سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس هیأت عالی نظارت بر انتخابات فارس:

آبروی تمام داوطلبان را آبروی خودمان می‌دانستیم/ تلاش کردیم حقی اجحاف نشود

روح‌ الله نجابت با بیان اینکه آبروی تمام داوطلبان را آبروی خودمان می‌دانستیم، گفت: چه بسیار مواردی که برای افراد مختلف، رایزنی کردیم و برخی داوطلبان شوراها پرونده‌ها بیش از سه تا چهار بار بررسی شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، روح‌الله نجابت، رئیس هیأت عالی نظارت بر انتخابات ششمین دوره شورا‌های اسلامی در استان فارس در سخنرانی پیش از خطبه‌های امروز نماز جمعه شیراز در خصوص اتفاقات و وقایع یکی دو دوره اخیر شورا‌های شهر و روستا در سراسر کشور، اظهار داشت: طی چند سال اخیر در سراسر کشور اتفاقات مناسبی در بسیاری از شورا‌ها نیافتاد که یکی از دلایل آن عدم حساسیت جدی در تائید صلاحیت‌های دور گذشته می‌تواند باشد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در ادامه با اشاره به اینکه موضوع نظارت و صیانت از انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا بسیار مهم است، افزود: ناظرین بر این انتخابات خودشان را امانت‌دار مردم و حافظان حقوق داوطلبان و حقوق ملت می‌دانند و جز اجرای مُر قانون چیز دیگری مدنظرشان نبوده است.

نجابت ادامه داد: نظارت بر ثبت نام داوطلبان، بررسی صلاحیت داوطلبان، تائید سلامت انتخابات، رسیدگی به تخلفات و شکایات داوطلبان برعهده هیئت نظارت بر انتخابات است و در این راه وظیفه ما این بود که بدون حب و بغض و مطابق قانون، مُر قانون را رعایت کنیم و از طرفی مانع ورود عناصری شویم که واجد شرایط قانونی نیستند.

او در ادامه با تاکید بر اینکه به هیچ وجه گرایشات سیاسی یا دیگر انگیزه‌ها در موضوع نظارت بر انتخابات و تأیید صلاحیت داوطلبان تأثیری نداشت و بنابر رعایت اصل بی‌طرفی انجام گرفت، گفت: تمام تلاشمان را کردیم که جز رضای خدا و حق مردم و حقوق داوطلبان چیز دیگری را مدنظر قرار ندهیم.

رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های شهر و روستا در فارس با اشاره به اینکه استان فارس یکی از پرتعدادترین حوزه‌های انتخابیه کشور است و حجم کار برگزاری انتخابات و بررسی آن از همه کشور سنگین‌تر است افزود: استان فارس در سطح کشور بیشترین تعداد شهرستان را داراست.

او اضافه کرد: برای ایجاد شبکه نظارت در استان، ۳۶ هیأت ۵ نفره شهرستانی برای نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و ۹۴ هیأت ۳ نفره برای نظارت برانتخابات شورا‌های اسلامی روستا از معتمدین مردم انتخاب شدند.

نجابت در ادامه به تشریح چگونگی فعالیت و ساختار هیأت نظارت برانتخابات شورا‌های شهرو روستا پرداخت و گفت: هسته‌ی این ساختار یک هیأت مرکزی پنج نفره است که پنج نفر از نمایندگان به انتخاب مجلس شورای اسلامی در این هیئت حضور دارند و سراغ مجامع استانی می‌روند و سه نفر را به عنوان هیأت عالی نظارت بر انتخابات تعیین می‌کند و احکامشان را هیات مرکزی صادرمی کند و این سه نفر ضمن تائید معتمدین هیأت‌های اجرایی برگزار کننده انتخابات به بررسی صلاحیت‌های داوطلبان نیزمی‌پردازند.

رئیس هیأت عالی نظارت بر انتخابات ششمین دوره شورای شهر در استان فارس در ادامه با بیان اینکه در استان فارس نیز همانند استان‌های دیگر هیأت سه نفره‌ای به پیشنهاد مجمع نمایندگان استانی وحکم هیأت مرکزی نظارت برانتخابات مشخص شدند که در این میان بنده و آقای دکتر فیروزی نماینده مردم فسا و آقای دکتررضایی کوچی نماینده جهرم برای این امر خطیر انتخاب شدیم اظهار داشت: نمایندگی مردم چه در مجلس و چه شورای شهر و روستا امانت است و باید منتخبان امانتدار رای و نظر مردم باشند.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس با بیان اینکه نظارت قبل و حین و بعد از انتخابات شورا‌ها لازم است، افزود: تلاش کردیم هیأت نظارت شهرستان‌ها و بخش‌ها دقت نظر شود تا افراد امانتداری کنند چراکه مردم به هیأت نظارت اعتماد می‌کنند و به این اعتماد به سلامت انتخابات یقین می‌کنند.

رئیس هیأت عالی نظارت بر انتخابات ششمین دوره شورای شهر در استان فارس عنوان کرد: پرونده‌ها در هیئات اجرایی با وسواس و دقت نظر ویژه‌ای بررسی شد.

او با اشاره به اینکه اهمیت دارد که افراد صالحی در شورا قرار بگیرند که امانتدار باشند گفت: کل بودجه عمرانی استان فارس ۸ هزار میلیارد تومان است که گاهاً باید به تائید مجلس، دیوان محاسبات و شورای نگهبان برسد و ۱۸ نماینده استان هم آن را پیگیری کنند حال آنکه فقط بودجه شهرداری و شورای شهر شیراز بیش از ۶ هزارمیلیاردتومان است که نشان از اهمیت انتخاب افراد شورای شهر شیراز دارد.

نجابت گفت: بیش از سه هزار نفر برای انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌ها و ۱۴ هزار نفر برای انتخابات شورا‌های اسلامی روستا‌های استان فارس ثبت نام کردند که مجموعاً بیش از ۱۷ هزار نفر را شامل می‌شد.

رییس هیأت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی استان فارس گفت: سه هزار و ۲۶۸ نفر که برای انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌های فارس ثبت نام کردند که حدود ۲۳۰ نفر از آن‌ها انصراف دادند و صلاحیت حدود ۸۴۰ نفر در هیأت‌های اجرایی بر انتخابات به ریاست فرمانداران استان تایید نشد. پرونده افراد تایید شده در هیئات اجرایی مجددا در هیئات نظارت شهرستانی بررسی و در این مرحله هم صلاحیت حدود ۳۷۰ نفر مورد تایید قرار نگرفت.

مجموع این ۸۴۰ و ۳۷۰ نفر به هیأت عالی نظارت استان ارجاع شد. پرونده این افراد در هیأت عالی نظارت استان با حضور بنده، دکتر رضایی نماینده مردم جهرم و دکتر فیروزی نماینده فسا بررسی شد. در مرحله هیأت نظارت استان ۱۱۵ نفر صلاحیتشان تایید شد. بعد از آن حدود هزار و صد پرونده به هیات نظارت مرکزی بر انتخابات تهران ارجاع شد.

نماینده مردم شیراز و زرقان افزود: ما، چون موضوع بررسی صلاحیت‌ها را حساس می‌دانستیم از قبل مصوبه‌ای داشتیم که در آن عنوان شده بود تمام پروسه کار باید مطابق قانون برگزاری انتخابات شورا‌ها انجام شود و دلیل رد صلاحیت صرفاٌ استعلام‌های گرفته شده از دستگاه‌های نظارتی مثل ناجا، دادگستری، اداره اطلاعات و... که در قانون عنوان شده است باشد. گفتیم اگر قرار است کسی صلاحیتش تائید نشود صرفاً به استناد گزارش دستگاه‌های نظارتی که قانون آن را مشخص کرده، باشد. حتی در مرحله بررسی نفر به نفر افراد دعوت شدند و صحبت هایشان شنیده و مستند شد و اگر اعتراضی داشتند اعتراضاتشان ثبت شد.

او با بیان اینکه آبروی تمام داوطلبان را آبروی خودمان می‌دانستیم افزود: چه بسیار مواردی که برای افراد مختلف، رایزنی کردیم حتی اگر دستگاهی نامه‌ای زده بود وصلاحیت فردی را زیر سوال برده بود تلاش کردیم که رفع شود. بعضی پرونده‌ها بیش از سه تا چهار بار بررسی شد. در نهایت از حدود هزار و صد پرونده‌ای که در تهران بررسی شد فقط در ۳۰ پرونده نظر ما را تغییر دادند و مابقی همان نظر استان را اعلام شود.

نجابت با اشاره به تعداد بالای پرونده‌های رد شده در استان بخاطر دقت نظر بالا و حساسیت موضع گفت: از تهران به من اعلام کردند وقتی دیدیم حجم پرونده رد صلاحیت فارس زیاد است حساسیتمان بیشتر شد و توجهمان به آن چند برابر شد و در تلاش بودیم دنبال کنیم حق کسی اجحاف نشود.

نماینده مردم شیراز و زرقان تصریح کرد: در هیأت مرکزی رد صلاحیت پرونده‌های ارسالی بسیاری از استان‌های دیگر را نپذیرفتند اعلام کردند دلایل رد صلاحیت کفایت نمی‌کند و حجم زیادی را در سایر استان‌ها تائید کردند. اما این مسئله در مورد استان فارس در کمتر از ۳۰ پرونده نظر هیئت استانی را نپذیرفتند که می‌شود زیر ۳ درصد؛ که عمده آن هم بخاطر آوردن سند جدید پذیرفته و تائید صلاحیت شدند.

او در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر اگر کسی صلاحیتش در سراسر استان در انتخابات شورا تائید نشده است صرفا مستند به نامه مراجع اسلامی بوده است افزود: شرعا برخود حرام دانستیم که در بررسی صلاحیت افراد غیر از نگاه حرفه‌ای و تخصصی چیزی را دخیل کنیم.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.