سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان‌ مطرح شد؛

مهار بیماری شاربن در برخی استان ها طی ۵ سال اخیر/ نتایج قطعی علت تلفات دام در ایلام در حال بررسی است

یک مقام مسئول گفت: گزارش‌های اولیه تلفات دام در استان ایلام با علایم بیماری شاربن‌ مشابه است، اما هنوز نتایج آزمایشگاهی مشخص نشده است.

بهمن نقیبی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت تب کریمه کنگو اظهار کرد: بنابر آخرین آمار وزارت بهداشت، بر تعداد مبتلایان تب کریمه کنگو افزوده نشده و همچنان ۳ نفر به این بیماری مبتلا شدند که خوشبختانه فوتی نداشتیم.

او با اشاره به اینکه علایمی از بیماری تب کریمه کنگو در دام وجود ندارد، افزود: اگر دامداران و مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند، مشکل خاصی رخ نمی‌دهد.

نقیبی با اشاره به شیوع بیماری شاربن بیان کرد: باکتری عامل ایجاد کننده بیماری سیاه زخم یا شاربن، بیماری مشترک دام و انسان است که می‌تواند در مدت زمان طولانی در قسمت‌های مختلف باقی بماند تا با مساعد شدن شرایط فعال منجر به ایجاد بیماری در حیوانات شود که در عین حال به انسان هم سرایت داده می‌شود‌.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی ادامه داد: در ابتدا واکسیناسیون علیه بیماری شاربن به صورت فراگیر انجام می‌شد که با گذشت زمان دیدیم که نیازی به حجم وسیع واکسن نیست؛ چرا که در تعدادی از شهرستان‌ها طی ۵ سال گذشته بیماری شاربن دیده نشد که با این وجود واکسیناسیون را متوقف کردیم.

او با اشاره به اینکه واکسیناسیون علیه بیماری شاربن به صورت هدفمند صورت می‌گیرد، بیان کرد: عواملی همچون سیل و زلزله که منجر به جابه جایی خاک می‌شوند، می‌توانند باکتری را فعال و منجر به ایجاد بیماری کنند.

این مقام مسئول با اشاره به شیوع بیماری شاربن در استان ایلام گفت: گزارش‌های اولیه تلفات وقوع دام در استان ایلام با علایم بالینی بیماری شاربن مشابه است، اما زمانی که نتایج آزمایشگاهی قطعی شود، جمعیت دامی استان علیه بیماری شاربن واکسینه می‌شوند و همواره در کانون خاصی اقدامات بهداشتی صورت می‌گیرد.

او با اشاره به دلایل شیوع بیماری سیاه زخم گفت: مهیا شدن شرایط محیطی بیماری منجر به ایجاد فرصت فعالیت عامل بیماری‌زا می‌شود.

 نقیبی با بیان اینکه بیماری سیاه زخم  سابقه طولانی در کشور دارد، افزود: سیاه زخم بیماری جدیدی نیست و جز بیماری‌های بومی کشور محسوب می‌شود.

او ادامه داد: سال‌هاست این بیماری مشترک دام و انسان در کشور ما گزارش می‌شود و سازمان دامپزشکی توانسته تا حدود زیادی با برنامه واکسیناسیون آن را کنترل کند.

به گفته نقیبی، گرچه بیماری در کنترل است، اما هر از گاهی وقوع مواردی از آن در کشور گزارش می‌شود.

او در پایان تصریح کرد: عامل بیماری‌ سیاه زخم، باکتری است که توان ماندگاری بالایی در خاک دارد و عوامل محیطی که خاک را جابه‌جا می‌کند فرصت فعال شدن باکتری و ظهور بیماری را می‌دهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.