سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شوری آب در آبادان دستگاه‌های آب تصفیه کن را هم از کار انداخت/ مسئول آبفا: شهروندان آب موجود را بپذیرند!

مدتی است که طعم آب شرب در آبادان شور شده است و شهروندان برای تامین نیازهای خود و بهره بردن از این مایه حیات گلایه مند هستند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان، آبادان یکی از شهرهای جنوب غرب استان خوزستان است که سه روخانه کارون، بهمنشیر و اروند در اطراف آن قرار دارند.

صحبت از آبادان که می شود تصور همه از این شهر ،پالایشگاه و مزیت های اقتصادی آن برای مردمش است و وجود منطقه آزادی که با هدف آبادانی آبادان به وجود آمده؛ اما این تصورها در ذهن شهروندان آبادانی کمی متفاوت است، به گونه ای که با شنیدن نام شهرشان مشکلات موجود در آن همچون زخمی کهنه دهان باز می کنند تا بغض ها را فرو برند. از ناآبادی شهری که تا قبل از تحمیل جنگ 8 ساله بر آن به ثروت و رفاه اهالی اش معروف بود و اکنون شهروندان آن از اولین و ابتدایی ترین نیاز خود که استفاده از آب استاندارد است بی بهره اند و یا باید دبه به دست با طی کردن مسافتی آبی مناسب برای آشامیدن خانواده تامین کنند یا با استفاده از دستگاه های آب تصفیه کن به تصفیه مجدد آب شرب در منازل خود اقدام نمایند و هزینه های خرید و تعویض فیلترهای نه چندان ارزان قیمت این دستگاه ها را تقبل نمایند.

دو هفته‌ای است که طعم آب شهری آبادان تغییر فراوانی کرده و با رسیدن به حدود دو تا سه هزار میکروموس مردم را برای استفاده از آن جهت آشامیدن و پخت و پز دچار مشکل کرده است. در این خصوص به گفت وگو با مدیر آبفای آبادان نشستیم.

مصطفی مهرانفر، مدیر آبفای شهرستان آبادان در گفت وگو با خبرنگار ما، میزان استاندارد املاح موجود در آب را ۱۸۰۰ میکروموس عنوان کرد و گفت: این رقم در آب شهری حال حاضر آبادان ۲۸۰۰ میکروموس است که برای رساندن این رقم به نزدیک میزان استاندارد ناچار به آمیختن آب طرح غدیر و رودخانه‌ بهمنشیر با هم شدیم.

او با بیان اینکه میزان EC رودخانه بهمنشیر حدود سه هزار میکروموس می‌باشد، افزود: علت بالا رفتن میزان املاح در رودخانه بهمنشیر بستن سرچشمه‌های سد کارون و دز از بالا دست است. 

مدیر آبفای شهرستان آبادان، درباره‌ چاره این مشکل ادامه داد: تنها چاره‌ آن این است که شهروندان آب موجود را به حالتی که موجود است بپذیرند و یا به جیره بندی آن رضایت دهند که مورد دوم به دور از انتظار است.

وزارت نیرو متولی اصلی رودخانه‌ها است

در این باره علی فتحی نیا، رئیس محیط زیست آبادان نیز گفت:سازمان حفاظت از محیط زیست بار‌ها از تاثیر زیان بار دستکاری آب و ساختن سد بر رودخانه‌ها هشدار داده بود چراکه کوچکترین صدمه‌ای که به آب رودخانه‌ها وارد شود منجر به آلودگی آب و موجودات ساکن در آن می‌شود و سرانجام در این چرخه، بیشترین آسیب را انسان متحمل می‌شود.

او ادامه داد: وزارت نیرو متولی اصلی رودخانه‌ها است و ساخت سد و هرگونه بهره برداری از آب تنها با گرفتن مجوز لازم از آن نهاد ممکن می‌باشد.

برای پیگیری صحبت‌های رئیس محیط زیست شهرستان و با وجود هماهنگی قبلی با مدیر امور آب منطقه‌ جنوب و تماسی که با او داشتیم وی حاضر به پاسخگویی در این خصوص نشد، اما تا حل این مشکل همچنان منتظر پاسخی از این مسئول خواهیم بود.

میزان شوری آب در روز‌های گذشته

یکی از همشهریان آبادانی ساکن در منطقه احمد آباد با گلایه از شوری آب این منطقه در دو هفته گذشته گفت: میزان شوری آب در روز‌های گذشته به حدی بالا رفته است که دیگر دستگاه‌های آب تصفیه کن منازل نیز با مشکل رو به رو شدند و ناچاریم فیلتر‌های این دستگاه را زودتر از موعد مقرر تعویض کنیم.

یکی دیگر از شهروندان ساکن منطقه زمین شهری آبادان نیز با ارسال عکسی از میزان شوری آب گفت: طعم آب در روز‌های گذشته بسیار شور شده و از مسئولان تقاضا داریم نسبت به رفع این معضل اقدام نمایند.

شوری آب نه تنها سلامت انسان را تهدید می‌کند بلکه تاثیر زیان بار آن آسیب جدی به محصولات کشاورزی و محیط زیست نیز وارد می‌کند و به نظر می‌رسد مسئولین برای جلوگیری از آثار مخرب آن بر حیات انسان‌ها و محیط پیرامونش باید به فکر چاره اندیشی باشند؛ قبل از آن که قدری دیر شود و جبرانش سخت.

گزارش از لیلا احمدی

انتهای پیام/ ا

برچسب ها: آب شرب ، آلودگی آب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.