به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مهرداد ذوالفقاری، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی میبد گفت: خانه بلالی را بر اساس شواهد موجود در قوسها، شکل پلان، ابعاد و تناسبات بنا، میتوان به دوره متأخر اسلامی (صفوی) منسوب دانست.
او ادامه داد: جبهه شمالی این خانه ویژگیهای معماری پهلوی را داراست و حدود ۳۰ سال پیش به بنا افزوده شده است.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: این بنا از نوع بناهای حیاط مرکزی با ساختار گودال باغچه است که سه اتاق زمستان نشین شامل یک اتاق سه دری در مرکز و دو اتاق دو دری با قاب بندیهای کاه گلی در نمای رو به گودال باغچه عناصر تشکیلدهنده این جبهه هستند.
او با اشاره به اینکه قدیمیترین بخش بنا صفه است که با فن طاق و تویزه معمول در دوره صفویه پوشش یافته است، ادامه داد:جدارههای داخلی صفه دارای طاق نماهایی با دم گیری گچی است و در زیرصفه زیرزمینی وجود دارد که راه ورودی آن نیز از طریق پلههایی است که از سمت حیاط و کنار صفه قرار دارد.
ذوالفقاری اظهار داشت: تمام دیوارهای زیرزمین از دل خاک بوکنی شده و سقف آن نیز تیشهای است، دریچه مشبک در سقف زیرزمین متصل کننده زیرزمین به اتاق بادگیر است و قسمت الحاقی به جبهه جنوبی که ویژگیهای معماری اواخر دوره قاجار یا اوایل پهلوی را داراست، در طبقه همکف بناشده است.
این مسئول بیان داشت: مرمت اضطراری این خانه تاریخی، شامل استحکام بخشی و دوخت و دوز حصار جنوبی خانه با استفاده از مصالح سنتی (خشت) باهمت نیروهای امانی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان میبد آغازشده است.
این بنای تاریخی از نظر ویژگیهای تاریخی، هنری، فرهنگی و معماری به شماره ۲۴۴۲۱ در سال ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/و