هادی محرابی کارگردان نمایش «پایین سمت چپ»، در گفتوگو با خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره این اثر گفت: نمايش پايين سمت چپ به مسئله رابطه خانواده و اجتماع می پردازد. قصه این نمایش، به قوانين اجتماعی حاكم و تناقضاتی كه برای خانواده ها ايجاد می شود، نگاهی می اندازد؛ البته خود خانواده هم نماینده کوچكی از اجتماع است.
وی افزود: اين اجرا حاصل كار كارگاهی است و در ابتدا هيچ ايده يا نمايشنامه از پيش تعيين شده ای نداشتيم. پس از چندين جلسه تمرين عمومی تئاتر با اعضای گروه مشورت كردم و سراغ مهمترين دل مشغولی هايشان رفتم كه در نهایت کار کردن روی مسئله خانواده به مثابه اجتماع کوچک به تصویب رسید. يكی از اعضا فيلمی را معرفی كرد كه ايده محوری نمايش را از آن فيلم گرفتيم و در طول تمرين ها به اين متن و اجرا رسيديم.
کارگردان نمایش «پایین سمت چپ» درباره هدف از اجرا و تاثیرگذاری آن بیان کرد: هدف از اين اجرا برای ما روبرو شدن با مسائل و چالش های تازه در قصه گویی و روايت داستان و همچنين رسيدن به تجربه های تازه در اجرا برای خودمان بود كه گروه تلاشش را در اين زمينه كرد. نظر شخصی من به طور كلی اين است كه هيچ اثر هنری (حتی شاهكارهای ماندگار جهان) آن تاثيری را كه ما انتظار داريم بر اجتماع و جهان نمیگذارد؛ اما بدون توليدات و خلق آثار هنری هم تحمل زندگی بسيار سخت و رنج آور خواهد شد.
محرابی درباره انتخاب بازیگران این نمایش بیان کرد: برای انتخاب بازيگر دستمان باز نبود اما تلاش كرديم در طول تمرين ها به نگاه مشتركی از تئاتر و بازيگری دست پيدا كنيم و از پتانسيل دانشكده خودمان استفاده كنيم. با توجه به متنی كه در روند تمرين ها شكل گرفت، اجرا زمان و مكان مشخصی ندارد. به همين دلیل سعی كرديم برای ساخت دكور و در شيوه اجرایی خيلی به سمت اجرای رئاليستی حركت نكنيم و رگه های اكسپرسيونيستی در اجرا ديده شود.
وی افزود: اعضای گروه ما هر كدام از يک شهر متفاوت هستند و امكان جمع شدن ما برای تمرين خيلی ميسر نبود ، اما همه تلاشمان را كرديم كه با استفاده از فضای مجازی اين فاصله جغرافيايی را كاهش دهيم.
انتهای پیام/