به گزارش خبرنگر گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: برای نخستین بار گیاه دارویی سیاه دانه در بیش از چهار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به بار نشست.
او افزود: متوسط برداشت سیاه دانه در هرهکتار یک تن است و پیش ببینی میشود ۴۰۰ تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود
امیریان اضافه کرد: نیاز آبی کم، رعایت تناوب زراعی، اصلاح خاک، افزایش بهرهوری، درآمد مناسب، ارتقای معیشت و رونق اقتصادی خانوار روستایی از مزایای کشت گیاه دارویی سیاه دانه است.
گیاه داروئی سیاه دانه یک کشت پربازده است که علاوه بر افزایش درآمد موجب رونق کشاورزی و تنوع کشت محصولات میشود. مصرف سیاه دانه برای زنان شیرده مفید است، زیرا باعث افزایش ترشح شیر میشود. نامهای دیگر سیاه دانه، سیاه تخمه، سرنیچ سیاه، سنوخ سیاه، کمون اسود، شونیز، شونوز و کمون هندی است. سیاه دانه دارای روغنی بسیار معطر و دارای ویتامین آ. ای. دی (E، A و D) نیز است.
خواص سیاه دانه، شامل اثرات ضد میکروب، ضد سرطان، ضد حساسیت، ضد ویروس، شیرافزا، ادرارآور، کاهش دهنده اوره خون، محرک سیستم ایمنی بدن، محافظ کبد، مقوی معده، محرک تنفس و اثرات دیگر است.
سیاه دانه یا شونیز یا حبه السودا با نام علمی Nigella Sativa تخم گیاهی است تند بو که مغز آن سفید است، و دارای خواص درمانی زیادی نیز است.
سیاه دانه طعمی تلخ دارد و به عنوان ادویه در مواد غذایی به خصوص ترشیجات استفاده میشود و این دانه بومی جنوب غربی آسیاست و از قدیم به عنوان ضد انگل، ضد باکتری و مسهل استفاده میکردند.
مطالعات منتشر شده در نشریه هندی Physiology and Pharmacology در سال ۲۰۱۰ نشان میدهد که دو گرم سیا دانه در روز، مقاومت بدن نسبت به انسولین را کاهش داده و سبب کاهش قند ناشتا میشود.
مطالعات منتشر شده در نشریه Fundamental & Clinical Pharmacology نشان میدهد که ۱۰۰ میلی گرم عصاره سیاه دانه روزی دوبار و به مدت دو ماه، سبب کاهش فشار خون میشود. همچنین مصرف سیاه دانه در طب اسلامی تاکید شده است.
میرطالبی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: سطح برداشت گندم آبی و دیم در این شهرستان بیش از ۲۰هزار هکتار است که از این میزان قریب به ۱۷هزار هکتار به کشت آبی و سه هزار هکتار به کشت گندم دیم در شهرستان اختصاص دارد.
او با اشاره به وقوع خشکسالی و کاهش بارندگی، افزود: پیش بینی میشود میزان تولید گندم دیم شهرستان ۷۰درصد کاهش یابد.
میرطالبی با بیان اینکه ۱۳مرکز خرید در سطح شهرستان جانمایی و آماده انجام خرید تضمینی گندم هستند، اضافه کرد: پیش بینی میشود با تلاش کشاورزان حدود ۸۰ هزار تُن گندم در مزارع تولید شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: هماهنگیهای لازم با شهرستانهای مختلف برای حضور بیش از ۱۱۰دستگاه کمباین برای برداشت گندم در شهرستان صورت گرفته است.
مهدی امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده گفت: با توجه به نیاز کشور به تامین روغن، امسال بیش از ۷۰ هکتار از مزارع این شهرستان به کشت ارقام جدید کلزا اختصاص یافت.
او افزود: متوسط برداشت کلزا در آباده ۲ و ۴ دهم تن در هر هکتار است و پیش بینی میشود بیش از ۲۰۰ تن کلزا در این شهرستان برداشت شود.
برداشت کلزا در شهرستان آباده تا نیمه تیرماه ادامه دارد.
کشت دانههای روغنی از جمله کلزا از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برای خودکفایی در تولید روغن خوراکی در برنامه ششم توسعه است تا با تلاش کشاورزان و حمایت دستگاه ها، کشور از چالشهای جدی تولید دانههای روغنی و تولید روغن خوراکی خارج شود.
عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار گفت: برداشت کلزا از صد هکتار زمینهای کشاورزی این شهرستان آغاز شده است.
او با اشاره به اینکه متوسط عملکرد کلزا در مزارع شهرستان کوار حدود سه تن در هکتار است افزود: با توجه به ارزیابیها پیش بینی میشود حدود ۳۰۰ تن محصول از مزارع این شهرستان برداشت شود.
جوکار با بیان اینکه ارقام کشت شده با توجه به انجام طرحهای مقایسه ارقام در سالهای گذشته و مشخص شدن ارقام مقاوم با عملکرد بالا، رقم ناتالی وماراتون است، اظهار داشت: در سال زراعی جاری نیز طرح مقایسه ارقام کلزا در هفت رقم برای شناسایی و انتخاب ارقام مناسب شهرستان در سالهای آینده در دست اجرا است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار گفت: با پیگیریهای انجام شده مرکزخرید کلزا درشهرستان راه اندازی شده است و محصول کلزا به صورت تضمینی توسط دولت به قیمت ۱۱ هزار تومان از کشاورزان خریداری میشود.
انتهای پیام/