سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمد اصفهانی دوباره دکتر شد!

به بهانه اعطای گواهی نامه درجه یک هنر به خواننده مشهور موسیقی ایران، کارنامه هنری او را مرور کرده‌ایم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  دکتر محمد اصفهانی گواهی نامه درجه یک هنری در رشته خوانندگی موسیقی ایرانی را دریافت کرد. گواهی نامه درجه یک هنری، از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای هنرمندان صادر می‌شود و معادل درجه علمی دکترا برای هنرمندان محسوب می‌شود. پیش از این، برای همایون شجریان در رشته آواز گواهی درجه یک هنری نیز صادر شده بود. محمد اصفهانی، ۱۱ روز دیگر ۵۵ ساله می‌شود و این روز‌ها در حال تهیه و تدارک آلبوم جدید خود است. این خواننده و آهنگ ساز پاپ و سنتی، نزدیک به ۳ دهه است که در عرصه موسیقی کشور فعالیت می‌کند و فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشته و توانسته‌است جایگاه خود را به عنوان یک خواننده درجه یک، در حافظه جمعی مردم ثابت کند.


بیشتر بخوانید


قدم‌های آهسته و پیوسته
محمد اصفهانی اولین کار حرفه‌ای خود را با اجرای تیتراژ سریال آوای فاخته در سال ۷۳ آغاز کرد. هرچند چهره او پیشتر در یک مراسم ملی دیده شده بود؛ اصفهانی در دوازدهم بهمن سال ۵۷ و ورود امام خمینی (ره) به ایران، زمانی که تنها ۱۲ سال داشت، مسئول تلاوت قرآن در مراسم بهشت زهرا بود. به هر حال، روند خوانندگی برای وی  تا سال ۷۷ با تیتراژخوانی سریال‌های «تنهاترین سردار»، «پهلوانان نمی‌میرند» و آزمون و خطا برای معرفی به عنوان یک خواننده صاحب صدا و مسلط بر موسیقی، ادامه پیدا کرد و این، یک شروع موفق برای ادامه مسیر او در عرصه موسیقی بود.

«حسرت» موفق اصفهانی
برگزاری اولین جشنواره موسیقی پاپ در سال ۷۷ و اقبال مردم به این نوع موسیقی، مقدمه شروع موج نو موسیقی پاپ در سال‌های پایانی دهه ۷۰ شد. اتفاقی که باعث شد برخی خواننده‌های سنتی، گریزی به پاپ نیز داشته باشند. محمد اصفهانی در این سال‌ها «حسرت»، چهارمین آلبوم خود را که در زمره موفق‌ترین‌ها و پرفروش‌ترین آلبوم‌های آن دوره قرار گرفت، منتشر کرد. گفته می‌شود که این آلبوم، در آن دوره حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار کاست و حدود ۱۰۰ هزار حلقه سی. دی فروش داشته است. اصفهانی در سال آخر دهه ۷۰ در آلبوم «تن‌ها ماندم»، بازخوانی را امتحان و آثار همایون خرم، از جمله «غوغای ستارگان» را دوباره اجرا کرد.

کلاس آنلاین برای پاپ‌خوان‌ها
دهه ۸۰ برای محمد اصفهانی، با یک موفقیت و حاشیه رقم خورد. انتشار آلبوم «نون و دلقک» در سال ۸۱ که ویدئو کلیپ آن را با تصاویر چارلی چاپلین ساخته بودند، دلیل این حاشیه شد. بابک بیات، فریدون شهبازیان، آریا عظیمی‌نژاد و دکتر اصفهانی از جمله آهنگ سازان این آلبوم موفق و پرفروش بودند. آهنگ «آسیمه‌سر» با شعر اکبر آزاد و آهنگ‌سازی بابک بیات، یکی از شاه‌قطعه‌های این آلبوم محسوب می‌شود که در ذهن مردم ماندگار شده است. محمد اصفهانی ادامه دهه ۸۰ را با دو آلبوم «برکت» و «بی‌واژه» به پایان رساند. این خواننده در دهه ۹۰، گزیده‌کارتر از قبل به فعالیت اش ادامه داد و حتی می‌توان گفت کم‌کارتر از دوره‌های پیشین خود شد. هرچند بازار آشفته موسیقی پاپ، با حضور خواننده‌هایی که یک شبه ظهور می‌کنند و آهنگ‌هایشان به واسطه برندینگ و تجارت موسیقی، گُل می‌کند، جا را برای خواننده‌ای مانند محمد اصفهانی تنگ نمی‌کنند، اما حضور مداوم او در موسیقی که به نوعی ارائه حالت استاندارد موسیقی پاپ است، می‌تواند یک کلاس درس برای کسانی باشد که دوست دارند روزی روی صحنه، پشت میکروفون بایستند و تاریخ انقضایشان تنها چند ماه یا یک سال نباشد.

منبع: روزنامه خراسان 

انتهای پیام/

انتشار این خبر دلیل برتایید محتوای آن نیست و صرفا از روزنامه خراسان بازنشر شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.