سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پنجه در پنجه خشکسالی با اجرای آبیاری کم فشار/ وقتی نور امید در دل کشاورز روشن می‌شود

اجرای سیستم‌های نوین آبیاری از جمله آبیاری کم فشار در بشرویه باعث شده تا کشاورزان به افزایش تولید محصولات کشاورزی امیدوار شوند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، در شهرستان بشرویه که چندین سال است با خشکسالی رو به روست، کشاورزان قدر قطره قطره آب را می‌دانند و برای بهره برداری بیشتر از مایه حیات تلاش می‌کنند.

آبیاری کم فشار اراضی کشاورزی، راهی برای کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری و درآمد در حوزه کشاورزی است.

تاکنون ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی شهرستان بشرویه به سیستم‌های آبیاری کم فشار مجهز شده است که نقشی مهم در کاهش هدر رفت آب دارد.

با اجرای این طرح، سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب در هر هکتار از اراضی کشاورزی بشرویه صرفه جویی می‌شود که می‌تواند به پایداری کشاورزی این منطقه کمک کند.

آبیاری کم فشار، راه صرفه جویی در وقت و آب

یکی از کشاورزان بشرویه‌ای می‌گوید: با استفاده از شیوه آبیاری سنتی مجبور بودیم برای آبیاری هر هکتار زمین، ۲۰ دقیقه صبر کنیم در حالی که با اجرای طرح آبیاری کم فشار این زمان به ۳ دقیقه کاهش پیدا کرده است.


بیشتر بخوانید


او ادامه می‌دهد: چندین سال است که بشرویه درگیر خشکسالی است و بسیاری از زمین‌ها به صورت بایر رها شده است، اما تصمیم داریم با استفاده از آبیاری کم فشار اراضی، در این زمین‌ها نیز کشت انجام دهیم.

این کشاورز بشرویه‌ای بیان می‌کند: آبیاری سنتی باعث هدر رفت مقدار قابل توجهی آب می‌شود، اما لوله کشی و آبیاری کم فشار باعث کاهش هدر رفت آب شده و امیدواریم تولید محصولات کشاورزی نیز افزایش یابد.

پرداخت تسهیلات بلاعوض برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری

سرچاهی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه گفت: دولت برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری، تسهیلاتی را به کشاورزان پرداخت می‌کند.

او افزود: به ازای اجرای سیستم آبیاری کم فشار در هر هکتار از اراضی کشاورزی، ۹ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کشاورزان پرداخت می‌شود.

سرچاهی اظهار کرد: در صورت اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار در هر هکتار از اراضی کشاورزی، ۳۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض به کشاورز پرداخت می‌شود.

انتهای پیام / س

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.