سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تخصیص اعتبار ۴۵۰ میلیارد ریالی برای رفع تنش آبی تبریز

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: پس از پیگیری‌های مداوم اعتبار ۴۵۰ میلیارد ریالی رفع تنش آبی کلانشهر تبریز سرانجام هفته گذشته در ۲ مرحله تخصیص یافت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،غفارزاده مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت:با توجه به تنش آبی تبریز که در شهریور ماه سال ۱۳۹۹  موجب قطعی آب شد بلافاصله بعد از رفع تنش در همان ماه تمهیدات لازم برای مدیریت پیک مصرف سال ۱۴۰۰ آغاز شد.

او گفت: رفع تنش آبی تبریز شامل سه طرح کوتاه مدت است و با توجه به اینکه آب تبریز از سه منبع سد نهند، چاه‌های دامنه شمالی سهند و خط آبرسانی زرینه رود تامین می‌شود این منابع آب پارسال تقریبا تامین و مصرف سر به سر داشتند.

او افزود: با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۰ به دلیل کاهش بارش، کاهش منابع آب‌های سطحی، افزایش دما، مصرف و از سوی دیگر بیماری کرونا موجب افزایش مصرف شده تمهیدات اساسی باید برای پیک مصرف ۱۴۰۰ اندیشیده می‌شد و اجرای این سه پروژه کوتاه مدت قادر است حدود ۸۰۰ لیتر در ثانیه تامین آب شرب تبریز را بالا ببرد.

غفارزاده گفت: یکی از این طرح‌ها تعویض هفت کیلومتر از خط انتقال آب سد نهند به تبریز به دلیل فرسودگی است و با تعویض آن قادر می‌شویم انتقال آب در زمان پیک را ۲۵۰ لیتر در ثانیه افزایش دهیم و از ۶۵۰ به ۹۰۰ لیتر در ثانیه برسانیم.

او افزود: اجرای این پروژه بلافاصله از مهر ماه ۱۳۹۹ کلید خورد و نسبت به تهیه لوله و شیرآلات و انتخاب پیمانکار و اجرای طرح اقدام شد که در حال حاضر حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او گفت: دومین طرح رفع تنش آبی تبریز، صدور مجوز حفر ۳۰ حلقه چاه شرب است که حدود ۱۵ حلقه از این چاه‌ها توسط شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی حفر و تجهیز و وارد مدار شده و بقیه در دست حفر و تجهیز است؛ با اتمام آن‌ها نیز منابع تامین آب شرب تبریز از طریق این چاه‌ها ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر در ثانیه افزایش خواهد یافت.

او گفت: پروژه سوم کوتاه مدت برای رفع تنش آبی تبریز، جداسازی آب شرب از صنعت و ویلاهاست که در این زمینه اقدامات اساسی انجام گرفته و اولویت آن با صنایع پرمصرف بوده و این پروژه حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر در ثانیه میزان دبی آب ورودی تبریز را از خط آبرسانی زرینه رود تبریز افزایش خواهد داد و میزان پیشرفت فیزیکی آن هم ۶۰ درصد است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: با توجه به اینکه این پروژه‌ها حدود ۶۵ میلیارد تومان اعتبار از محل تنش آبی لازم داشت، پیگیری لازم انجام گرفت و بعد از طرح در سازمان برنامه و بودجه کشور در نهایت میزان ۴۵ میلیارد تومان در هیئت دولت مصوب شد که خوشبختانه بعد از پیگیری‌های مستمر توسط استاندار آذربایجان شرقی و تعدادی از نمایندگان شهر تبریز در مجلس، این مبلغ در تاریخ ۲۰ خرداد ماه به پروژه‌ها تخصیص یافت.

غفارزاده گفت: هرچند که زمان تخصیص اگر در ماه‌های قبل بود، خیلی بهتر مسائل اجرایی پیش می‌رفت، اما امیدواریم تا زمان پیک مصرف بتوانیم طرح‌های کوتاه مدت تعریف شده را طی ١٥ تا ٢٠ روز آینده به اتمام برسانیم.

او افزود: ضرورت دارد با توجه به تنش آبی که در بیشتر شهر‌های کشور مطرح است و با توجه به وضعیت بارش و افزایش دما، گام اساسی در مدیریت مصرف آب هم برداریم و فقط معطوف به موضوع تامین آب نشویم؛ بر این اساس باید هم در زمینه تامین هم توزیع و هم مدیریت مصرف هم افزایی داشته باشیم تا بتوانیم بدون آسیب و قطعی شرایط بحرانی پیک امسال را سپری کنیم.

او افزود: شرایط آب آذربایجان شرقی به تبع شرایط کشور حالت بحرانی دارد و باید حتما با تمهیدات لازم از جمله افزایش بهره وری و مدیریت مصرف تلاش کنیم در سال‌های آینده با مشکل کم آبی مواجه نشویم.

غفارزاده گفت: شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی پروژه‌های عمرانی مهم خود را با اولویت تامین آب شرب و صنعت و کشاورزی تنظیم کرده و پیگیر اعتبارات عمرانی از منابع ملی، استانی و سایر منابع از جمله موضوع ماده ۵۶، فاینانس خارجی و مشارکت هستیم.

او گفت: پروژه‌های مهم آذربایجان شرقی از جمله انتقال آب ارس به دشت شبستر و دریاچه ارومیه، سد گرمی چای برای تامین آب شرب شهرستان میانه، سد پیغام چای برای تامین آب شرب شهرستان کلیبر و چندین سد و شبکه آبیاری با اهداف کشاورزی است که پیگیر هستیم تا تمام شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: در سه سال اخیر چهار سد بزرگ در استان شامل سد‌های کلقان، حاجیلرچای، قیزقلعه سی و گردیان به مرحله آبگیری رسیده اند.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.