سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در مراسم گرامیداشت کیارستمی مطرح شد؛

شهاب حسینی: عباس کیارستمی ادیب و متفکر به زبان و ادبیات سینما بود

شهاب حسینی در مراسم گرامیداشت عباس کیارستمی گفت: هنر سینما یک زبان است و عباس کیارستمی اندیشمند، ادیب و متفکر به زبان و ادبیات سینما بود.

به گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق گزارش رسیده، همزمان با اول تیر ماه سالروز تولد عباس کیارستمی، بزرگداشتی در موزه سینما برای این کارگردان و هنرمند سینما برگزار شد و به بهانه این بزرگداشت، جشنواره جایزه بین المللی عکس ۵ نیز برگزیدگان اش را معرفی کرد.

در ابتدای این مراسم قطعاتی با نوازندگی پیانو سیاوش دمیریان و آواز رضا پورخلیلی برای مخاطبان اجرا شد.

در شروع مراسم مجری این برنامه ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: امسال افتتاحیه دومین دوره جشنواره جایزه بین المللی «عکس۵» با حضور عزیزانی چون لیلی گلستان، ابراهیم حقیقی، رضا بانگیز، شهاب حسینی، مهدی پاکدل و... برگزار می‌شود. همچنین امسال به دلیل حضور نمایندگان سفارت‌ها این برنامه به صورت دو زبانه برای مخاطبان اجرا می‌شود. این جشنواره به دلیل تک درخت در شهرستان آرو که عباس کیارستمی در فصول مختلف از این درخت عکاسی کرده است شکل گرفته که ما تصمیم گرفتیم هر سال این جشنواره همزمان با سالروز تولد این کارگردان برجسته برگزار شود.

سمبل این دوره از جشنواره توسط رضا بانگیز ساخته و طراحی شده بود و موضوع مهم دیگر حضور لیلی گلستان به عنوان داور و عضو شورای سیاست گذاری است که حضور ایشان سبب دلگرمی همه ما شده است.

در ادامه مستندی از مهدی شادی زاده با حضور رضا بانگیز برای مخاطبان پخش شد که در این مستند رضا بانگیز درباره عباس کیارستمی و تک درخت صحبت کرد.
سپس شهاب حسینی به صحنه رفت و درباره عباس کیارستمی گفت: خیلی خوشحالم که فرصتی پیش آمد تا درباره استاد عباس کیارستمی صحبت کنم. هنر سینما ریشه در دریافت‌هایی دارد که همه ما از زندگی داریم و برای نشان دادن این دریافت‌ها از راه‌های مختلف استفاده می‌کنیم. همه ما بعد از زبان مادری زبان‌های دیگر را انتخاب می‌کنیم تا این دریافت‌ها را به گوش دیگران برسانیم.

این بازیگر در ادامه بیان کرد: هنر سینما یک زبان است و دارای قواعد خاص خودش است. هر کس باید توانایی‌های خود را پیدا کند و به زبان‌های دیگر صحبت کند، اما مهم این است با آن زبان چه حسی را می‌خواهیم منتقل کنیم. عکس خیلی مهم است، چون نوع دیدگاه عکاس را درباره یک سوژه نشان می‌دهد. همچنین می‌توانیم هنر سینما را یک زبان بدانیم. عباس کیارستمی اندیشمند، ادیب و متفکر به زبان و ادبیات سینما بود.

در ادامه این مراسم مهدی شادی زاده دبیر و موسس این جشنواره خاطرنشان کرد: برای این جشنواره چند جوان کنار هم جمع شدند تا بتوانند اتفاقی را به صورت مستقل رقم بزنند. گاهی همه راه‌ها بسته می‌شد، ولی حضور لیلی گلستان دلگرمی همه ما بود. همچنین مدیران بسیاری در این راه ما را کمک کردند تا به شکل مستقل این جشنواره بین المللی برگزار شود. عباس کیارستمی در هر کاری موج نویی را به همراه می‌آورد و ما دوست داشتیم موج نویی که در عکاسی دوست داشت همان را اجرا کنیم. در این دوره داوران شهرام کریمی، فرهاد نصیری، کیارنگ علائی و تیما جم زحمات زیادی کشیدند که در این جمع از همه آن‌ها تشکر می‌کنم. این جشنواره حامیانی، چون گالری گلستان، گالری شیرین و موزه هنر‌های معاصر داشت که در این راه همراه ما بودند و از مهران عباسی که در این راه با ما همکاری داشت قدردانی می‌کنم.

در ادامه فرهود نصیری درباره این جشنواره گفت: برای شکل گیری این جشنواره شش ماه بی وقفه و شبانه روز تلاش کردیم تا به بهترین شکل و در شأن عباس کیارستمی برگزار شود. خیلی از عزیزان ما را حمایت کردند و بسیاری از آن‌ها هنرمندان خارجی بودند که این حمایت‌ها به خاطر اعتبار عباس کیارستمی است و نام این هنرمند مانند گرین کارت فرهنگی است که کشور‌ها را به هم وصل می‌کند. ما با هنرمندان خارجی مستر کلاس‌هایی به صورت لایو داشتیم که اگر بیماری کرونا نبود امروز این عزیزان در کنار ما و در این جشنواره حضور داشتند.

سپس بخشی از این مستر‌ها و پارت آف‌ها برای مخاطبان نمایش داده شد.

در ادامه این مراسم حسین پاکدل درباره عباس کیارستمی تاکید کرد: باد جهشش را خودش انتخاب می‌کند، هوا را تازه می‌کند و آلودگی را دور می‌کند. اگر باد نبود هستی کپک می‌زد و اگر در سینما عباس کیارستمی نبود مطمئن هستم فرهنگ و هنر ما چیزی کم داشت. باد سکون ندارد و عباس کیارستمی هم اینگونه بود. منشا باد خورشید است و منشا کیارستمی خودش بود که از داشته هایش خوب استفاده می‌کرد. باد را نمی‌توانیم محصور کنیم همانطور که هنر کیارستمی را نمی‌توانیم محصور کنیم.

وی افزود: مستقل‌ترین هنرمند زمانه ما این کارگردان بزرگ بود. کافی است یک لحظه زندگی بدون باد را تصور کنیم پس نمی‌توانیم یک لحظه نبود کیارستمی را در فرهنگمان تصور کنیم. زبان ساده باد را همه می‌فهمند همان طور که زبان کیارستمی مانند باد ساده و روان بود. سماجت باد تحسین برانگیز است و کیارستمی هم با سماجت تلاش می‌کرد صخره‌های مخالف را تبدیل به صخره‌های موافق کند.

سپس در ادامه این مراسم ابراهیم حقیقی درباره این هنرمند گرانقدر بیان کرد: خیلی خوشایند نیست درباره دوستانی صحبت کنیم که ما را تنها گذاشتند و از دنیا رفته اند. در این مکان بهتر است یادی از عزت الله انتظامی کنیم، زیرا تولد او ۳۱ خرداد است و این دو عزیز وزنه مهمی در سینما و تئاتر ما هستند. عباس کیارستمی یک جا ساکن نبود و همیشه در حال کار کردن بود. دوم اسفند ۱۳۹۴ کیارستمی مطلع شد که عارضه‌ای پیدا کرده و نوروز ۱۳۹۵ بستری شد و در ۱۴ تیر ماه باد او را برد و به پاییز نکشید. جامعه هنرمندان در تمام دنیا مظلوم‌ترین هستند و ما نتوانستیم جلوی جامعه پزشکی بایستیم و عباس کیارستمی به خاطر یک خطای پزشکی از دنیا رفت و حتی عذرخواهی هم نکردند. این هنرمند همیشه در آثارش درباره عشق و مرگ صحبت می‌کند و در لایه‌های پنهان آثارش همیشه از دست دادن وجود دارد. این هنرمند عزیز همیشه می‌گفت سینما بزرگ‌ترین دروغی است که در پی روایت حقیقت است.

سپس مستندی از ژان میشل فرودون درباره عباس کیارستمی برای حاضرین پخش شد. همچنین کلیپی از آثار برگزیده که شامل ۳۵ عکس بود برای مخاطبان نمایش داده شد و فرهود نصیری درباره این بخش گفت: قرار است این آثار به صورت آنلاین در گالری بلوراینو نمایش و به فروش برسد. در ادامه کلیپ آثار برتر پخش شد و لیلی گلستان جایزه ویژه گلستان را به علی گندمی اهدا کرد.

در ادامه جایزه ویژه فوجی فیلم که شامل یک دوربین XT۳۰ بود توسط فرزاد صدیق زاده نماینده فوجی فیلم به سعید رضوانیان اهدا شد.

سعید رضوانیان درباره این جایزه گفت: خیلی خوشحالم که این جایزه را در بزرگداشت عباس کیارستمی گرفتم و بهتر است در این محفل از دو معلم معنوی خود بهرام بیضایی و محمدرضا اصلانی هم یاد کنم. بهتر است تا اساتید زنده هستند یادی از آن‌ها کنیم.

در پایان این مراسم مجسمه تک درخت به نماینده سفارت فرانسه اهدا شد و فرهود نصیری گفت: قرار است هر سال نماد جشنواره را به یکی از نمایندگان سفارت‌ها اهدا کنیم که امسال به دلیل اینکه پمپیدو به مدت سه ماه آثار عباس کیارستمی را به نمایش گذاشته است به همین دلیل تصمیم گرفتیم امسال این مجسمه را به نماینده فرانسه بدهیم.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.