سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حاجی حیدری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

تاثیر شربت‌هایی با طبع سرد برای پیشگیری از گرما زدگی

یک متخصص طب سنتی ایرانی گفت: مصرف شربت‌هایی با طبع سرد در فصل تابستان برای پیشگیری از گرما زدگی توصیه می‌شوند.

محمدرضا حاجی حیدری  متخصص طب سنتی ایرانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: مزاج فصل تابستان از دیدگاه طب سنتی ایران گرم و خشک است. تدابیر طب سنتی برای در امان ماندن از گرمای تابستان استفاده از غذا‌ها و نوشیدنی‌های با طبع سرد و‌تر و خصوصا نوشیدنی‌های خنک خواهد بود.

او افزود: آلبالو یکی از میوه‌هایی با طبع سرد است که برای فرونشاندن عطش می‌توان از شربت آن خصوصا در روز‌های گرم تابستان استفاده کرد.

حاجی حیدری گفت: یکی دیگر از شربت‌های مناسب فصل تابستان شربت آب لیمو است. طبع لیمو در طب سنتی سرد و خشک بوده که اگر در تهیه آن از آب لیموی تازه استفاده شود علاوه بر اینکه خوش عطر و خوش مزه‌تر خواهد شد، دارای ویتامین‌های فراوان خصوصا ویتامین C نیز می شود که در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری‌ها خصوصا بیماری‌های دستگاه تنفسی نقش مهمی دارد.

او تصریح کرد: شربت سکنجبین یا سرکنگبین نیز یکی از شربت‌های با طبع سرد خواهد بود که علاوه بر کاهش عطش برای پاکسازی کبد و معده نیز تاثیر به سزایی دارد. همچنین می‌توان در تهیه سکنجبین کمی نعناع تازه یا عرق نعناع نیز به آن اضافه کرد که باعث خاصیت ضد نفخ و بادشکن نیز خواهد شد.

این متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: شربت خاکشیر نیز که از اضافه کردن آب و شکر به خاکشیر به دست می‌آید علاوه بر اینکه خاصیت ضد عطش داشته برای افزایش رطوبت پوست و پیشگیری از خشکی پوست خاصیت ملینی نیز دارد و از یبوست مزاج پیشگیری می‌کند که در فصل تابستان مصرف آن توصیه می‌شود.

او افزود: شربت گلاب علاوه بر اینکه برای رفع عطش به کار می‌رود برای تقویت قلب و مغز و کبد نیز مفید است و دارای اثر نشاط آور و آرام بخش نیز خواهد بود.

حاجی حیدری افزود: از انواع شربت‌های دیگر نیز می‌توان از شربت بیدمشک بهار نارنج اشاره کرد که از عرق آن‌ها و کمی شکر و آب برای تهیه آن‌ها استفاده می‌شود که علاوه بر رفع عطش باعث تقویت اعصاب تاثیر آرام بخشی فوقالعاده نیز دارد و باعث تقویت عمومی بدن خواهد شد.

او گفت: البته در فصل تابستان بهتر است از شربت‌هایی استفاده شود که از دیدگاه طب سنتی دارای مزاج سرد است در افراد گرم مزاج برای اینکه در فصل تابستان بیشتر از افراد سرد مزاج در معرض آسیب خواهند بود مقدار بیشتری مصرف شود.

این متخصص طب سنتی ایرانی در نهایت یاد آور شد: در فصل تابستان خواب روز در اوج گرمای هوا توصیه شده است، زیرا خواب یکی از عوامل رطوبت بخشی طبیعی برای بدن است خصوصا برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است.


بیشتربخوانید

  • ترفند‌هایی برای مقابله با گرمازدگی در تابستان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.