به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در هر انتخابات شاهد این هستیم که برخی از مردم رأی سفید به صندوق میاندازند و یا در برگه رأی اسم کسانی را مینویسند که جزو کاندیداهای انتخابات نیستند و یا کلمات و عبارتهای نامربوط در برگه مینویسند. اما چرا نباید آراء سفید و باطله در صندوق انداخت.
بیشتربخوانید
چند نکته در این باره قابل بیان است:
یک. اگر شرکت در انتخابات را یک تکلیف شرعی و ملی بدانیم، آراء سفید یا باطله، هرچند از زوایه حضور در یک صحنه تأثیرگذاری اجتماعی، در بالارفتن درصد مشارکت نقش دارد و از این منظر ارزشمند است، اما در واقع ناقص انجام دادن یک تکلیف محسوب میشود. انتخابات یعنی فرصت اعلام نظر و تصمیم گیری برای اداره امور کشور در چهارسال و از یک منظر در هشت سال آینده. رأی سفید و باطل یعنی واگذارکردن حق اعمال نظر خود به دیگران و به نوعی کنار کشیدن از صحنه.
دو. ممکن است برخی از مردم بگویند که با دیدن مناظرهها و برنامههای کاندیداها، در مورد هیچ یک از نامزدها به جمع بندی نهایی نرسیده اند و به همین دلیل تمایل ندارند در برگه رأی اسم کسی را بنویسند. هرچند که نظر آنها در مورد نامزدها محترم است، اما این عده باید توجه کنند که در هر صورت اکثریت شرکت کنندگان، یکی از همین گزینههای موجود را به عنوان رئیس جمهور آینده کشور انتخاب میکنند و مملکت بدون رئیس جمهور باقی نمیماند. اگر کسی اندکی تأمل کند، در مییابد که قطعاً همه نامزدهای ریاست جمهوری، در یک سطح نیستند و رویکردها و تفکرات آنها با هم فرق دارد. همین تفکرات چه بسا منجر به پیشرفت یا عقب ماندگی کشور شود. از طرفی در صحنههای اجتماعی و سیاسی، از آنجایی که نمیتوانیم در یک خلأ زندگی کنیم، بنابراین همواره در معرض انتخاب هستیم و انسان عاقل و بالغ همواره در میان گزینه ها، بهترین گزینه موجود را انتخاب میکند نه اینکه همه گزینهها را کنار بگذارد.
سه. به خلاف آنچه که برخی از مردم گمان میکنند. رأی سفید و باطل، خود نوعی رأی دادن است. در حقیقت، این نوع رأی، یعنی یاری نکردن گزینه اصلح.
چهار. گاهی اوقات آراء سفید و باطله در نتیجه انتخابات تأثیر میگذارد. مثلاً در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، بنابر آمار منتشر شده، کمتر از ۳۰۰ هزار رأی موجب شد تا انتخابات به دور دوم کشیده نشود. این در حالی است که در همان انتخابات، آراء باطله بیش از یک میلیون رأی بود. به عبارت دیگر، اگر مثلاً یک سوم از همین آراء باطله، به نام هر یک از نامزدهای دیگر بود، انتخابات به دور دوم میرفت و چه بسا در ۸ سال گذشته شاهد حضور فرد دیگری در قامت ریاست جمهوری میبودیم و مردم نیز این همه مشکلات را تحمل نمیکردند.
پنج. هدف این نوشتار تحمیل یک فرد خاص برای رأی دادن نیست، بلکه هدف بیان این مطلب است که همه شرکت کنندگان در انتخابات، با هر نوع تفکر و گرایشی که دارند، حتماً نام یکی از کاندیداها را در برگه رأی بنویسند و نسبت به آینده کشور و نقش خود در اداره جامعه حساس باشند.
منبع: جهان نیوز
انتهای پیام/