سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

ارتقاء مهارت دانشجویان در دوران تحصیل، راهکاری جدی برای اشتغالزایی

سرپرست شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان گفت: یکی از سیاست‌هایی که باید انجام داد، ارتقاء مهارت دانشجویان در دوران تحصیل است.

محمدصادق خیاطیان، سرپرست شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: در چند سال اخیر اهمیت شرکت‌های دانش بنیان بیش از پیش افزایش داشته است.

او افزود: همه افراد بر این باورند که این شرکت‌ها توانستند نقش مهمی را در پیشرفت کشور ایفا کنند. جلوگیری از واردات بی‌رویه، رفع مسائل کشور و اشتغال زایی از مهم‌ترین نقش آفرینی‌های شرکت‌های دانش بنیان است.

خیاطیان ادامه داد: با توجه تحریم‌های همه جانبه علیه ایران، ما در حوزه واردات فناوری‌های دچار خلاءها و کمبود‌های شده بودیم که به همت شرکت‌های دانش بنیان توانستیم این مشکل را پشت سربگذاریم. برای مثال مهترین نیاز ما در این دوره تهیه و دستگاه تنفس مصنوعی برای بیماران کرونایی بوده است. با توجه به تحریم‌ها، وارداتی نداشتیم اما شرکت‌های دانش بنیان حوزه پزشکی به خوبی توانستند کشور را از واردات این محصول بی نیاز کنند. شرکت‌های ما در تولید واکسن‌های داخلی بخصوص واکسن‌های کرونا نیز به خوبی عمل کرده اند.

این فعال فناور گفت: شرکت‌های دانش بنیان تا امروز نقش‌های مهی را برای پیشرفت کشور ایفا کرده اند، اما یکی از مهم‌ترین وظایف این شرکت‌ها بحث اشتغال زایی است. باتوجه به این که بخش عمده‌ای از جوانان بیکار در کشور، فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند باید شرایط را برای اشتغال این دسته از جوانان فراهم کرد.

او بیان کرد: باید توجه داشت که برای ورود به این شرکت‌ها تنها داشتن مدرک تحصیلی کافی نبوده و بلکه باید در حوزه تخصصی شان مهارت داشته باشند؛ بنابراین یکی از سیاست‌هایی که باید در این زمینه انجام داد، ارتقاء مهارت دانشجویان در دوران تحصیل است. بنابراین پس از ایجاد مراکز کارآفرینی در دانشگاه‌ها، مهارت افزایی لازم است.

این فعال فناور افزود: علاوه بر شرکت‌های دانش بنیان، شتاب‌دهنده‌ها نیز افراد صاحب ایده را جذب می‌کنند و با روش‌های نوین حمایت‌های مالی، فکری و منتورینگ را در اختیار این افراد قرار می‌دهند. در واقع شتاب دهنده‌ها نه تنها مسیر را برای تبدیل ایده به محصول و در نهایت بازارسازی هموار می‌کنند بلکه به عنوان بستر‌ی برای رشد ایده‌ها و مهارت افزایی و ایجاد اشتغال پایدار شناخته می‌شوند.

خیاطیان تصریح کرد: در زمان شیوع کرونا بسیاری از کسب و کار‌ها با تعطیلی مواجه شدند اما شرکت‌های دانش بنیان بخصوص شرکت‌های خدمات محور نه تنها با مشکل خاصی مواجه نشدند بلکه افزایش و توسعه اشتغال در این دوران داشته اند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.