورزان، با تلاش و کوشش روز افزون این عزیزان، سطح کشت کلزا در شهرستان مشهد بیش از ۱۵۰۰ هکتار بود که با توجه به خشکسالی و سرمازدگی بیش از ۱۰۰۰ هکتار از مزارع کلزا از بین رفت.

او افزود: امسال حدود ۱۰۰۰ تن دانه روغنی کلزا به ارزش حدود ۱۱۰ میلیارد ریال از این اراضی برداشت و خریداری و جهت استحصال روغن به کارخانه‌های تولید روغن حمل شد.

مدیر جهاد کشاورزی مشهد با بیان اینکه توسعه سطح زیر کشت این دانه روغنی به عنوان یک محصول استراتژیک در مشهد به عنوان بخشی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در کشور محسوب می‌شود، ادامه داد: با توسعه کشت این دانه روغنی و استحصال روغن آن در شهرستان، بخشی از روغن مورد نیاز کشور تأمین شده و نیاز به واردات روغن کمتر می‌شود.

خوش‌قامت بیان کرد: کلزا از جمله محصولات راهبردی بخش کشاورزی به شمار می‌رود که حمایت از کشت آن به جای سایر محصولات پرآب بر، مورد توجه جدی قرار گرفته است.

او تصریح کرد: گیاه کلزا یکی از گیاهان دانه روغنی مهم، دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است؛ دانه کلزا دارای ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است، رقم اصلاح شده کلزا، که امروزه کانولا خوانده می‌شود، از مقدار کمتری اروسیک اسید و گلوکوزینولات برخوردار است و به علت محتوای کمتر مواد ضد تغذیه‌ای، برای مصرف انسان و تک معده‌ای‌ها نسبت به رقم غیر اصلاح شده یا همان کلزا، مناسب‌تر است.

مدیر جهاد کشاورزی مشهد تاکید کرد: تفاله دانه کلزا پس از روغن‌گیری به عنوان علوفه دام مصرف می‌شود. کلزا نیز مانند سایر گیاهان دیگر مورد حمله، خسارت آفات و بیماری‌های مختلفی قرار می‌گیرد که شدت و ضعف آن‌ها در مناطق مختلف متفاوت است؛ به علت میزان روغن موجود در دانه‌های گیاه کلزا، این گیاه برای سده‌های پی در پی کشت می‌شود.

انتهای پیام//ف.ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.