به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از صبح کابل، سازمانهای دیاسپورای هزاره، وضعیت پناهجویان هزاره در اندونزیا و یونان را به شدت نگرانکننده خوانده است.
در بیانیهای که از سوی سازمانهای دیاسپورای هزاره نشر شده، آمده است که بر اساس آمار موجود، بیشتر از ۷۶۰۰ پناهجو و پناهندهی هزاره، به شمول زنان و کودکان، در اندونزیا زندگی میکنند.
بر اساس بیانیه، شمار زیادی از این پناهجویان و پناهندگان، توسط کمیساریای عالی سازمان ملل متحد، به عنوان مهاجر شناخته شده اند؛ اما، هنوز منتظر اسکان مجدد در کشور سومی استند.
در بیانیه، آمده است: «اندونزیا، کنوانسیون پناهندگان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در سال ۱۹۵۱ را تصویب نکرده و از این رو، هیچ حمایتی از سازوکار تسویهی حساب، همان گونه که در چارچوبهای حقوقی بینالمللی گنجانیده شده، نکرده و به همین دلیل، این پناهندگان و پناهجویان، از حقوق ابتدایی انسانی خود مانند حق تحصیل و استخدام در کار، محروم مانده اند.»
سازمانهای دیاسپورای هزاره، گفته است که تعلیق طرح اسکان مجدد در چهار سال گذشته، آسیب روحی و روانی سنگینی بر این پناهندگان و پناهجویان وارد کرده؛ طوری که ۱۱ نفر آنها خودکشی کرده اند.
در بیانیه آمده است که در حال حاضر، هزاران پناهجوی هزاره، در شرایط غیرانسانی در یونان زندگی میکنند و اکثر آنها، خانوادههایی اند که پس از سال ۲۰۱۵ میلادی، وارد این کشور شده اند.
در بیانیه، به وضعیت هزارهها در افغانستان و پاکستان نیز اشاره شده و آمده است که هزارهها در افغانستان، قربانی ستم تاریخی، تبعیض سیستماتیک، اقدامات خشونتآمیز و نسلکشی اند.
بر اساس بیانیه، در حال حاضر، هیچ جایی در افغانستان برای هزارهها امن نیست و آنها نمیتوانند به مکانهای دیگر داخل افغانستان سفر کنند؛ زیرا گروههای هراسافگن، به ویژه طالبان، وسایل نقلیهی مسافربری را متوقف و مسافران هزاره را از میان سایر سرنشینان جدا کرده و میکشند.
سازمانهای دیاسپورای هزاره، گفته است که با وجود ادامهی کشتار گستردهی هزارهها، دولت افغانستان در راستای جلوگیری از آن، سهلانگاری کرده و در تأمین امنیت آنها ناکام بوده است.
در بیانیه، آمده است که در ۲۰ سال گذشته، هزارههای پاکستان نیز به طور سیستماتیک توسط گروههای تندرو هدف قرار گرفته و کشته شده اند و در حال حاضر، آنها در شهر هزاره و مهرآباد پاکستان، زاغهنشینی میکنند و خارج از این محدودهها، در امان نیستند.
در بیانیه، از کمیساریای عالی سازمان ملل متحد، خواسته شده تا با توجه به افزایش تهدیدات امنیتی علیه هزارهها، برای رسیدگی به پروندههای مهاجرت هزارهها در اندونزیا، یونان، ترکیه و سایر کشورها، اقدامهای فوری را روی دست گیرد.
در بیانیه، همچنان آمده است که هزارهها در افغانستان و پاکستان، با تهدیدهای جدی امنیتی روبهرو اند و در معرض نسلکشی قرار دارند و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و کشورهای عضو کنوانسیون، باید به وضعیت نگرانکنندهی آنها توجه کنند.
انتهای پیام/