سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مزارعی:

در این دوره از انتخابات رای سلبی مردم کمتر خواهد شد

مسئول مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شیراز با بیان اینکه در این دوره از انتخابات رای سلبی مردم کمتر خواهد شد،گفت:انتخاباتی مطلوب است که رای سلبی در آن وجود نداشته باشد و مردم بر اساس برنامه به کاندیدا‌ها رای دهند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مسئول مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شیراز در  نشست تشکل‌های دانشجویی فارس، با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب صرف اعتراض به وضع موجود را در مطالبه گری کافی نمی‌داند، رزومه این تشکل دانشجویی در پیگیری برخی مسائل فارس را یادآور شد و گفت: ارسال نامه به ریاست قوه قضاییه برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه قند فسا یا ورود به بعضی مسائل شهری نظیر سیاه پوش شدن شهر در ایام اربعین و ... بخشی از این اقدامات بوده است.

او تشکل بسیج دانشجویی را نسبت به مسائل شهر شیراز و استان فارس حساس دانست و افزود: بالغ بر ٤٠ تا ٥٠ نفر از کاندیدا‌های ششمین دوره انتخابات شورای شهر شیراز به بسیج دانشجویی آمده و پاسخ‌هایی داده‌اند.

مسئول مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شیراز با بیان اینکه احزاب می‌خواهند موفق نبودن خود را در کادرسازی، گردن نظام بیندازند، گفت: بین اصولگرایان سنتی و اصلاح طلبان سنتی و کارگزاران سنتی چند نفر با قابلیت بالا وجود دارد؟ واقعا وجود ندارد، چون کادرسازی نشده است.

مزارعی با بیان اینکه دو هفته زمان خوبی برای احراز صلاحیت افراد نیست، اما این موضوع به معنای زیر سئوال بردن تصمیمات شورای نگهبان هم نیست، افزود: ما هر چه در کشور انتخابات داشته‌ایم رای مردم، رای سلبی بوده است.

او با بیان اینکه در این دوره از انتخابات رای سلبی مردم کمتر خواهد شد، تصریح کرد: انتخاباتی مطلوب است که رای سلبی در آن وجود نداشته باشد و مردم بر اساس برنامه به کاندیدا‌ها رای دهند.

مسئول مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شیراز ادامه داد: سیر تعالی انتخابات در ایران باید پله پله بالا رود و با به دنبال رای ایجابی به جای رای سلبی باشیم.

مزارعی با بیان اینکه دو هفته مدت زمان مناسبی برای تبیین برنامه کاندیدا‌ها نیست، گفت: بعد از هر مناظره تلویزیونی میزان نظرسنجی‌ها تغییر می‌کرد.

مردم مشکلات اقتصادی را پای حاکمیت نمی‌نویسند

مسئول مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شیراز با بیان اینکه مردم مشکلات اقتصادی را پای حاکمیت نمی‌نویسند، خروجی انتخابات این دوره ریاست جمهوری را نمودی از این باور دانست.

او همچنین خود به تعدد لیست‌ها در انتخابات شورای شهر شیراز اشاره کرد و با بیان اینکه دو معضل در شورای شهر داریم، گفت: متاسفانه برداشت سیاسی کاندیدا‌ها از تحول در شورای شهر ساده و پایین است.

مزارعی که معتقد است مردم از انحصار طلبی به عنوان یک معضل در شورا‌های شهر بیزار هستند، افزود: تا دلتان بخواهد افراد انحصار طلب از اصولگرا و اصلاح طلب در شیراز داریم.

محمدحسین اسفندیاری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه هر علتی معلولی دارد، گفت: اینکه شورای نگهبان در تایید صلاحیت ملاحظاتی را رعایت نکرده را نمی‌توان به عدم مشارکت مردم تعمیم داد، چرا که دولت مسئول وضع موجود است.

او با اشاره به این نکته که دو قطبی بودن فضا در انتخابات‌های قبلی موجب عادت برای مردم شده و این رویه ثابت موجب شده تا حتی ارزشی‌ها هم در انتخابات امسال بگویند چرا فضا دو قطبی نشده است، افزود: کاندیدا‌های این دوره از انتخابات ریاست جمهوری بیش از اینکه شعار محور و دچار فرافکنی باشند به سمت برنامه محوری رفته و جامعه نخبگانی هم توجه بیشتری به برنامه‌ها دارند.

اسفندیاری اضافه کرد: در حالی که در انتخابات‌های قبلی دانشجویان دو طیف سیاسی در کشور، به دنبال تخریب همدیگر بودند، امسال در خصوص برنامه‌ها صحبت می‌شود.

اسفندیاری گفت: مردم در انتخابات به عملکرد و کارنامه بیشتر نگاه می‌کنند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز همچنین در خصوص انتخابات ششمین دوره شورا‌ها با بیان اینکه عملکرد این دوره از شورای شیراز ضعیف بوده است، گفت: فضای انتخابات در شورای شیراز آنقدر سخت است که در انتخابات امسال هر کسی که یک دست کت و شلوار داشته آمده و ثبت نام کرده است.

تعدد لیست در انتخابات شورا‌ها مطلوب نیست

این فعال دانشجویی در شیراز که تعدد لیست‌ها را امری مطلوب نمی‌داند، گفت: فضا به گونه‌ای است که باید از هر لیست چند نفر را انتخاب کرد.

مصطفی قائم پور، دبیر سابق انجمن اسلامی مستقل دانشگاه صنعتی شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه اگر تشکل‌های دانشجویی تنها زمان انتخابات فعال باشند، قابل انتقاد هستند، گفت: در طول سال و سال‌های مختلف که انتخابات هم نیست ما فعالیم، اما کسی سراغ دانشجویان نمی‌آید.

او با بیان اینکه انعکاس فعالیت‌های ما لزوما تنها نشات گرفته از عدم فعالیت تشکل‌ها در طول سال نیست، در توجیه چرایی این گفته عنوان کرد: بخشی از جامعه تنها در زمان انتخابات صدا‌ها را می‌شنوند و این یک انتقاد است و باید از دانشجویان در همه مسائل سوال گرفته شود نه تنها زمان انتخابات.

قائم‌پور با بیان اینکه نظام انتخاباتی ما اینگونه نیست که از همه حزب‌ها یک کاندیدا معرفی شود، گفت: مولفه‌هایی مبنی بر کارآمدی افراد برای تایید صلاحیت اعمال می‌شود.

دبیر سابق انجمن اسلامی مستقل دانشگاه صنعتی شیراز تصریح کرد: اینکه از شورای نگهبان انتظار مهندسی انتخابات داشته باشیم، اشتباه است.

او تاکید کرد: اگر کاندیدا‌ها کار ایجابی و نه سلبی انجام دهند، فضای انتخابات سازنده خواهد بود و موجب فعال شدن آرای خاموش می‌شود.

قائم‌پور تصریح کرد: انتخابات فرصت مناسبی برای رشد مردم است، به شرطی که وحدت گفتمانی وجود داشته باشد.

لیست‌های شورای شهر پدیده غلطی نیست

او همچنین در خصوص تعدد لیست‌های موسوم به جبهه اصولگرایان در انتخابات شورای شهر شیراز، گفت: لیست‌های شورای شهر پدیده غلظی نیست و تعدد آن به شرط طرح گفتمان و برنامه ایراد ندارد.

فهمیه سهرابی، دبیر شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی دانشگاه شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه فعالیت عمده تشکل‌ها در زمان انتخابات است، اما به این معنا نیست که در دیگر بازه‌های زمانی فعالیتی ندارند، گفت: دانشجویان بیشتر از زمان‌های دیگر در زمان انتخابات دیده می‌شوند.

او ادامه داد: باید بپذیریم درصد زیادی از مردمی که در انتخابات نمی‌خواهند شرکت کنند و یا هنوز تصمیمی نگرفته‌اند، از وضع کشور ناراضی و دلخور هستند.

سهرابی افزود:، اما نمی‌شود این موضوع را تحلیل کرد که مردم با شرکت نکردنشان حق حضور در جامعه را از خودشان می‌گیرند.

دبیر شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی دانشگاه شیراز اضافه کرد: اینکه باید اصلاحاتی بر اعلام احراز تایید صلاحیت‌ها اتفاق می‌افتاد را رد نمی‌کنیم، اما اینکه انگیزه عدم شرکت مردم در انتخابات را به شورای نگهبان ربط دهیم، فرافکنی محسوب می‌شود و باید دیگر مسائل را هم مدنظر قرار داد.

زمان و نحوه اجرای مناظرات ایده ال نبود

او به موضوع چگونگی اقناع سازی کاندیدا‌ها در برنامه مناظرات بر میزان مشارکت در انتخابات هم اشاره و بیان کرد: مناظرات می‌توانست بیشترین اثر را داشته باشد، اما زمان و نحوه اجرای آن ایده ال نبود و و تصور میپشود که نوع نگاه و تسلط بر مسائل بیشتر مورد نظر اجتماع قرار گرفت.

سهرابی اعتقاد دارد که کاندیدا‌های این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نسبت به سال‌های قبل حرکت رو به جلویی در ارائه برنامه دارند.

دبیر شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی دانشگاه شیراز همچنین به تعدد لیست‌های موسوم به جبهه اصولگرایان در انتخابات شورای شهر شیراز، اشاره و تاکید کرد که لیست‌های متعدد نشان از تکثر رای و منافع مردم دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.