سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

معجزات علمی قرآن؛ سند زنده حقانیت اسلام

قرآن تنها کتابی است که نه فقط مسائل اعتقادی ما را حل می‌کند بلکه در تمام زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و علمی نیاز‌های ما را برطرف می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین علی روشن سحنران و کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ویژگی هر یک از کتاب‌های آسمانی گفت: کتاب آسمانی هر دین یکی از مهمترین منابع شناخت و قضاوت آن دین است. در زمان حاضر که هیچ یک از پیامبران و رهبران الهی ادیان زنده یا در دسترس نیستند، کتب آسمانی ادیان، بهترین معیار سنجش محسوب می‌شوند و اهمیت دوچندانی دارند.

وی افزود: در زمان کنونی علماء ادیان مختلف، هریک سعی در نشان دادن برتری دین و آئین خود دارند و برای این منظور از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند، حتی مشاهده شده برخی سعی در حذف یا مسکوت گذاشتن بخش‌هایی از کتاب مقدسشان را دارند. در چنین شرایطی برای جویندگان حقیقت و صاحبان عقل و خرد که در پی تقلید کورکورانه نیستند ضروری است که اطلاع درستی از منبع اصلی هر دین به دست آورند.


بیشتر بخوانید


این کارشناس مذهبی ادامه داد: همه ادیانی که ادعای جهانی بودن و محدود نبودن به زمان، مکان و قومیت خاصی هستند از جمله اسلام، باید پشتوانه علمی و الهی لازم را برای این ادعا دارا باشند. بی تردید با مقایسه کتب مقدس ادیان می‌توان به حقیقت پی برد و درباره آن‌ها بر کرسی قضاوت نشست، بر خلاف پیروان برخی ادیان که سعی در پالایش و پیرایش کتاب مقدس خود دارند، مسلمانان هیچ هراسی از تحقیق و بررسی کتاب مقدسشان ندارند؛ چنانکه خداوند انسان‌ها را به تدبر در قرآن دعوت کرده و می‌فرماید «أَ فَلا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ وَ لَوْ کانَ مِنْ عِنْدِ غَیْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فیهِ اخْتِلافاً کَثیراً»؛ پس آیا درباره این قرآن اندیشه و فکر نمى‏ کنند؟! اگر از جانب غیر خدا بود مسلما در آن اختلاف بسیارى مى ‏یافتند.

انسان معاصر و اعجاز قرآن

حجت الاسلام روشن تصریح کرد: قرآن کتاب آسمانی اسلام است و بی تردید کسی که می‌خواهد درباره اسلام و حقانیت آن تحقیق کند، در اولین قدم سراغ قرآن خواهد رفت. شناخت وجوه اعجاز قرآن مهمترین دلیل در پذیرش و تصدیق دین اسلام است، اما پرسش مهم این است که در زمان حاضر چگونه می‌توان معجزه بودن قرآن را ثابت کرد؟ آیا پس از ۱۴ قرن هنوز وجهی زنده و عیان از اعجاز قرآن باقی است؟ این سوال از آن جهت مهم است که در سایر ادیان هیچ اعجاز نقد و قابل رویتی برای انسان معاصر وجود ندارد و اگر سخن از معجزه باشد، تنها جنبه تاریخی و نقل معجزه‌هایی که در گذشته اتفاق افتاده، دارد.

وی اظهار کرد: دانشمندان مسلمان وجوه مختلفی برای اعجاز قرآن از اعجاز طریقی، بیانی، محتوای و علمی بیان کرده اند که از این میان بدون شک اعجاز علمی می‌تواند به عنوان معجزه‌ای زنده و قابل درک، انسان معاصر را تحت تأثیر قرار دهد.

این کارشناس مذهبی در ادامه به چند نمونه از اعجاز علمی قرآن اشاره کرد و گفت: درباره قرآن نقد‌های مختلفی چه به لحاظ تاریخی و محتوایی مطرح شده است. هرچند برای همه این اشکالات پاسخ‌های متقنی وجود دارد، ولی اگر ثابت شود در قرآن آیاتی وجود دارد که پس از قرن ها، علم نوین آن را به اثبات رسانده، جای هیچ تردیدی در حقانیت قرآن باقی نمی‌ماند. در شرایطی که حتی وجود یک مورد از این معجزات برای انسان‌های منصف و متفکر کافی است، از موارد متعددی به عنوان اعجاز علمی قرآن مانند قانون جاذبه می‌توان نام برد.

حجت الاسلام روشن ادامه داد: خداوند در قرآن فرموده است: «اللّهُ الَّذِی رَفَعَ السَّمَاوَاتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَهَا»؛ خدا کسى است که آسمان‏ها را، بدون ستون‏هایى که آن‌ها را ببینید، برافراشت. در زمان نزول آیات گمان بر این بود که آسمان‌ها به صورت کراتی تو در تو مانند طبقات پیاز روی هم قرار دارند و چنین کراتی طبعا هیچ کدام معلّق و بی‏ستون نیست، بلکه هر کدام بر دیگری تکیه دارد، اما هزار سال بعد از نزول این آیات، علم و دانش بشر ثابت کرد افلاک پوست پیازی، به کلی موهوم است و آنچه واقعیت دارد، این است که کرات آسمان هر کدام در مدار و جایگاه خود معلّق و ثابتند، بی ‏آنکه تکیه گاهی داشته باشند و تنها چیزی که آن‌ها را در جای خود ثابت داشته، تعادل قوة جاذبه و دافعه به سان یک ستون نامریی است.

وی در پایان به اعجاز علمی دیگری اشاره کرد و گفت: موارد اعجاز علمی در قرآن بسیار فراوان است و کتاب‌های متعددی نیز درباره آن نوشته شده است. هریک از آن‌ها معجزه‌ای زنده و سندی حاضر بر حقانیت قرآن است. خداوند در آیه دیگری می‌فرماید «إِنَّا زَیَّنَّا السَّمَاء الدُّنْیَا بِزِینَةٍ الْکَوَاکِبِ»؛ در حقیقت، ما آسمان نزدیک را با زیور سیّارات آراستیم. در این آیه آسمان پایین را با کواکب تزئین کرده، در حالی که فرضیه ‏ای که در آن زمان حاکم بود فقط آسمان هشتم، آسمان ستارگان ثابت بود.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
دلشکسته
۱۶:۰۵ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰
التماس دعا دارم توروخدا برای منم دعا کنید
ناشناس
۱۱:۴۱ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰
والا کاشکی ارزشهای دبنی و مذهبی حفظ بشه چرا جیزی میگید که خودتون احرا نمیکتید حفظ حجاب تنها پوشش چادر مجریهای تلویزیون تیست حجاب حفظ عورت و حفظ حرمت انسانها هم هست که سما یهودیها و بهاییها ی رسانه میلی بهش اعتقادی ندارید
یاشار
۰۸:۳۸ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰
رابطه نماز های روزانه و زمان آن،و تاثیر دریا بر بدن انسان،انرژی های درونی انسان،و قرآن کریم بی نظیره.
تمام توضیحات در کتاب قرآن نهفته شده فقط باید کاوش کرد تا هویدا بشن،
یک راز عظیم؛ در واقع بجز عبادت بودن نماز یک نوع تخلیه انرژی محسوب میشه البته خیلی از توانایی های انسان رو محدود میکنه ولی در عوض سلامت کامل به انسان عطا میکنه.
و...
علی
۱۵:۵۴ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰
معنویات رو نمیشه با مادیات سنجید
بعضی عبادات توجیه مادی ندارند