سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باور‌های اشتباه پزشکی که به واسطه فیلم‌ها در ذهن ما شکل گرفته‌اند

تماشای فیلم‌های سینمایی می‌تواند باعث ایجاد باور‌های اشتباهی در ذهن مخاطبان به خصوص در زمینه پزشکی شود.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از لیست ورس، بر خلاف واقعیت، در فیلم‌های سینمایی اغراق و اتفاقات خلاف واقع زیادی را شاهد هستیم. برای اینکه مخاطبان از فیلم‌ها لذت ببرند، در برخی موارد فیلمساز‌ها باید از اغراق کردن استفاده کنند.

یک فیلم جنگی واقع گرایانه را در نظر بگیرید. اگر چنین فیلمی با دقت و توجه به واقعیات ساخته شود، بیشتر مردم آن را تا انتها نگاه نمی‌کنند و کسانی هم که تا انتها به تماشای فیلم می‌نشینند، متوجه خواهند شد که در جنگ‌ها زمان زیادی صرف کار‌های روزمره و برنامه ریزی‌ها می‌شود و این موضوع برای مخاطب کسل کننده خواهد بود.


بیشتر بخوانید


از طرفی هم زیاده روی در اغراق، به خصوص در مسائل مربوط به مراقبت‌های پزشکی که موضوعی حیاتی است، در واقعیت مشکل ساز خواهد شد. این اغراق‌ها در زمینه پزشکی، باور‌های عمومی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در موقعیت‌های جدی مشکل ساز خواهد شد. در اینجا چندین مورد از باور‌های اشتباه در زمینه پزشکی را می‌خوانید که شاید بتوان گفت فیلم‌ها باعث ایجاد این باور غلط شده اند.

یادزدودگی تمام خاطرات شما را از بین نمی‌برد

یادزدودگی در فیلم‌ها خیلی سریع اتفاق می‌افتد و شخصی که دچار آن می‌شود، تمامی خاطرات گذشته خود را فراموش می‌کند و از طرفی همچنان به مهارت‌های گفتاری مسلط است. اگر از یک جراح مغز و اعصاب و یا فردی که در زمینه اختلالات ذهنی کار می‌کند در این باره بپرسید، متوجه خواهید شد که شرایط بیمار در یادزدودگی اینگونه نیست.

فراموش کردن تمامی بخش‌های زندگی بسیار نادر و تقریباً غیرممکن است. معمولاً در یادزدودگی بخشی کوچک و خاص از ذهن بیمار پاک می‌شود و حتی اگر مغز بیمار آسیب جدی نخورده باشد، امکان دارد حافظه او بازگردد. از بین رفتن تمامی خاطرات تنها در زمانی که یک حادثه جدی رخ دهد، اتفاق می‌افتد.

اغراق در مورد حمله قلبی


به غیر از کسانی که سکته قلبی را واقعا تجربه کرده اند، بیشتر ما هرچیزی که در مورد سکته قلبی می‌دانیم را از فیلم‌ها یادگرفته ایم. در فیلم‌ها می‌بینیم که حمله قلبی معمولا خیلی سریع رخ می‌دهد و فوراً باعث افتادن فرد خواهد شد؛ اما باید بدانید که حملات قبلی همیشه مرگبار نیستند و در ابتدا ممکن است به شکل یک درد معمولی در قفسه سینه باشند. خوب است بدانید گزارش ها نشان می دهد معمولاً دردها در ناحیه قفسه سینه ۹۰ دقیقه بعد از شروع گزارش می‌شوند و اکثر مردم این دردها را جدی نمی‌گیرند. اگرچه هر دردی نشانه سکته قلبی نیست، اما اگر این درد برای مدتی طول کشید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی بینی

از آنجا که فیلم‌های هالیوودی به خشونت علاقه دارند، در فیلم‌های زیادی می‌توان خونریزی بینی را دید. وقتی که شخصیتی دچار خونریزی می‌شود، معمولاً سرش را به سمت عقب می‌گیرد و دماغش را می‌فشارد. دقیقاً همان کاری که بیشتر ما در دنیای واقعی انجام می‌دهیم؛ اما بسیاری از پزشکان گفته اند این کار در بدترین حالت ممکن است باعث خفگی شما شود. وقتی سرتان را به عقب می‌برید ممکن است خون وارد راه‌های تنفسی شما شود و آن را مسدود کند. حتی در صورت وارد شدن خون به معده باز هم می‌تواند مشکل ساز شود.

عمل اشتباه دیگری که معمولا در هنگام خونریزی بینی انجام داده می‌شود، گذاشتن یخ روی بینی است. این کار اگرچه در ظاهر خونریزی را متوقف می‌کند، اما باعث بهبود ناحیه آسیب دیده نمی‌شود. بهترین کار این است که ثابت بنشینید و بخش‌های پایینی بینی خود را تا زمانی که خونریزی متوقف شود، فشار دهید.

احیای قلبی ریوی بیشتر اوقات جوابگو نیست

حتما بار‌ها در فیلم‌های سینمایی دیده اید که کسی کاملاً در آب غرق می‌شود و بعد از آن شخصی با احیای قلبی ریوی (CPR) او را از مرگ نجات می‌دهد. فیلم‌ها باعث شده اند که عده زیادی به CPR به چشم یک حرکت جادویی که می‌تواند نفس قربانی را بازگرداند، نگاه کنند. اگر از متخصصان تروما بپرسید به شما خواهند گفت که CPR بهترین روش برای احیاست، اما آن طور که در فیلم‌ها نشان داده می‌شود، موفق عمل نمی‌کند.

زخم گلوله و تیرکمان


زخم‌های مربوط به گلوله در فیلم‌ها کاملاً با دنیای واقعی متفاوت هستند. در فیلم‌های سینمایی می‌بینیم کسی که مورد هدف تیرِ کمان قرار گرفته، تیر را از بدنش بیرون می‌کشد و به مبارزه ادامه می‌دهد. اگرچه تیر خوردن باعث نمی‌شود که شما به هیچ وجه نتوانید حرکت کنید، اما قطعا به اندازه‌ای توان شما را خواهد گرفت که نمی‌توانید مبارزه کنید.

بازگشت به زندگی


بازگشت به زندگی و احیای قلب در فیلم‌ها یک امر معمول است و لحظات بسیار احساسی را در فیلم ایجاد می‌کند. در فیلم‌ها نمایشگر به یکباره با یک خط ممتد عدم فعالیت قلب بیمار را نشان می‌دهد و پزشک به دلایل شخصی که دارد دست از احیای او برنمی‌دارد و با استفاده از دفیبلاتور‌ها بیمار را به زندگی بر می‌گرداند؛ اما در دنیای واقعی اینگونه نیست. اهمیت ندارد چقدر شوک الکتریکی به بیمار وارد شود، پس از آنکه نمایشگر خط ممتد را نشان دهد برگرداندن قلب و بیمار به زندگی امکان پذیر نیست.

هرگز چاقو را بیرون نکشید


آرزو می‌کنیم هیچگاه ضربه چاقو نخورده باشید، اما اگر این اتفاق افتاد هر آنچه که تاکنون در فیلم‌های سینمایی دیده اید، فراموش کنید و هیچ کار اضافه‌ای مثل بیرون کشیدن چاقو انجام ندهید. برخلاف چیزی که در فیلم‌های سینمایی رخ می‌دهد، بیرون کشیدن چاقو یا تیرِ کمان از بدن باعث آسیب دیدگی بیشتر شما خواهد شد و اگر در آن مهارت نداشته باشید، انگار یکبار دیگر به خود چاقو زده اید. جالب است بدانید که چاقو از خونریزی بیشتر و غیر قابل کنترل جلوگیری می‌کند و به شما زمان کافی برای رسیدن به مراکز پزشکی را می‌دهد.

منبع: ListVerse

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۹ ۰۱ تير ۱۴۰۰
مورد آخر خیلی وحشتناکه، فرض کنید تا درمانگاه باید چاقو رو تو بدنتون ببینید.
ناشناس
۲۳:۳۱ ۰۱ تير ۱۴۰۰
خونریزی بینی بخاطر فشار به مویرگ ها هست و بهتره ابتدا گذاشت مقداری خون بره تا فشار روی مویرگهای سر برداشته بشه